tijdsbaas coming up: Brief aan mezelf van mijn toekomstige zelve

Allerliefste Lies, Weet je nog, die tijd waarin je elke dag het gevoel had dat je dagen tekort zijn? De drukte in je hoofd zorgde…

by 

Allerliefste Lies,

Weet je nog, die tijd waarin je elke dag het gevoel had dat je dagen tekort zijn? De drukte in je hoofd zorgde ervoor dat je steeds minder gedaan kreeg. Overzicht vinden, overzicht zien… het was ontzettend moeilijk. In alle jaren dat je daarmee worstelde dacht je dat dat voor altijd je lot zou zijn. Zou zijn… want je hebt altijd geprobeerd om het beter te maken. Je verdiepte je als een gek in podcasts en boeken die over dit thema gaan. Je ging zelfs een online cursus volgen… omdat je zo hard ervan droomde dat je overzicht en focus hebt! Wel, een jaar later kan ik je vertellen; je bent nog nooit zo gefocust geweest. Er is een evenwicht tussen je werk en je gezin waardoor je makkelijk keuzes kan maken.

Je digitale aanwezigheid heb je in vraag gesteld. Het moeten online posten omdat je een online business hebt, heb je kunnen loslaten. Beter zelfs; je hebt geleerd contentdagen te plannen en zo creëerde je ook meer focus! Je checkt niet meer de hele dag door je mails maar hebt dit gestructureerd in je dagen. Er is een evenwicht tussen werk en tijd voor je gezin en reizen. Het opgejaagde gevoel is weg waardoor je rustiger aan je business kan werken. Denken dat je zo hard moet werken omdat je anders achter loopt is voorbij.

Je dagen zijn gestructureerd doch met de nodige vrijheid. Een standaard werkdag verloopt als volgt! Je staat vroeg in de ochtend op om zonder kindjes al een beetje te kunnen werken. In die tijd geniet je van je eerste koffie en zorg je dat taakjes in functie van je kinderen ook nog gebeuren. Met de kinderen eet je daarna samen en je hebt op dat moment niet de neiging snel snel dingen tussendoor te doen. Nadat ze op school werden afgezet en Estelle in de crèche, ga je (meestal thuis) aan de slag. Je checkt 30 minuten per dag je e-mail en plant dadelijk op basis van berichten in wat er in die week nog moet gebeuren. Daarna start je aan een werkblok en dat varieert van content maken, klanten op weg helpen, werken aan je persoonlijke projecten, … In de namiddag, na een beetje tijd voor jezelf, maak je de nodige telefoons als dat nog moet gebeuren en voer je werktaken uit die minder concentratie vragen en daarna is het alweer tijd om de kindjes op te pikken!

Met andere woorden; je vond evenwicht en focus! Tijdens je leven met je gezin, je activiteiten met hen en je huishouden ben je niet meer continu bezig met werken en is de druk van de ketel. En dat is waar jij altijd van gedroomd hebt!

Het gaat je goed Lies!

Liefs,

Lies


Bovenstaande brief schreef ik aan het begintraject van de online cursus Baas over eigen tijd gegeven door de dames achter Werk & Leven! Kelly & Anouk weten duidelijk waar ze mee bezig zijn want nu ik halfweg de cursus zit geloof ik dat bovenstaande brief effectief een realiteit kan worden. Het was tot nu toe een best confronterende rit. Met je neus op de feiten gedrukt worden en zien dat je 10 dingen in één half uurtje propt verklaard misschien wel waarom ik steeds vaker het gevoel heb dat ik verloren ben. Ergens wist ik dat eigenlijk wel al (zoek maar eens op de blog naar ontelbare berichten over dit thema, haha), maar toch nam ik het tijdsprobleem nooit echt serieus.

Maar gelukkig is het dus niet alleen confrontatie, in de online cursus Baas over eigen tijd, pak je ook effectief zaken aan waardoor je een tijdsbaas kan worden. En dat gaat natuurlijk niet over één nacht ijs maar hey, wist je dat ik reeds informeerde voor een administratieve hulp? Nooit aan gedacht om mijn grootste rotsklus uit mijn leven als ondernemer zo even uit te besteden. De training brengt gewoon alles samen wat ik ooit al eens ergens heb gelezen in een boek of gehoord heb in een podcast! Maar Kelly & Anouk laten het je effectief doen. Waarvoor dank dames.

De komende dagen kan jij je nog inschrijven voor deze cursus, moest je daar zin in hebben. Geef je bij inschrijven de code LIESEL10 mee dan win jij misschien ook nog een bullet journal van Werk & Leven! Ik zeg het je nu al de online cursus Baas over eigen tijd; investering in jezelf en in je toekomstige rustige zelve!

One comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ik accepteer de Privacy Policy

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.