Actie “Red mijn portemonnee”

Binnen een maand is het zo ver: de tweede editie van 2ND HAND(MADE). Net zoals vorige keer belooft het een topeditie te worden waar ik…

by 

Binnen een maand is het zo ver: de tweede editie van 2ND HAND(MADE). Net zoals vorige keer belooft het een topeditie te worden waar ik zelf weer pareltjes zal kunnen scoren. Bovendien voor een prikje. Dat noemt een mens dan win, win! Deed u het nog niet, noteer dan 27 november met stip in u agenda.

Ik weet het dus nu al, dat ik die dag zeker koop, en allicht alle andere bezoekers. ’t Is naar aanleiding daarvan dat ik begon na te denken. Want hoe je het nu draait of keert, mijn huis puilt uit van de spullen. Elke maand opnieuw zie ik wel dingen die ik wil. Bijgevolg koop ik elke maand meer dan ik eigenlijk had willen doen. Past niet echt bij mijn voornemens die ik begin dit jaar uitsprak hé? buy less choose well

Daarom las ik tot aan 2ND HAND(MADE) een koopstop in. ’t Is een simpel concept: tot dan geef ik geen centen uit aan dingen die niet noodzakelijk zijn. Geen nieuwe stoffen, geen nieuwe kleding, geen nieuwe intereuaaccesoires en geen nieuwe hebbedingetjes. Klinkt evident maar ik weet nu al dat het moeilijk wordt. Vier uitzonderingen maak ik wel. Baptiste heeft schoentjes nodig nu hij stapt, dus deze worden één dezer dagen aangekocht. Tweede uitzondering: naaibenodigdheden als ik vast zit bij een nieuw maaksel. (Geen nieuwe stof dus maar bijvoorbeeld wel een blinde rits.) Derde uitzondering: Axelle kreeg een groeischeut en heeft geen broekkousen meer. Als het echt te koud wordt voor kniekousen, moet ik toch even snuisteren in broekkousen-land. De laatste uitzondering is in functie van Sinterklaas, al is het bij deze best mogelijk dat ik toch nog wacht tot december.

Zo moet ik mijn portemonnee redden en vooral een mentaliteitswijziging verkrijgen. Ik probeerde al bewuster te koper maar nu moet het maar echt eens gedaan zijn. Wie doet mee? Wie heeft tips? En vinden jullie dat mijn uitzonderingen mogen? 

10 comments

 1. Tips? Je bent zo al goed bezig, zou ik zeggen! 😉
  Dat is hoe ik het ook altijd doe. Bij mij is het dan meestal in aanloop naar de solden. Dan prik ik een dagje dat ik me helemaal laat gaan en een maand (of 2) voor die dag wordt er geen geld uitgegeven aan onnodige zaken (folliekes enzo) zodat er een (heel 😀 ) ruim budget is om te spenderen tijdens het solden-dagje 😉
  Veel succes alvast!

 2. Ik ben bezig met een capsule wardrobe voor Kobe (en later ook voor Frauke), ik koop van bijlange niet meer zoveel kleding voor hem en alleen nog maar wat echt noodzakelijk is). Liever een paar mooie duurdere stuks waar hij veel aan heeft dan een hoop kleding die hij toch nooit allemaal kan aandoen.

  1. Ik zou die capsule wardrobe ook eens willen proberen maar ik heb het lef niet om zoveel spullen ‘weg’ te gooien/geven… En dan te zwijgen over de naaibenodigdheden. toch eens denken aan stashbusting me dunkt! Is zo met interieurspullen ook hoor! Hoe bergen jullie die trouwens op? En komen die überhaupt nog de doos/kast uit? Hier is het enkel kerstdeco die ik terug vanonder het stof haal …. aiai! Nog werk aan de winkel!
   #verzamelwoedeheefterniksaan

   Liefs…

 3. Tips: Is het een nice to have of een must have? Niet meteen kopen, maar er een weekje over laten gaan. Zit het dan nog in je hoofd? Koop het dan. Je er bewust van zijn waarom je koopt: vraag je af of je iets echt nodig hebt, of gewoon koopt voor het zeer tijdelijke geluksgevoel dat eraan vasthangt. Succes ermee!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ik accepteer de Privacy Policy

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.