Babarum blogtour & een give-away!

Het komende blogverhaal is er eentje van vertwijfeling over dat naaien voor mezelf en alles wat ik er niet goed aan vind. Wilt u mijn…

by 

babarum selfish sewingHet komende blogverhaal is er eentje van vertwijfeling over dat naaien voor mezelf en alles wat ik er niet goed aan vind. Wilt u mijn beklag vermijden, scroll dan gewoon door naar beneden, naar het leukste gedeelte van deze blogpost: de give-away. Aan alle anderen: zeg niet dat ik u niet gewaarschuwd heb, haha.

 Al eventjes geleden kreeg ik de vraag van Jelle van Babarum of ik zin had in een blogtour. Als het met stof te maken heeft moet ik daar nooit lang over nadenken. Echter, de tijd verstreek, we gingen op reis en nog steeds had ik geen stofje gekozen. Laat staan een project. Toen de deadline daar bijna was, realiseerde ik mij dat ik tegelijkertijd een andere deadline heb (waar u één dezer van alles over te weten komt.) Soit, u kunt het zich wel voorstellen: twee deadlines halen dat zorgt voor stress, véél stress.

babarum selfish sewingVan Jelle kreeg ik gelukkig enkele dagen uitstel waardoor ik vandaag mijn creatie toon. Het werd een projectje voor mezelf waar ik eigenlijk niet geheel tevreden over ben. Aan de stof ligt het niet: de gestreepte punta di roma verwerkte als een eitje. Wederom heb ik geleerd dat ik een patroon echt wel eens moet nameten. Mijn lijf past qua lengte namelijk vaak niet in de standaardmaten. Het bovenstuk van deze jurk is net te kort. Het rokgedeelte start daardoor bijna net onder mijn boezem en bijzonder flatterend is dat in mijn geval toch niet.

Mijn medebewoners kunnen namelijk wel om met al mijn imperfecties! Ook met die niet zo bruine benen, haha.

Op voorhand wist ik ook eigenlijk al dat het voorgestelde beleg niet toereikend zou zijn. Ik snap echt niet waarom patroon-boekjes systematisch mini-belegdeeljes blijven aanbieden. Mijn ervaring leert mijn alleen maar dat het beleg dan steevast komt piepen. Ik kan nog altijd doorstikken (wat normaal niet moet volgens de werkbeschrijving), maar deed dat nog niet omdat ik dat vaak erg lelijk vind. Een moeilijke naaister ben ik, niet rap content en al!babarum selfish sewing babarum selfish sewing

Wat wel is, de jurk voelt heerlijk zacht aan op mijn huid. Ik weet niet als ik er ooit mee durf buiten komen maar als huisjurk is deze wel perfect. Mijn medebewoners kunnen namelijk wel om met al mijn imperfecties! Ook met die niet zo bruine benen, haha. 14329242_10154956051551840_607210930_o

Babarum doet natuurlijk niet zomaar een blogtour. De webshop blaast 2 kaarsjes uit en daarom is het feest. Wil je graag een meter stof winnen? Enter dan gewoon in de RAfflecopter Give-Away en binnen een dag of 7 maak ik de winnaar bekend! Succes!

a Rafflecopter giveaway

Op zoek naar nog meer babarum-inspiratie, check dan de volgende bloggers:
Querida , Miss Wobie , With Love by Eva ,a naais ID  , Khadetjes.

41 comments

  1. De stof staat je heel leuk. Het model op zich ook. Het lijfje had wat langer mogen zijn. Misschien kan je er een stuk boordstof tussen zetten bij wijze van tailleband?
    Ik zou me persoonlijk niet zo comfortabel voelen bij de lengte, maar wel gecombineerd met een skinny jeans en laarzen bv.
    En een lange halsketting doet ook al wonderen.
    Al bij al, met de juiste styling komt dat helemaal goed!

  2. De idee zit goed met die strepen, daar ben ik echt fan van. Maar idd, je lengte speelt je parten. De borstnepen zitten te hoog. Misschien kan je deze nog verlagen (als je niet in de stof knipte bij deze nepen)? En wat zou je ervan vinden om het bovenlijfje te verlengen door er een extra stuk (eventueel effen blauw) aan te naaien??

  3. Huisjurken moet een mens gelukkig ook hebben. Ziet er heerlijk comfortable uit en ik ben fan van de streepjes! Ik die graag mee met de giveaway.

