Subscribe to our Mailing List

Get the news right in your inbox!

Compagnie M: Julia Pattern Tour

21 december 2014

Compagnie M: Julia Pattern Tour

21 december 2014
Op de release van de Julia Sweater voor volwassen van Compagnie M. zat ik al een tijdje te wachten. Reuzecontent was ik dan ook toen bleek dat ik mee mocht testen. Ik koos voor de ‘eenvoudige’ versie die op nog geen uurtje in elkaar zit. 
Versie 1 naaide ik in een teststofje omdat ik de maat moeilijk kon inschatten. Het bleek echter een voltreffer te zijn en werd hier ondertussen, tussen alle wasbeurten door, bijna continu gedragen. 

I was already waiting a while for the release of the Julia Sweater for Adults. So when Marte asked me to test the pattern I didn’t have to think about it! Version 1 is made in one fabric and was ment to be a testcase. (because of the size) But it is a hit! 
Het tricootje dat ik gebruikte is een ultra-los-gevalletje waardoor de Julia een luchtig effect krijgt. Het stofje doet aan de vlindermouwen alle eer aan en omgekeerd doet het patroon alle eer aan het stofje. 
Perfecte match! 
De Julia werd volledig in hetzelfde stofje gemaakt. Daarom doorstikte ik de halsboord zo’n drie keer met een kleine zit-zag-steek en in slingerende bewegingen! 
Scheef is het nieuwe recht. Zeg dat ik het gezegd heb… πŸ˜‰

Because I made the Julia Sweater in the same fabric, I stitched the neckline about three times with swaying movements. I love it so much! 
Versie 2 zult u nergens bespeuren. Het werd een misbaksel. Een misbaksel dat ik liefst in de verbrandingsoven gooi! Het was alsof ik maat 36 had gemaakt i.p.v. maat 40 en onder mijn armen zag ik alleen maar bultachtige toestanden.
Ik leerde er wel uit… 
De stofkeuze, die is cruciaal! 
Straffer nog: die is allesbepalend. 
Versie 2 werd gemaakt uit punta di roma: van die hele mooi, stevige punta di roma… Perfect voor van alles en nog wat maar de match tussen Julia en Punta is werkelijk waar een no go!!!
Version 2 was really a no go, all because of my fabric choice! The sweater was to small and really ugly. I learned that the fabric choice is everything. 
Mijn goesting in nog meer Julia’s nam echter niet af. 
We vergeten dus het misbaksel en presenteren u versie 2.1. Het punta di roma geval was gecombineerd met leer en dat laatste wou ik nog een keertje proberen, maar dan met gewone tricot. 
I made a new one, inspired on version 2. That version was combined with leather, so I used it again. Now with a normal jersey-fabric. The pictures are in black and white because it was terrible to make pictures… 
Time of the year… I know you’ll understand me! 
De foto’s zijn zwart/wit omdat je in kleur amper ziet waar het leer zit. Bijgevolg zie je ook niet dat ik met een kraagje werkte. 
Lang leve de winter… 
Lang leve het slechte licht… 
Last minute naaide ik nog een derde versie. Ik gebruikte de gouden lurex uit onze shop en kwam op het idee doordat tientallen klanten mij de vraag stelden of deze bruikbaar is voor een Julia. Ondertussen kan ik zeggen dat Julia en Lurex een match zijn… πŸ˜‰ 
Last minute, I sewed a third version with golden lurex. This time, no long sleeves and a finishing with elastic bias binding. I combined the lurex with plain cotton. The neckline is the high one but I’m in doubt. So what do you tink: adjusting it or not? 
Deze keer geen langen mouwen en een afwerking met elastisch biais. Over de hoge hals twijfel ik nog een beetje. Dus wat denken jullie: hals aanpassen of niet? 

Het goed getrainde oog ziet ook dat deze gecombineerd werd met katoen. Ik knipte gewoon 2 cm naadwaarde i.p.v. 1. Je ziet, het patroon biedt eindeloos veel mogelijkheden. Nog niet overtuigd? Ga dan eens bij Compagnie M. zelf kijken! 

Als je net zo een fan bent van de Julia Sweater als ik, dan heb je geluk want je kan nog even genieten van 10% korting op de aankoop. Gebruik daar de code: julia-women-launch
If you like de pattern as much as I do, then you’re lucky because you still can enjoy a 10% discount on the purchase of it! Use the code there: julia-women-launch

Stof:
Versie 1: Florence bij Liesellove
Versie 2: zwarte tricot bij Liesellove & zwart met gaatjes bij Liesellove
Versie 2: Gold bij Liesellove & Fretwork in White van Camelot bij Liesellove 

38 Comments

 • Mumendemiekes 21 december 2014 at 08:47

  Super …. Vind ze allemaal wel leuk

 • heidi 21 december 2014 at 09:07

  Shit….een vriendin heeft net gevraagd eentje te maken in punta di roma…..stof ook net besteld. …. echt niet te doen if kan ik iets aanpassen,

  • Liesellove 21 december 2014 at 09:23

   sommige punta is soepelvallend en dan gaat het wel… de korte versie die compagnie m zelf maakte (korte mouwen) is met een bedrukte punta van bij ons en daar werkt het wel, de basis punta van uit onze shop is te stevig dus het is vooral dat de stof soepeltjes moet zijn, als je begrijpt wat ik bedoel… mss kan je ook wel de mouwen aanpassen dat het minder vlindergehalte wordt ofzo

 • Twee emmerkes water 21 december 2014 at 09:16

  oh die met de bloemen is ook mijn favoriet πŸ™‚
  de kont-foto mag trouwens ook gezien worden πŸ˜‰

  • Liesellove 21 december 2014 at 09:24

   dat is hier een haat-liefde-verhouding πŸ˜‰

  • Mieke Jansen 21 december 2014 at 16:46

   gooi die haat maar overboord! School kont πŸ™‚

 • Mieke Augustyns 21 december 2014 at 09:17

  Hola, versie 1 en 3 zijn wel top! En merci voor de tip over de punta, dat weten we dan ook weeral πŸ™‚

  • Liesellove 21 december 2014 at 09:24

   gewoon in gedachten houden: het moet soepelvallend zijn πŸ™‚

 • Leentje 21 december 2014 at 09:30

  Zoveel julia-inspiratie alweer! Gelukkig staat hier een bak met tricot waar zeker julia-materiaal tussenzit. Waar wacht ik eigenlijk nog op ?
  ps: Je derde versie is schitterend!

