‘Crochet Along’ en haak de Dolly Plaid

La Maison Victor moet een van mijn favoriete tijdschriften zijn. Alle edities heb ik tot nu toe en regelmatig maak ik er iets uit. Het…

by 

La Maison Victor moet een van mijn favoriete tijdschriften zijn. Alle edities heb ik tot nu toe en regelmatig maak ik er iets uit. Het is echter tijd voor een nieuwe uitdaging, en wat voor één! Toen ik hun nieuwste creatieve oproep zag, kreeg ik meteen goesting. Ze organiseren namelijk een Crochet Along om een Dolly Plaid te naaien en bij de aanblik van de plaid kon ik niet anders dan enthousiast roepen dat ik meedoe. Crochet Along Dolly Plaid La maison victorHet is een ideaal beginnersproject en dat is net wat ik nodig heb. Ik haak af en toe wel wat maar een expert ben ik echt niet. Best spannend dus als ik daar ga in slagen, maar het schijnt echt niet moeilijk te zijn.

Elke week geeft La Maison Victor een patroondeel vrij en lucky me, of jullie, het is maar hoe jullie het bekijken, mag ik met een weekje voorsprong mijn haakvaardigheden op het patroon loslaten. Elke week zal je hier dus mijn vorderingen te zien krijgen en wordt ook hier het nieuwste patroondeel gelanceerd! Tijd dus voor patroondeel Patroon Deel 1 Dolly Plaid!Dolly Plaid La Maison Victor

Voila, tijd om aan de slag te gaan! Gebruik daarvoor haaknaald 4,5 & 5,5 en schaf je de nodige wol aan. De steken die gebruikt worden zijn de losse en vaste steek. Meer uitleg vind je op hun site of typ de steken eens in bij Mister Google!

Werkbeschrijving
TOER 1: start met de haaknaald 5,5. Maak een opzetlus met de ecru draad en haak 250 lussen.
TOER 2-5: werk verder met haaknaald 4,5. Haak vasten volgens de teltekening. Knip de draad af op 10 cm.
TOER 6: haak 1 toer met de donkergrijze draad. Knip de draad af op 10 cm.
TOER 7: haak 1 toer met de ecru draad. Knip de draad af op 10 cm.
TOER 8: haak 1 toer met de donkergrijze draad. Knip de draad af op 10 cm .
En voor de rest gebruik je dus elke week het nieuwste patroondeel! Hoera!

Doe je ook mee? Laat het dan weten en wordt lid van hun facebook-groep! Ik wens mezelf en jullie succes, haha.

 

9 comments

 1. Veel succes! Ik heb nog niet zo vaak gehaakt dus een hele plaid ga ik nog niet proberen, grote kans dat ik het niet volhoud en zeker niet aan dat tempo šŸ˜€

 2. Als je wil vermijden dat je de gekleurde draad ziet door de witte, kan je ook met verschillende bollen werken per rij

 3. Superleuk! Ik ben enkele weken geleden ook aan een dekentje begonnen voor onze baby, maar het is volgens een ander (en aangepast) patroon. Ik ben benieuwd naar je vorderingen!

 4. Wat super goed dat je mee doet,
  Het zier er leuk uit, weer eens iets anders dan anders,
  Ben benieuwd naar je vorderingen
  Je hebt een mooi blog, ik ga je zeker volgen..

  Met warme groet Manon

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ik accepteer de Privacy Policy

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.