Bloggen, een mooi verhaal

Tijdens 40 dagen bloggen heb ik dit jaar vooral de neiging om op zaken specifiek rond en over het bloggen te schrijven. Het kan nooit…

by 

blog essentialsTijdens 40 dagen bloggen heb ik dit jaar vooral de neiging om op zaken specifiek rond en over het bloggen te schrijven. Het kan nooit geen kwaad en het helpt me ook enigszins om stil te staan bij wat ik hier allemaal doe. Het goed getrainde oog zal gisteren opgemerkt hebben dat ik niet blogde. In vergelijking met vorig jaar haal ik dus sowieso mijn doelstelling niet. Maar weet je wat, het is oké… Want voor mij gaat het uiteindelijk niet om die 40 dagen bloggen, maar wel om de blog zelf. Want bloggen bracht mij al zoveel…

Ik zou het op dat vlak natuurlijk kunnen hebben over de samenwerkingen die wie hier af en toe aangaan. Ik zever daar niet over, dat is leuk. Maar die samenwerkingen kwamen pas het laatste jaar terwijl ik op deze blog bijna vijf jaar bezig ben. Waarom vind ik bloggen dan zo geweldig en ga ik daar nog elke dag vollen bak voor?

Het antwoord is simpel. Weliswaar niet in één zin te vervatten. Er is ook niet dat ene antwoord. Maar ik probeer jullie toch in een notendop mee te geven wat bloggen met mij gedaan heeft en eigenlijk nog steeds doet.

Bloggen is voor mij een uitlaadklep. In moeilijke periodes durf ik hier al eens een verhaal online te zwieren. Dingen van me afschrijven helpt. Waarom online zwieren en niet enkel schrijven? Simpel, omdat de lezers hier zo vaak lief en behulpzaam reageren, dat ik daar echt iets aan heb.

Verder vind ik het geweldig om in mijn archief te duiken. Ik herlees vaak eigen artikels van lang geleden. Alles blijft me zo toch een beetje beter bij en bovenal kan ik dit ook later voorschotelen aan mijn kinderen. Op dit moment gaat het echter vooral om mijn eigen geheugen. Dat alleen al is bijzonder en iets om te koesteren…

Het online leven opende voor mij nieuwe deuren. Ik kwam dichter bij mezelf en ontdekte zo het één en het ander over mezelf waardoor ik in 2017 een opleiding durfde aangaan. De eerste stappen in een soort van nieuw leven. Zonder dit alles had ik dat misschien nooit gedurfd…

En dan is er nog één heel belangrijke reden waarom ik bloggen zo geweldig vindt. Al in het begin van mijn Liesellove-carrière ontmoette ik Lobke van Leuke Wereld in het echt. Toen wist ik nog niet dat het ondertussen één van mijn dierbaarste vriendinnen zou worden. Zonder blog had die vriendschap nooit bestaan. Net zoals ook die met Jace Did It en Niet Zomaar Saar allicht niet had bestaan. Dan ontmoette ik ook een jaar geleden Nies niet waar ik altijd met mijn onzekere professionele trekjes terecht kan en had ik een ruime kennissenkring niet opgebouwd. Dan was er nooit een webshop geweest en had ik nooit de meter van Céleste leren kennen. En zo kan ik eigenlijk nog een tijdje doorgaan…

Mijn dankbaarheid is dus groot, om vele redenen. En daarom koester ik tot op de dag van vandaag nog steeds mijn blog. En komt er een dag dat ik hiermee stop, dan is er alvast de vriendschap en de ervaring die voor altijd in mijn hart zit…

4 comments

  1. Ik volg je helemaal 🙂 Sommigen vragen wel eens of ik daar iets mee verdien of veel samenwerkingen heb. Het antwoord: nope, not at all. En als ze dan vragen waarom ik het in godsnaam blijf doen som ik op wat jij hierboven hebt neergepend.

  2. uitlaatklep: check
    mijn dagboek en archief om in terug te browsen (en hopelijk mijn kinderen ook): check
    communicatietool naar mijn vrienden en familie over hoe het met mij gaat: check
    blogcontacten en vrienden: check

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ik accepteer de Privacy Policy

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.