  4. Mooie huisjurk heb je er nu bij . Soms koop je iets dat dan thuisgekomen echt niet goed staat. Ik vind het best knap en tja ik ken je gevoel ik had hier nl ook zo een exemplaar hangen. Ik heb ze nadien verknipt voor een kinderjurkje zo probleem opgelost. Dus je kan nog zoveeeel kiezen of gewoon super comfo dragen hรจ

  5. Bekijk het als weer iets bijgeleerd waar je in de toekomst je voordeel zal uithalen. Overkomt me ook wel eens en ik ben meester in het aftrekken van breiwerkjes ๐Ÿ™‚

  6. Hmm, ja, nee, snap je gevoel wel. Mooi stofje, mooi model, maar dat bovenlijfje, dat matched idd niet he. Maar denk niet dat jij een abnormaal bovenlijf hebt, ik ken niemand wiens boezem boven die bostnepen zou uitkomen… Maar, wel de moeite om het ooit eens opnieuw te maken met langer lijfje, want het kan erg mooi zijn, dat zie je wel!

  7. Ik hou van streepjesjurkjes! Jammer dat het patroon je niet helemaal past, zeker als dat dan nog eens in een deadlinestress gebeurt ๐Ÿ˜‰ Maar met een aangepast bovenstukjespatroon en daar misschien verticale strepen lijkt het idee mij een topper!

  8. Ik ben het niet met bovenstaande reacties eens. Het staat je superleuk en jij kan dit prima hebben met je mooie lange benen. Dit is gewoon een jeugdiger model. De H&M hangt vol met dit soort jurkjes, allemaal met een hogere taille. Alleen die borstnepen, die zou ik inderdaad een beetje omlaag brengen als dat kan.

  9. Goh, zo herkenbaar dat van die belegdelen. Ik heb dat ook altijd. Dacht al dat ik de enige was (haha).
    Ik vind jouw blog ook erg leuk trouwens. Lees het altijd met veel interesse.

    Enne….laat die raflecopter maar draaien….

    Gr. Wendy

  10. Niet leuk hรฉ als het niet direct van de eerste keer past ๐Ÿ˜‰
    Ik heb ook zo’n lang bovenlijf en dan ook nog eens lange benen (ik weet het, ik mag niet klagen haha ;-)) dus ik begrijp wat je bedoeld.
    het modelletjes zelf is wel heel leuk voor je, dus hup naar de volgende ๐Ÿ™‚

  11. Ik vind het ook best meevallen hoor, allen die borstnepen zouden mij ook storen. Maar laat je dat niet tegenhouden om het patroon nog een keer te maken, maar deze keer je expertise erbij houden ๐Ÿ™‚

  12. Oh, het idee was in ieder geval goed! Hadden we maar allemaal ellenlange benen in plaats van lange bovenlijven (allez, dat is bij mij toch zo).
    Als je er nog iets aan zou veranderen:
    – Ik zou het niet lostornen, gewoon ernaast knippen.
    – Ik zou voor colourblocking gaan, dus een band in een fel contrasterende kleur als oker of rood en niet blauw. Of zelfs twee kleuren, zo wat schuin willekeurig als je begrijpt wat ik bedoel.

  13. Spijtig dat je er niet echt tevreden over bent… Ik heb regelmatig hetzelfde probleem, dat het lijfje en de rok te kort zijn. Vandaar dat ik nog steeds naailes volg, om hulp te kunnen vragen bij de aanpassingen…

  14. ik denk dat ik niet veel meer kan zeggen dat al niet gezegd is, ik vind trouwens zelf ook dat naaien voor jezelf helemaal niet zo makkelijk is. Al die vormen maken het zoveel ingewikkelder… als je dan wel eens een echt succes hebt; is het anderzijds wel des te leuker! Er zijn misschien idd wel wat verbeteringetjes mogelijk aan deze jurk, maar ik snap je tegenzin om dat te doen, en waarom dan niet gewoon een heerlijk comfy thuis-jurk! Ik draag thuis soms de meest onflatterende en lelijke dingen, gewoon omdat ik ze niet wil wegdoen omdat ze net zo comfy zitten ๐Ÿ˜‰ who cares dan he ๐Ÿ˜‰ Niet dat dit zo erg is hoor, ik denk zelfs dat je er zo mee buiten kan. Iemand schreef het hierboven al, misschien met een skinny jeans of zo, lijkt me net heel tof?

  15. Mja, het kleedje is idd een heel stuk te klein/ te kort. Spijtig, maar daardoor voel je je er natuurlijk niet zo goed in. Ik zou het weggeven aan iemand die minder lang is, want het is te mooi om ergens achterin je kast verzeild te raken!

  16. Als ik iets voor mezelf maak is het precies altijd een zoektocht naar de juiste pasvorm, met vreemde borstnepen die ik maar niet tegoei krijg, rare verhoudingen. Maar ik vind het wel een mooi kleedje bij jou, misschien geen mega topper maar volgends mij wel draagbaar hoor.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ik accepteer de Privacy Policy

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.