• Chronische leukemie hebben dat is terecht komen op een zotte
 • Lief klein Estelletje Een kind dat bijna altijd lacht en
 • Vorige week konden Axelle en ik eventjes ontsnappen aan de
 • De normaliteit des levens Meer moet dat eigenlijk niet zijn
 • Elke dag probeer ik de ziekte zoveel mogelijk te negeren
 • Ergens ter wereld is er altijd een prachtige zonsondergang hoe
 • Mijn kleine meid is al lang zo klein niet meer
 • Estelle 11 maanden oud Stilaan bereid ik me

Subscribe to our Mailing List

Get the news right in your inbox!

Onze favorieten van een weekend Berlijn 

1 augustus 2017
Berlijn

Onze favorieten van een weekend Berlijn 

1 augustus 2017

BerlijnOm een goeie moeder en vader te zijn, moet je af en toe aan jezelf denken. Zo rederen wij hier ten huize Liesellove. Dat aan onszelf denken vertaalde zich afgelopen weekend in een kinderloos weekendje Berlijn. Zonder baby en al. Ik weet dat het niet elke moeder gegeven is om haar kind zo snel achter te laten, maar tjah, ik ben zo ene die dat wel kan, haha. Omdat Berlijn niet vreemd is voor ons, we verliefd zijn op het Berlijnse leven en wij sowieso onze city trips vullen met ook buurten verkennen, schrijf ik hier enkele van mijn favoriete momenten van tijdens ons weekend neer.

BerlijnOm te beginnen, wij gingen niet met vliegtuig maar met de auto. Enkele uren rijden maar wij vinden dat handig. Vertrekken wanneer je wil alsook terugkomen wanneer je wil. En als er iets is met één van de kinderen kan je ook nog makkelijk terugkeren. Bovendien nemen wij ook onze fietsen mee omdat Berlijn fietsstad bij uitstek is! Het weer in Berlijn is normaal in de zomer echt wel goed. Maar daar waar wij de laatste maanden weinig regen zagen, hadden zij er bijzonder veel. Onze eerste dag startte dan ook met regen maar bijzonder veel planden we die dag niet te doen. Eerste dag kinderloos, dan voel je al snel hoe moe je bent.

Berlijn Berlijn Berlijn

We sliepen in het Ellington Hotel, een heel tof hotel dat we 10 jaar geleden ook al eens aandeden. Het verblijf regelden we via Bongo maar moest het volledig van ons afhangen, verbleven we eerder aan de andere kant van Berlijn: regio Wedding, Kreuzberg, Mitte of Friedrichshain. Gewoon omdat we nu telkens toch minstens een half uur moesten fietsen naar de wijken van onze voorkeur. Maar allé, dat is een klein detail ze. Onze regio had zeker ook zijn charmes. Bijvoorbeeld dat ‘Bikini Berlin’ zogoed als tegenover ons hotel lag. Ideaal om de donderdagnamiddag, terwijl het regent, door te brengen. Een hip shoppingcentrum waar ook exposities doorgaan. En je kan er bovendien ook de zoo binnenkijken! In restaurant Super gingen we trouwens overheerlijk dineren.

Berlijn Berlijn Berlijn Berlijn

Op dag twee trokken we met de fiets naar even buiten centrum Berlijn, naar Teufelsberg. Het is eventjes fietsen en zoeken maar als je van streetart houdt dan moet je dit gewoon doen. Bovendien is het een ideale locatie om je fotoskills te oefenen. Het is er zelfs zo bijzonder dat ik er later deze week nog een volledige blogpost aan wijdt! De rest van de dag vulden we nog met wat fietsen door Berlijn om uiteindelijk ’s avonds nog een stop te maken aan de Berliner Dom! Berlijn Berlijn

Ook al ben je misschien geen fan van kerken, deze is echt wel de moeite om te bezoeken. Zeker omdat je op het einde van je bezoek getrakteerd wordt op een fantastisch uitzicht over Berlijn. Wie weet vertel ik jullie daar later ook nog wat meer over.Berlijn Berlijn Berlijn Berlijn BerlijnOp dag drie kozen we ervoor om gewoon wat te gaan rond kuieren in de  vele toffe buurten die Berlijn telt. We vertrokken in Friedrichshain waar ze héél veel hippe shops hebben. Wie fan is van Scandinavische merken komt hier zeker aan zijn trekken. Op zaterdag heb je er trouwens een fijn marktje op Boxhagener Platz. Altijd leuk om doen.

Berlijn Berlijn BerlijnWe maakten ook nog een korte tussenstap bij RAW, waar ik al over blogde tijdens onze grote vakantie vorig jaar. Het blijft een inspirerende plaats. We gingen daar ook in de teledisco, een belevenis op zijn eigen. Een kotje waar je moet dansen alsof er geen morgen meer is. Gelukkig kon niemand ons zien…

Berlijn Berlijn Berlijn Berlijn BerlijnDe dag eindigden we in Mitte waar je leuk kan shoppen, wederom een leuke markt hebt en ook op vlak van streetart op je wenken bedient wordt. Onderweg van de ene buurt naar de andere stopten we trouwens nog eens aan de Berlijne Muur, want ja ook daar is het één en al kunst.

De laatste dag werd gespendeerd aan het bezoeken van één van de bekendste vlooienmarkten in het Mauerpark. Ook daar gingen we al en het is er gewoon vré tof, gezellig, inspirerend… alles in één en dus echt wel de moeite om te doen. Al kennen ze hun prijzen…

Wederom aten we ook weer heel lekker en telkens voor erg weinig geld. Je moet niet teveel moeite doen om lekker eten te vinden. In Berlijn zijn ze daar echt een krak in dus relax en je ziet wel waar je uitkomt!

Check zeker ook eens onze verhalen  over onze reis vorig jaar! Wat met of zonder kinderen, elke plaats in Berlijn is wel inspirerend!

BewarenBewaren

11 Comments

 • Saar 1 augustus 2017 at 20:49

  WoW prachtige foto’s! Heel inspirerend!!

 • Elke 1 augustus 2017 at 22:23

  Zoveel hartjes voor Berlijn, zo een geweldig inspirerende stad! Ook absoluut een van onze favorieten!

 • Silke 2 augustus 2017 at 10:53

  En nu ben ik dodelijk curieus wat je kocht op de Vlooienmarkt?! Wij overwegen ook Berlijn volgrnde zomer met Otis en Theo en dat allemaal dankzij jou inspirerende posts!! <3

  • Liesellove 2 augustus 2017 at 12:06

   Super fijn 🙂 ik kocht een apothekersflesje en een ton ?

 • cindy@ateliergeorgette 2 augustus 2017 at 11:53

  Superleuke foto’s! Heel motiverend om Berlijn ook eens een bezoekje te brengen 🙂

 • Elke 3 augustus 2017 at 07:55

  mooie foto’s!

 • Sarah 3 augustus 2017 at 11:59

  Supermooie foto’s! Ik heb al terug heimwee. 🙂

 • Lize 3 augustus 2017 at 12:22

  Mooie foto’s! Berlijn wil ik ook ooit eens gezien hebben.

 • nobutterfly 11 augustus 2017 at 16:25

  Ik herken bepaalde plaatsen van mijn eigen foto’s, zo leuk!

 • Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  ×