Brunchen met Pasen: cocotte

Tot het aller eerste kleinkind van mijn ouders geboren werd, vierden wij Pasen eigenlijk niet echt. Gewoon wat chocolade-eideren kopen in de winkel en heerlijk…

by 

brunchen met pasenTot het aller eerste kleinkind van mijn ouders geboren werd, vierden wij Pasen eigenlijk niet echt. Gewoon wat chocolade-eideren kopen in de winkel en heerlijk op smullen, haha. Maar wanneer er (klein)kinderen komen, lijkt dat toch wel te veranderen. En zo ontstond een nieuwe traditie: eitjes zoeken buiten (of bij slecht weer binnen) en heerlijk ontbijten of brunchen. Doordat families groter worden, vieren we niet altijd met oma’s en opa’s op Pasen zelf maar ah het is het samenzijn dat telt. Volgend weekend vieren wij dan ook Pasen enkel met ons gezin op verplaatsing (tenzij baby al komt piepen) en op andere dagen vieren we bij de grootouders.

brunchen met pasen

Afgelopen weekend hadden we trouwens al een pré-feestje. Carrefour bezorgde ons namelijk een gigantisch groot brunch-pakket, met o.a. heel veel biologische producten, op zaterdagmorgen. Omdat manlief de laatste weken erg veel aan het werk is, nodigde ik mijn mama uit om samen met haar te brunchen. Het werd een heus feestmaal waar zowel groot als klein blij van werden. Favorieten hier waren de eitjes met spek, het heerlijke ciabatta-brood en de granola met vers fruit. Al hadden de kleintjes hier meer voor voorkeur voor de pannenkoeken en de chocolade-eitjes, haha.

De rest van het weekend verwerkten we nog allerlei ingrediënten. Axelle en ik maakten o.a. lekkere koekjes maar voor een keer vergat ik foto’s te nemen. Bijna niet te geloven hé? Affain, we deden alvast genoeg inspiratie op om ook volgend weekend ons helemaal te laten gaan.

Nog op zoek naar een lekker receptje voor zondag? Dan is deze Cocotte misschien wel iets voor je?

Benodigdheden voor 4 personen
 • 4 eieren
 • 4 el room
 • 1 el boter en olijfolie
 • 100 g kleine broccoliroosjes
 • 80 g champignons
 • 4 takjes tijm
 • 2 blaadjes salie
 • 1 sjalot gesnipperd
 • peper en zout
Bereiding
 1. Wrijf 4 ovenschoteltjes in met boter. Lepel er 1 eetlepel room in.
 2. Bak in een pannetje, met wat olie, de sjalot met de gesnipperde salie, tijm en daarna de gesneden champignons. Kruid met peper en zout.
 3. Blancheer de broccoliroosjes kort in gezouten water.
 4. Verdeel de champignons en broccoli over de ovenschoteltjes en breek in elk schoteltje een ei.
 5. Zet de schoteltjes in een grotere ovenschotel. Vul deze schotel met warm water tot aan de helft van de kleine ovenschoteltjes.
 6. Zet de schotel in een voorverwarmde oven van 180°C gedurende 10 à 15 minuten, of tot het ei gestold is.

Benieuwd wat jullie plannen zijn voor het paasweekend? Blijven jullie thuis? Vieren jullie Pasen? Organiseren jullie een paas-eirenraap? En gaan jullie ook all the way wat betreft het ontbijt? Of zijn jullie ook van plan om te brunchen? 

Rest me enkel nog Carrefour te danken voor de heerlijke ingrediënten die zij ons hebben aangeboden. Het werd dankzij hen een topweekend!

One comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ik accepteer de Privacy Policy

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.