Make it yourself

Thaise groene curry met kip en rijst

Thaise Groene Curry

Koken is op dit moment een hele uitdaging. Manlief houdt van traditioneel, ikzelf experimenteer wel eens graag. Onze kleine man smikkelt alles naar binnen, terwijl mevrouwtje Axelle zo goed als altijd zegt “Neen, dat wil ik niet.” Over onze eetmomenten kan ik dus eigenlijk hele boeken schrijven. Moet ik onthouden voor als ik ooit inspiratieloos ben, haha. Soit, vandaag deel ik nog eens een receptje die hier wel erg gesmaakt werd, met uitzondering dan van die kleine dame: Thaise groene curry met kip.

Benodigdheden voor 2 a 3 personen
  • 3 grote eetlepels groene curry
  • 400 a 500 g kip in stukjes gesneden
  • 2 tomaten
  • 1 puntpaprika
  • 1 wortel
  • 1 rode ajuin
  • 1 courgette
  • 1 kleine komkommer (snack-formaat)
  • 1 klein pepertje (optioneel)
  • 200 ml kokosmelk
  • Zonnebloemolie
  • Rijst
Bereiding
  1. Maak de groenten schoon.
  2. Pel en snipper de ui in kleine stukjes.
  3. Snij de puntpaprika, wortel, courgette, komkommer en tomaten in stukken.
  4. Wil je de curry extra pittig maken? Halveer dan het pepertje en verwijder de zaadjes. Hak de peper fijn. (Hier beperken we het gebruik van dat pepertje om het toch nog wat kidsproof te houden.)
  5. Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Wij nemen buideltjes rijst, geen gedoe met afmeten enzo.
  6. Verhit de olie in een pan. Mijn zonnebloemolie was op dus gebruikte ik gewoon olijfolie. Bak de kippenreepjes rondom bruin. Voeg er dan de ui aan toe en bak gedurende 2 minuten mee.
  7. Voeg de groente, en naar smaak rode peper, toe en bak ze gedurende 4 minuten op hoge temperatuur.
  8. Verlaag het vuur en voeg de groene curry toe. Bak gedurende 2 minuten mee. Voeg daarna de kokosmelk toe en breng het geheel aan de kook.
  9. Stoof het gerecht afgedekt op een laag vuurtje gedurende 10 minuten.
  10. Serveer de curry met rijst!

Variëren met dit gericht is zeker mogelijk! Gebruik eens scampi’s i.p.v. kip of een andere vleessoort. Verander de rijst door noedels. Voeg groenten toe en laat anderen weer weg.

Smakelijk!!!



No Comments

Leave a Reply