• Zoals jullie misschien wel weten ben ik gek op onze
 • Jullie hadden nog het resultaat tegoed van mijn gele project
 • Hier is hij dan toch een deeltje van mijn Sirocco
 • Van die weekends met een gouden randje waardoor het steekt
 • Ik werkte jarenlang als creatief beeldend therapeut in een psychiatrisch
 • Het was een intense dag met vooral veel spanning voor
 • Omdat ze nog steeds mijn baby is en ik het
 • Ik wou vandaag heel trots mijn nieuwste naaisel tonen Het

Subscribe to our Mailing List

Get the news right in your inbox!

Brief Aan Baptiste

22 september 2019
baptiste brief

Brief Aan Baptiste

22 september 2019

Lieve Baptiste,

Dit weekend werd je alweer vier jaar. Je keek er letterlijk maanden lang naar uit. Dat ouder worden leek je niet zo belangrijk maar dat feestje… Dat heb je duidelijk van geen vreemde want ook je mama houdt wel van een feestje. Maar dus we vierden je vierde verjaardag en jeetje, wat word jij groot. Je bent de grootste verhalenverteller van het hele gezin en wil absoluut dat deze gehoord worden. Soms op de vreselijkste momenten eerst.

Want ja, jij staat soms midden in de nacht aan ons bed met een verhaal. Als we je dan ook nog eens vragen om verder te slapen (zelfs tussen ons in), word je boos. Dan lig je de hele tijd te zuchten in bed zodat zeker niemand nog in slaap zou vallen. Het toont wie je bent: je gaat ervoor, je hebt ongelooflijk veel fantasie en je staat je mannetje. Letterlijk en figuurlijk, tussen al die zussen van je.

Aan opruimen heb je werkelijk waar een hekel. Heel soms doe je het eens echt goed, maar meestal slaag je erin je oudere zus ervoor te laten opdraaien. Ook dat is typisch aan je. Je zus, plichtbewust, jij; een dromer, een flierefluiter, een verteller… eentje van het soort die zich vaak uit alles weet te babbelen.

Het liefst van al speel je met je auto’s. Het is je leven en niks anders dan je leven. Elke dag opnieuw… De afgelopen maanden vroeg je elke dag naar een “camion van Cars”. Het werd zo extreem dat je uiteindelijk twee maanden te vroeg je verjaardagscadeau al kreeg. Maar sinds die dag speelde je er wel elk moment dat je kon mee. En kregen wij soms wat rust… Want kleine Baptiste, je kwebbeltje staat echt zelden stil.

De meest grappige verhalen weet jij te vertellen maar ook wanneer je boos bent, komen er een resem aan woorden waarvan onze oren soms gaan tuten. Je weet er vaak de nodige expressie en soms ook drama aan toe te voegen. 2 september kwam je ons ‘s avonds vertellen dat de eerste schooldag lastig was geweest. “Ik vind het lastig om te kiezen met wat ik moet spelen. Echt lastig! En die kleine kindjes willen met mijn spelen, ik vind dat echt lastig.”

Maar lieve Baptiste, je bent vooral een vrolijk (meestal toch) kind. Aan je slaap kon nog gewerkt worden en je mopperniveau kan beter, maar je bent geweldig. Ik ben nu al benieuwd wat je later gaat worden. Ik gok op advocaat of acteur. Of garagist, of misschien wel racepiloot… Wat de toekomst brengt weten we niet maar vier jaar geleden kregen wij alvast een prachtig cadeau. Dat kleine jongetje Baptiste.

Gelukkige verjaardag lieve vriend! We zien je héél erg graag.

Liefs, mama.

1 Comment

 • Goofball 30 september 2019 at 14:09

  Gelukkige verjaardag Baptiste

 • Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  ×