Instagram requires authorization to view a user profile. Use autorized account in widget settings

Subscribe to our Mailing List

Get the news right in your inbox!

Achter de schermen bij 2ND HAND (MADE)

3 juni 2016

Achter de schermen bij 2ND HAND (MADE)

3 juni 2016

2ND HAND (MADE) ligt al bijna twee  weken achter ons. Niet dat dit betekent dat al het werk afgerond is. Na zondag 22 mei waren we allemaal nog gigantisch veel uren bezig met tellen, rekenen, mailen, bedragen storten en allerlei praktische zaken afronden. Dat allemaal tussen onze normale dagtaken door. Ik hoef er u niet bij te vertellen dat dat enigszins tot slaaptekort heeft geleid. Maar uiteindelijk deden we dat met plezier.

Dat we een goeie 400 man (of moet ik zeggen vrouw haha) over de vloer kregen die allemaal enthousiast kochten, dat hadden we echt nooit gedacht. Net zoals we nooit hadden gedacht dat we aan zoveel kleding zouden raken. Yup, ik zei het al, we hadden echt nooit gedacht dat dit zo een succes zou worden. Dat we veel werkten, dat was al duidelijk zeker? Daarom een klein overzichtje van wat er achter de schermen allemaal is gebeurd…
IMG_7828Vooraf kwamen we logischerwijs regelmatig samen om te vergaderen en we communiceerden tussendoor gigantisch veel via facebook-messenger. 200 ongelezen berichten? Dat kwam meer dan eens voor…  *schaterlach*

In de week voor het event werden praktische zaken geregeld: boodschappen doen, cava halen, frigo regelen, kapstokken zoeken, eigen spullen labelen… Vrijdag startte Isabelle met het maken van de taarten. Ze ging door tot vrijdagavond laat en deed een laatste finishing touch op zaterdagavond en zondagmorgen. Ook mijn zus hielp en was op zaterdag continu bezig met het bakken van cakes.

Verder propte iedereen zijn auto vol met spullen die bij De Stoffenkamer werden geleverd, leegde zijn kleerkasten om voldoende kapstokken te hebben en reed met overvolle wagens naar LikeBirds. Heel wat kledingrekken kwamen trouwens uit onze eigen huizen. U kunt zich dus allicht voorstellen hoe ons huis eruit zag dat weekend? *schaterlach* Een half huishouden versleuren? Daar zijn wij ondertussen specialist in geworden. 
IMG_7829 IMG_7838IMG_7845Zaterdagmorgen rond een uur of 11: een LikeBirds vol zakken en dozen. We verdeelden de taken en lieten de honderden kledingstukken door onze handen gaan. Af en toe hoorde je eens een zuchtje en/of kreetje van pure opwinding, want man, wat zat er in die bergen en bergen kleren schoon gerief. Idem trouwens voor de pakken stofjes die we mochten sorteren. 
IMG_7841IMG_7860IMG_7864We gingen door tot een uur of 9 ‘s avonds, misschien wel later. Alvast, we gingen pas naar huis als de kippen al lang op stok zaten. Dat we met het hanengekraai mee moesten opstaan was evident. Alle kleding stond dan wel klaar, organisatorisch was er nog niks geregeld: de kassa, de bar, de ontvangst, de prijzen… Dus ook ‘s morgens vroeg werkten we nog hard door. We kregen daarbij trouwens hulp van ons mannen. Zonder hen waren we die dag verloren. En oh ja, ook onze helpers zijn we eeuwig dankbaar: Tine, Ellen en Laurence! Zij sprongen de hele dag voortdurend bij waar nodig. Processed with VSCO with hb1 presetIMG_7900Na sluitingsuur moesten we alles terug uit sorteren. Een gigantisch groot werk dat niet altijd evident was. Elk stuk door je handen laten gaan is niet niks. Maar het lukte, zeker doordat enkel verkopers bij het afhalen van hun spullen spontaan hielpen met sorteren. Dat er hier en daar een foutje insloop, dat moet je ons vergeven. Echter uit de massale enthousiaste reacties leiden we af dat héél veel mensen blij en content zijn en dat doet ons gigantisch veel deugd.

Daarna was het trouwens nog niet gedaan. Alle niet afgehaalde kleding versleurden we naar onze eigen huizen, net zoals ons halve huishouden. We kuisten LikeBirds van boven tot onder en plaatsen al hun meubels terug. Thuis moest dat halve huishouden trouwens terug geplaatst worden, al zie ik daar in mijn garage nog wat zakken en dozen piepen. *schaterlach* IMG_7971Afgelopen dagen waren bovendien goed voor veel reken- en telwerk, mensen mailen en terugmailen en bedragen storten. Tussendoor evalueerden we de boel ook maar even. Want hoe enthousiast iedereen ook was, hoeveel mensen ons al de vraag stelden voor een nieuwe datum en hoe enthousiast we zelf zijn rond ons event. Stilstaan bij wat we deden en hoe alles verliep was echt belangrijk om de knoop te kunnen doorhakken. Maar soit, we gaan er voor. Een tweede editie waarvan we nu al weten dat hij vlotter en beter zal verlopen, dat beloven we jullie.  Als is het maar omdat we dan zeker vanaf aanvang met twee kassa’s zullen werken. haha. Maar eerst: slapen! *schaterlach*

 

13 Comments

 • withlovebyeva 3 juni 2016 at 11:28

  Chapeau voor al jullie werk! En: slaapwel!

 • MultiVroon 3 juni 2016 at 21:38

  Wauw, ik vind jullie echt heel stoer!

 • Barbara 3 juni 2016 at 22:47

  Amai, zoooooveel werk, maar jullie mogen heel heel heel trots zijn op het resultaat!!

 • Laurence - blanche 4 juni 2016 at 08:26

  Een top event georganiseerd dr top vrouwen! Ik kijk al uit nr de volgende ?

  • Liesellove 4 juni 2016 at 15:57

   Ook top dankzij alle hulp 😉 X

 • Davina 4 juni 2016 at 08:59

  Dat was inderdaad heel veel werk! En her en der een vergissing is zeker te begrijpen, maar ik hoorde dat sommige mensen meer dan 50 euro kwijt waren en dat is toch wel heel jammer! Ik hoop maar dat alle kopers en verkopers eerlijk zijn omgesprongen met de spullen.

  • Liesellove 4 juni 2016 at 15:56

   Dan weet jij duidelijk meer dan wij! 😉 Alvast we hebben hard gewerkt en hopen dat inderdaad iedereen daar eerlijk mee is omgesprongen. Meer kan je niet doen hé? Trouwens, we zijn nog steeds aan het werk 😉

   • mamadammeke 8 juni 2016 at 20:00

    Van mij 27€, van mijn vriendin S. 60€… Dat weten jullie inmiddels wel, maar er komt spijtig genoeg maar geen reactie van jullie kant.

 • Lieve 4 juni 2016 at 16:46

  Zijn er al winnaars bekend? 🙂

  • Liesellove 4 juni 2016 at 21:55

   Op de Facebookpagina 😉

 • Lottes Anekdotes 4 juni 2016 at 21:57

  Wauw, zoveel werk! Maar het zal het vast dubbel en dik waard geweest zijn 🙂

 • Cecil 5 juni 2016 at 20:36

  Is de datum van de 2e editie al bekend? Je enthousiasme is aanstekelijk.

 • Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  ×