  • Liesellove 21 december 2014 at 09:32

   Gewoon doen… dit is het snelste damespatroon ooit πŸ˜‰
   Versie 3 schittert trouwens in het echt nog meer πŸ˜‰

 • Nat 21 december 2014 at 10:19

  Knap gemaakt!

 • moois van me 21 december 2014 at 11:55

  ze zijn allemaal zo mooi ! ( zou ik durven ? ik ben nogal … euh… rond … en weet niet zo goed of het me zou staan … )

  • Liesellove 21 december 2014 at 12:25

   als je twijfelt denk ik dat het er op aan komt onderaan de band losjes te maken (daar houd ik meer van zelf dan spannend) ik zou er voor gaan πŸ™‚

 • With love - by Eva 21 december 2014 at 12:16

  Hoera voor Julia! Maar lekker warme vleermuistruien zitten er dus niet in?

  • Liesellove 21 december 2014 at 12:27

   Dat is een bijzonder goeie vraag waar ik een twijfelend antwoord op geef πŸ˜‰ als het een te dikke, stugge stof is dan marcheert het gelijk niet… mss post ik nog het effect van mijn floptrui om te tonen wat ik bedoel πŸ™‚ maar eerlijk? ik denk dat je het beste voor flodderige stofjes gaat en die zijn inderdaad meestal niet superdik

  • Khadetjes 21 december 2014 at 20:06

   Mijn derde exemplaar is super warm – maar zelf vind ik die iets minder mooi vallen dan de 'koudere' exemplaren uit soepelere stofjes.,,

 • Stan nel 21 december 2014 at 13:12

  Versie 1 omwille van de print en versie 3 omwille van de combinatie en de bling bling, I like! πŸ˜‰ En dat figuurtje van u, om jaloers op te zijn!

  • Liesellove 21 december 2014 at 17:01

   correctie: ik kies de beste foto's πŸ˜‰

 • Lieve 21 december 2014 at 14:45

  Leuk, ik heb bijna dezelfde als de eerste in mijn kast hangen. Het is te zeggen, meestal geraakt die niet in mijn kast, daarvoor draag ik die te graag. Ann (Jace did it) heeft er ook zo een gemaakt, met het patroon dat ik voor mezelf uittekende. Zou grappige foto's opleveren, wij drie tesamen :p

  De laatste versie is ook een toffe, de halsuitsnijding kzn je op de foto's niet zo goed zien, maar mij lijkt die toch in orde.

  • Liesellove 21 december 2014 at 17:00

   great minds think… ge weet et wel πŸ˜‰

 • An Vande Velde 21 december 2014 at 15:17

  ohhhhh, zo mooi zeg! Ikke dik jaloers!!! Ik wil dat ook in mijn kast !!

 • Sarah 21 december 2014 at 15:20

  Schoon zenne! De eerste is mijn favoriet! Knap!

 • Mieke Jansen 21 december 2014 at 16:48

  Vlijtige madam! 4 stuks dus?! Dat zegt genoeg!

 • bobbyminouch 21 december 2014 at 17:12

  Jouw versies zijn super! Vlijtig Liesje! πŸ™‚

  • Liesellove 21 december 2014 at 17:24

   Vlijtig, zeer vlijtig… maar nu vlijtig aan het uitkijken naar congΓ© πŸ˜‰

 • Fruits De MΓ¨re 21 december 2014 at 17:24

  Toffe Julia's! Ik zou wel die zwart-witte eens in kleur willen zien; of is het een volledig zwarte Julia? En fan natuurlijk van dat glitterstofje πŸ˜‰ Ik had die stof al op de webshop zien passeren, maar vroeg mij af of ze aangenaam is om dragen?

 • JoChapeau 21 december 2014 at 19:18

  Die laatste !!!

 • Inspinration 21 december 2014 at 20:04

  Die bloemen vind ik je ook echt super staan.

 • Khadetjes 21 december 2014 at 20:08

  En dan noemt gij mij een scheef geval, ge zijt zelf nog een graadje erger πŸ˜‰
  Schoon gerief jong!

 • Francien 23 december 2014 at 21:08

  Wauw, die zwarte vind ik wel heel tof! Ik mis nog een close-up van de eerste versie, dat zou nog wat meer inzicht geven in de pasvorm. Van zulke truien kun je wel een kast vol hebben!

  • Liesellove 24 december 2014 at 08:41

   o, ik kijk eens als ik een goeie foto heb van dichtbij πŸ™‚

 • de zussen 25 december 2014 at 20:15

  How jo, vier stuks,
  ben toch wel benieuwd naar wat er echt fout liep bij nummer twee,
  ik ben fan van nummer drie πŸ™‚
  zus 2

 • Karla 28 december 2014 at 17:51

  4 al? Ik moet nog aan de eerste beginnen… leutige sweaters!

 • Irish 16 november 2016 at 07:23

  Great inshgit. Relieved I’m on the same side as you.

 • Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  ×