Amsterdam calling!

Eén van de dingen waar we door de webshop nog maar beperkt tijd voor hadden, dat was voor onze vrienden. Hoe erg dat ook klinkt,…

by 

AmsterdamEén van de dingen waar we door de webshop nog maar beperkt tijd voor hadden, dat was voor onze vrienden. Hoe erg dat ook klinkt, het was echt zo. Dat heeft zo zijn gevolgen want hier en daar zijn vriendschappen echt opgegaan in rook, tot mijn grote spijt. Maar, we kunnen alleen maar dankbaar zijn om te merken dat die harde kern van vrienden er nog steeds is, ook al hadden we niet veel tijd en ook al zagen ze ons niet zo heel veel.

Ons jaar van de tijd wordt dus ook gespendeerd aan hen en het is met hen dat we het zotte plan bedachten om eens een kinderloos weekend erop uit te trekken. Yes, u hoort het goed! Met elven trekken we binnenkort kinderloos naar Amsterdam. We regelden alles op behoorlijk korte tijd waardoor het een wonder te noemen is dat iedereen opvang vond voor zijn kids. We verblijven in het ‘Element Amsterdam Hotel’ en dat zien we helemaal zitten. Niet erg fancy ofzo maar het moet op dat moment vollen bak zomer zijn… *schaterlach*

Manlief en ik waren er al vaak, maar het is toch al ff geleden. Dus ja, alle Amsterdam-tips zijn meer dan welkom, gaande van dingen die we moeten gezien hebben, leuke activiteiten voor groepen tot de beste restaurants en bars. Ik en mijn crew zullen u eeuwig dankbaar zijn, haha!

Foto door Belmodo

10 comments

 1. Tja, waar hou je van!

  Voor een wat ruiger, industrieel sfeertje èn een boottochtje steek je van achter het centraal station over naar het NDSM terrein. Vaak alternatief theater en zat restaurantjes. Denk aan Noorderlicht, IJ-kantine.

  De Jordaan is leuk, winkeltjes, galerietjes, cafés, etc. Vanaf het Anne Frankmuseum naar het noorden en de gracht over.

  Luxe shopping in de Bijenkorf. Daarnaast de Damstraat, richting Nieuw markt met aan het eind de beroemde stoffen en fourniturenwinkel A. Boeken.

  Modernere stads architectuur op het Java-en KNSM eiland.

  Diverse stadsstrandjes.

  ….

  ?

  Veel plezier!

 2. Toen wij in Amsterdam waren, hebben we er fietsen gehuurd. Was echt een topper. Het Vondelpark is heel leuk om door te wandelen/fietsen. Anna Frank museum vond ik wel de moeite.

 3. Ik was vorig weekend op vriendinnenweekend in A’dam. We logeerden in de Golden Tulip, een aanrader!
  Wij gingen voor “go with the flow”. Zomaar beginnen wandelen en zien waar je uitkomt, leuke zaken binnenstappen, andere gewoon voorbij.
  Een boottochtje, dat moet je gewoon gedaan hebben natuurlijk. Wij gingen met deze https://www.facebook.com/events/561674854005792/591736727666271/?notif_t=plan_mall_activity&notif_id=1466239320256897 waar je ook een drankje kan kopen, en waar het geen saaie gidsen zijn, maar leuke jonge mensen.
  Verder natuurlijk een obligatoire nachtuitstap op de walletjes, gewoon om de boel wat af te kijken uiteraard. Tip: hou je grief héél goed id gaten, want mijn vriendin haar spiksplinternieuwe gsm werd daar ontvreemd uit haar tas.
  Hier lunchten we ook heel lekker en hip, maar niet voor de grote eter: http://www.caurestaurants.com/book-a-table/amsterdam/
  Veel plezier!

 4. Wat leuk dat je naar Amsterdam komt! Wat ideetjes:
  Lunchen op de bovenste verdieping van de Openbare Bibliotheek. Het gebouw zelf is binnen ook prachtig om te zien. Neem de roltrappen helemaal naar boven en daar kun je lunchen bij La Place. Bij mooi weer kun je boven ook op het terras zitten met uitzicht over de stad.
  https://www.laplace.com/nl/locations/detail/la-place-amsterdam-openbare-bibliotheek/
  Neem het pontje over het IJ (wel de goede nemen, want er zijn er meerdere :-)) en ga eten bij Tolhuistuin restaurant. Lekker eten en een mooi terras met uitzicht over het IJ. Als je dat leuk vindt kun je ook bij Eye meteen een tentoonstelling of film meepikken.
  http://www.tht.nl/restaurant; https://www.eyefilm.nl/
  En als je toch fietsen huurt, fiets dan het Vondelpark door en drink een drankje in de Vondeltuin.
  http://devondeltuin.nl/
  Heel veel plezier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ik accepteer de Privacy Policy

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.