Mommy & Me

+37 weken

Het aftellen is stilaan begonnen, al mag de buikbewoner van mij best nog even blijven zitten. Papa heeft nu een erg drukke werkperiode dus als hij nog een weekje of twee zou kunnen wachten, dan is dat mooi meegenomen. 
In alle andere gevallen ben ik sneller verlost van mijn zwanger lijf dat ik meermaals per dag vervloek. Schoenen dicht doen lukt niet meer, langdurig zitten is een marteling voor de ribben, langdurig staan zorgt dan weer voor harde buiken, eten ligt al snel op mijn maag en zorgt dagelijks voor maagzuur en zo kan ik nog een tijdje doorgaan. 
Het ijzertekort is geen pluspunt, de vermoeidheid weegt extra zwaar door
Deze keer was ik ‘echt’ zwanger met alles erop en eraan, maar ondanks al het geklaag en gezaag, hebben we het er voor over, want straks komt er een wondertje, die me alle ellende van deze zwangerschap doet vergeten. 
Mijn angsten heb ik bovendien wat meer onder controle. Als een ander erin slaagt, dan zal dat hier ook wel lukken zeker!?! Desnoods door een hulplijn te bellen… 


22 Comments

 • Reply
  Caroline Craane
  29 augustus 2015 at 11:05

  Zwangere vrouwen mogen klagen en zagen. Ze volbrengen toch zo maar eens het grootste wonder dat er bestaat. En wat je lijf moet doorstaan gedurende die negen lange maanden…da's niet mis. Maar nog even volhouden en voor als het begint…toi toi toi!

 • Reply
  Nathalie V
  29 augustus 2015 at 15:14

  Ah ze kunnen niet eeuwig blijven zitten, dus het is een kwestie van tijd. (daar heb je nu eens volstrekt niks aan, nietwaar)
  Ik duim voor een vlotte bevalling!

 • Reply
  La fille de la culotte
  29 augustus 2015 at 15:54

  De bevalling: dat heb je al eens meegemaakt, dus dat komt goed! En alles daarna, dat zal je ook wel super doen. Dag per dag, met of zonder hulp. Wees gerust: dat kleine boeleke zal er niets van merken als zijn kleertjes eens niet gestreken zijn of dat er wat meer rommel ligt rond haar wieg! Vooral: geniet! Ze worden zo snel groot!

 • Reply
  Barbara
  29 augustus 2015 at 20:00

  Dat komt absoluut goed, zeker weten!! Als iedereen het kan, kan jij het ook! Misschien gaat alles supervlot, en dan ben jij echt een gelukzak, en in het andere geval kan ik je bij deze op een blaadje geven dat er heeeeeeeel veel vrouwen je voorgegaan zijn en ook maar wat hebben gedaan en geprobeerd, en dat is allemaal goed gekomen!! YES YOU CAN!!! Spannend, we tellen mee af!!

 • Reply
  Henri Cornelia
  29 augustus 2015 at 20:44

  Komt goed! En tijdig die hulplijn bellen! Alvast een vlotte bevalling gewenst.

 • Reply
  Paspelpoes Joke
  29 augustus 2015 at 21:13

  Oh, wat vliegt dat voorbij!
  En zeker doen hoor, die hulplijn bellen. Genieten is nu het eerste wat je moet doen, al de rest komt later wel.

 • Reply
  Mimaloki
  30 augustus 2015 at 06:26

  Die laatste loodjes zijn echt het zwaarst. Probeer je rust en tijd te nemen voor alles. Veel succes met de bevalling. Altijd spannend, want altijd anders. Maar dat komt wel goed.
  Prachtige foto trouwens!

 • Reply
  Patricia Smit
  30 augustus 2015 at 07:56

  Wat een prachtige foto heb je gemaakt van je zwangere buik en wat zijn je enkels nog mooi slank!
  Ondanks alle kwaaltjes nog even de tanden op elkaar en dan heb je weer een mooi wondertje in je armen.

  • Reply
   Liesellove
   1 september 2015 at 04:08

   Ik heb geluk, geen vocht πŸ˜‰

 • Reply
  Dietemiet blogt
  30 augustus 2015 at 18:36

  Hopelijk liep je deze zomer niet met rode botjes rond, zoals ik toen ik in de zomer van 2006 hoogzwanger was. Ik wilde mijn benen namelijk insmeren met zonnecrΓ¨me, maar raakte door die dikke buik nog maar net tot onder mijn knieΓ«n. Het was op een Caribisch eiland, in de blakende zon, en op het eind van de dag had ik "rode botjes" aan, want ik verbrand heel snel en hard! πŸ™‚

  • Reply
   Liesellove
   1 september 2015 at 04:08

   Ik lig in een deuk πŸ™‚ ik verbrand gelukkig niet zo snel en aangezien ik deze zomer de warmte echt niet kon verdragen kwam ik amper buiten (we hebben dan eens een goeie zomer seg) πŸ˜‰

 • Reply
  Liezewiezewoes
  31 augustus 2015 at 06:29

  Wat een prachtige foto Lies! En ik ben er zeker van, jij gaat dat goed doen! Topmama jij!

 • Reply
  128
  31 augustus 2015 at 08:24

  Zo schoon! En zo spannend! Hier 22 weken en dus in de betere fase van de zwangerschap! Succes Lies, ik duim mee voor een vlot verloop!

  • Reply
   Liesellove
   1 september 2015 at 04:07

   oh ja dat tweede trimester is echt het beste πŸ™‚ geniet! πŸ™‚ pas op ik doe dat nu ook als mijn hoofd het toe laat πŸ˜‰ (en mijn lijf) maar ik ga toch blij zijn als we voldragen zijn en beebje komt piepen πŸ˜‰

 • Reply
  Aurelie E.
  31 augustus 2015 at 15:23

  Spannend, aftellen maar! Zag de prachtige foto passeren op je instagram, leuk gedaan!

  • Reply
   Liesellove
   1 september 2015 at 04:06

   Dank je! Een ingeving van het ochtendmoment en met de juiste filter krijg je al snel een leuk resultaat πŸ˜‰

 • Reply
  Anske aj stoffenspulletjes
  31 augustus 2015 at 16:03

  Haha alles is heel herkenbaar. Ik hoop ookop 2 weekjes blijven zitten. Onze livingvloer ligt nog niet. Maar het zwangere lijf wordt steeds zwaarder. Ik weet niet of je riopan al kent.1 zakje na je eten en maagzuur is zo hoed als verdwenen. Mijn redding! Bij apotheker verkrijgbaar en volledig onschuldig voor u en de baby. ?

  • Reply
   Liesellove
   1 september 2015 at 04:06

   Ik ken het niet maar ah de laatste loodjes, dan zullen we dat toch nog even verdragen zeker πŸ˜‰

 • Reply
  resaarcle
  1 september 2015 at 10:30

  Je moet er nog al wat voor over hebben, he. Succes!

 • Reply
  Karlien
  4 september 2015 at 15:04

  Vooral onthouden: een baby heeft enkel liefde , warmte en melk nodig. En al de rest is bijzaak. Probeer nog een Beetje te genieten van de exclusiviteit die Je nu met je baby hebt.

 • Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.