Selfmade

Carnaval: een prinsessenjurk op bestelling

Carnaval Prinsessenjurk Tinny Dress

Vorige week blogde ik over enkele snelle DIY-carnavalspakjes. Ruim op tijd voor carnaval, al zeg ik het zelf. Helaas, zelfs als ik voorzienig ben loopt er iets fout. Fout als in de zin van buikgriep. Eentje in de ergste vorm die ik ooit al kende. Bovendien vond Axelle dat zij een prinsessenjurk verdient. En oh ja, niet eentje die je zo koopt in de winkel. Neen, mama moet de jurk zelf maken. Geen idee of ze het opgemerkt zou hebben, als ik vandaag snel een exemplaar ging kopen. Maar als een lief snoetje dat vraagt, tjah… Carnaval Prinsessenjurk Tinny DressCarnavalsgerief ligt hier standaard niet in mijn stoffenkast. Dus trok ik richting ‘De Strik’ in Ledeberg. Zonder ideeën en verwachtingen stapte ik er binnen. Gewoon even rond snuisteren in deze winkel bezorgt je hoe dan ook tientallen ideeën. Niet veel later stapte ik met een stapeltje schoons naar buiten en dat voor geen geld!

De jurk kwam in mijn hoofd tot stand toen ik het roze bontje zag. Op slag verliefd. Zo sleurde ik anderhalve meter mee naar huis. Kwestie om naast de prinsessenjurk nog allerlei roze projecten te kunnen uitwerken. En normaal ben ik niet eens in to roos! Carnaval Prinsessenjurk Tinny Dress Carnaval Prinsessenjurk Tinny Dress

Zij is in de wolken met haar jurk.

Ik gebruikte de Tinny Dress als basis voor deze jurk. Achteraf gezien had ik misschien de halsuitsnijding wat dieper moeten maken. Maar aangezien het hier toch gaat om verkleedkleding… En  werkelijk, wie zal er wakker van liggen? Axelle alvast niet, want zij is in de wolken met haar jurk.

Achteraan werkte ik met een zichtbare rits, al valt deze absoluut niet op. Het rokgedeelte verlengde ik tot helemaal op de grond. Het getrainde oog kan zelfs zien dat tijdens de fotoshoot de zoom nog niet helemaal aan haar lengte was aangepast. Maar toen was er nog enigszins licht… ’t Was nu al niet van de poes om de stoffen mooi op foto te krijgen. En wachten tot morgen is echt geen optie. Vanavond is deze witte jurk allicht niet meer zo wit.

De rok werd trouwens volledig gevoerd met een gewoon katoentje en een laagje tule, kwestie van het kleed voldoende volume mee te geven. Zoals een echte prinses hé… 
Carnaval Prinsessenjurk Tinny Dress

Vanavond is deze witte jurk allicht niet meer zo wit.

Geloof me, toen Axelle thuis kwam glunderden haar oogjes. Ze vond ook prompt dat wij voor haar moesten zingen, want de prinses is jarig. Waar ze dat vandaag heeft, God mag het weten. En ook al ben ik dan nog niet helemaal genezen, voor die vrolijkheid en dankbaarheid doe ik dit gewoon. Morgen wordt een fantastische carnaval voor haar. Daar ben ik nu al zeker van! Carnaval Prinsessenjurk Tinny Dress Carnaval Prinsessenjurk Tinny Dress12 Comments

 • Reply
  Wikkelgatjes
  24 februari 2017 at 07:42

  Een echte prinses en ik vind die roze stof geweldig schoon ? een webshop hebben ze niet zeker?!?

  • Reply
   Liesellove
   24 februari 2017 at 07:49

   neen… die mens is zo hip niet 😉

 • Reply
  KaatjeNaaisels
  24 februari 2017 at 08:31

  Zo zo schattig!

 • Reply
  Gaëtane
  24 februari 2017 at 10:31

  Mah, ziet ze stralen ♡, goed gedaan mama!!

 • Reply
  Mamavantweeblog
  24 februari 2017 at 11:02

  Het is werkelijk prachtig geworden! ?

 • Reply
  Daisy
  24 februari 2017 at 11:28

  Zo mooi!

 • Reply
  Spoetniksels
  24 februari 2017 at 12:59

  Ik dacht instant aan een poezenkoningin ?

 • Reply
  Evi
  24 februari 2017 at 15:49

  Dat snoetje, daar doe je toch alles voor! Ze straalt 🙂

  • Reply
   Liesellove
   24 februari 2017 at 21:12

   Aankleden ging deze ochtend nog nooit zo vlot 😉

 • Reply
  Anoniem
  24 februari 2017 at 18:53

  Zo schattig!

 • Reply
  Anoniem
  24 februari 2017 at 21:02

  Oooh ja, daar doe je dat voor. Zelfs half ziek 😉

 • Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.