• Hij en ik dat is alles delen in goeie en
  • Ik beken ik ben niet de meest georganiseerde moeder die
  • Er was een tijd dat ik me druk maakte om
  • THEY ARE GOLD 50  van datgene wat me altijd
  • Mijn kleine Estelle 1 jaar oud!!! Vorig jaar was je
  • Exit weekend maar wel voor het eerst sinds lang eentje
  • Ik adem diep in en probeer de positiviteit van de
  • Exact n jaar geleden en toen al wist ik dat

Subscribe to our Mailing List

Get the news right in your inbox!

Couscous met rucola, zongedroogde tomaatjes en ham

3 augustus 2016
couscous met rucola, zongedroogde tomaatjes en ham

Couscous met rucola, zongedroogde tomaatjes en ham

3 augustus 2016

Wat doe je met je zelfgemaakte gedroogde tomaatjes? Juist ja, je gebruikt ze bij het aperitief of verwerkt ze in een maaltijd. Geen inspiratie? Test dan eens dit recept uit met couscous, ham en gedroogde tomaatjes uit! Ik deed wat ingrediënten naar gevoel bij elkaar dus staar je niet blind op de hoeveelheden en doe zelf ook maar iets.couscous met rucola, zongedroogde tomaatjes en ham

Ingrediënten voor 2 personen

– 125 g couscous
– halve rode ui
– halve komkommer
– (zelfgemaakte) gedroogde tomaatjes
– een handvol rucola
– citroen
– gekookte ham in reepjes
– peper

10 MINUUTJES TIJD, MEER VRAAGT DIT RECEPT NIET.

Bereiding

  1. Doe de couscous in een kommetje en schenk er kokend water over tot het onderstaat. Voeg eventueel een bouillonblokje bij. Dek af en laat wellen.
  2. Snijd de ui en komkommer in kleine blokjes. Hak de rucola fijn. Pers de citroen uit.
  3. Roer de couscous los en voeg er de ui, komkommer en rucola bij. Voeg gedroogde tomaatjes naar smaak toe (hier waren dat twee eetlepels.)
  4. Breng op smaak met het citroensap. Afhankelijk van je smaak kan je een halve tot een volledige citroen gebruiken.
  5. Voeg ten slotte de hamreepjes en de rucola bij.
  6. Kruid met peper.

Smakelijk!

2 Comments

  • ElsS 3 augustus 2016 at 11:03

    couscous is zalig om supersnelle maaltijden te bereiden, ik ben helemaal fan 🙂

  • Lottes Anekdotes 3 augustus 2016 at 19:29

    Zo simpel en toch ongetwijfeld superlekker. Ik ben grote fan van couscous 🙂

  • Leave a Reply

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    ×