Behind the feed: kaatlaminaat

Liesellove staat onlosmakelijk verbonden met social media. Zeker sinds ik mijn opleiding heb afgerond en eindelijk weet welke richting ik uit wil met mijn professionele…

by 

kaatlaminaatLiesellove staat onlosmakelijk verbonden met social media. Zeker sinds ik mijn opleiding heb afgerond en eindelijk weet welke richting ik uit wil met mijn professionele carrière. Dat ik tonnen inspiratie haal uit Instagram, dat wisten jullie al. De liefde voor het platform is niet altijd even groot geweest. Wie me hier al een tijdje volgt, weet dat wel. Maar sinds dit jaar smijt ik me terug helemaal en met plezier in de wondere wereld van Instagram. En omdat het niet altijd over jezelf moet gaan, breng ik deze zomer met regelmaat het verhaal van anderen hun Instagram. Behind the feed, omdat we allemaal nieuwsgierig zijn en een Instagram-account natuurlijk meer is dan enkel de foto’s. Deze week is het de beurt aan kaatlaminaat.

Kaatlaminaat brengt op een warme manier haar familieleven in beeld. De foto’s waarin ze hun buitenleven in beeld brengt, doen je vaak zin krijgen om ook naar buiten te trekken. Een warme feed die je moet volgen als je houdt van grote gezinnen en authenticiteit.

– KAAT –

Ik postte mijn eerste instagramfoto in maart 2013. Ik begon ermee omdat anderen het ook hadden, al begreep ik er in het begin het nut niet goed van. Mijn account heeft lang op privé gestaan, ik heb het ooit openbaar gemaakt om aan wedstrijden te kunnen meedoen, in de tijd dat je nog foto’s moest reposten om iets te kunnen winnen. Ik heb nadien niet meer de moeite genomen om dat weer te veranderen.

Ik gebruik mijn account hoofdzakelijk om foto’s van mijn kinderen te delen. Mijn kind, schoon kind. Je kent dat wel. Ik trek foto’s van onze dagelijkse bezigheden. Soms vraag ik de kinderen om te poseren, maar dat is niet altijd een even groot succes. Ik plan geen ‘content’, ik post gewoon wat we die dag deden. Ik probeer mijn foto’s wel ‘instagramwaardig’ te maken door rommel uit het zicht te schoppen voor ik een foto maak of de foto langs de juiste kant te nemen zodat de achtergrond niet storend is. Dat wordt bijna een reflex. Of dat goed of slecht is, laat ik in het midden. Een doel voor mijn account heb ik niet. Het is fijn om volgers bij te krijgen en positieve reacties op foto’s te krijgen. Wie dat ontkent en toch een openbaar profiel heeft, is een klein beetje een leugenaar.

Ik heb al veel leuke mensen ontmoet via Instagram! Ik heb al verschillende keren afgesproken met hen en dat viel telkens goed mee. Omdat je elkaar volgt via de foto’s, is het alsof je elkaar al goed kent.

Ik ben een instagramfan omdat dit een veel positiever medium is dan pakweg Facebook. Minder gezaag en geklaag. Andere mensen zeggen wel eens dat die ‘perfect pictures’ voor een vertekend beeld zorgen en voor minderwaardigheidsgevoelens kunnen zorgen. Ik heb daar weinig last van. Ik weet heus wel dat andere kinderen ook zeuren, andere huizen soms ook rommelig liggen, sommige moeders hun haar ook al 3 dagen niet gekamd werd. Ik hoef andermans vuile afwas of jammerkinderen niet te zien op foto om dat te beseffen. Geef mij dan maar een foto van een goedgezind kind, een leuk interieur of een fijne vakantiefoto van iemand anders.

Ik heb nog geen kritiek gekregen op mijn account, toch niet in mijn gezicht. En wat er achter mijn rug gezegd heb, daar heb ik geen last van, zolang ik het niet weet.

Tips en do and don’t’s heb ik niet, dat laat ik aan de professionals over. Ik speel in de amateurliga en het is daar best gezellig!

Mijn 3 favoriete accounts:

Mijn absolute lievelingsaccount: BOYSRUNFREE

Dit is een Australische mama die haar vier blonde zonen thuisonderwijs geeft. Haar levensstijl is geweldig. Ze wonen op een boerderij, de kinderen lopen blootvoets tussen de koeien, hun huis is keigezellig, ook al is het verre van pinterestperfect. En bovenal trekt ze prachtige foto’s. Ze is dan ook professionele fotografe en dat zie je!

DIETEMIET

Haar huis is wél pinterestperfect en ook kei gezellig, maar zij is vooral gigagrappig. En grappige vrouwen moeten aangemoedigd worden!

BREUMEL

Prachtige foto’s, prachtige kinderen in wiens ziel je zo kan binnenkijken als ze in beeld komen, zalige sfeer op alle foto’s. Een talent om jaloers op te zijn.

3 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ik accepteer de Privacy Policy

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.