Terug in België met gezonde voornemens.

Nog toen we in Australië zaten, kregen we de vraag van Danone of we ons niet vier weken lang wilden laten onderdompelen in hun blogchallenge….

by 

Danone blogchallenge gezondheid Nog toen we in Australië zaten, kregen we de vraag van Danone of we ons niet vier weken lang wilden laten onderdompelen in hun blogchallenge. Eentje waarbij er gefocust wordt op gezondheid. Sowieso houd ik wel van een uitdaging maar daarnaast heb ik aan de andere kant van de wereld ook wat dingen ontdekt en ingezien. Ik weet natuurlijk al langer dat focussen op gezondheid belangrijk is, maar sinds de webshop (dat is ondertussen toch al even geleden) slaag ik er maar niet in om een balans te krijgen in ons eten.

Niet dat we hier super ongezond eten en enkel leven op fastfood ofzo, dat niet. Maar ik verval vaak in dezelfde gerechten en/of weet vaak niet wat ik nu weer moet klaarmaken. Uit routine en omdat het vaak snel moet gaan, grijp je dan naar gekende producten en gekende manieren van ontbijten. Boterham met choco? Helaas, check, maar al te vaak. Verder zijn we behoorlijke levensgenieters en daar hoort aperitieven, uit eten gaan etc. ook bij.

Stilaan merk ik ook dat we onze eetgewoontes doorgeven aan onze kindjes. Bij hen proberen we er natuurlijk wel op te letten hen gezonde eetgewoontes aan te leren. Ze zijn dol op yoghurt en fruit, dat is al iets, maar ook voor hen ging ik dus graag in op de challenge van Danone.

Vier weken lang krijgen we hier elke dag een tip/uitdaging om mee aan de slag te gaan. Kleine dingetjes maar daardoor wel makkelijk te integreren in een dagdagelijkse routine. Al moesten wij wel nog even bekomen van onze terugreis van Australië waardoor de eerste tips op één dag gelezen en geïntegreerd werden.

De eerste challenge-week zit er trouwens bijna op: “Focus op gezond eten.” Graag deel ik met jullie nog enkele tips zodat ook jullie zichzelf kunnen onderdompelen in dit gezonde avontuur!

  • Eet drie hoofdmaaltijden en 1 à 2 tussendoortjes per dag. Regelmatig eten houdt namelijk je spijsvertering op peil. Denk daarbij aan een potje yoghurt, een stuk fruit, een handje noten, een rijstwafel, …
  • Probeer 2 maal per dag groenten te eten om zo aan de dagelijkse aanbeveling van 300 g te komen. Voeg wat groentjes toe aan je boterhammen ’s middags of ruil je boterhammen in voor een heerlijke maaltijdsalade. Bij je avondmaal zou de helft van je bord uit groenten moeten bestaan.
  • Laat yoghurt deel uitmaken van je gezond ontbijt. Het levert hoogwaardige eiwitten, is een bron van calcium en bevat o.a. vitamine B2 en B12. Bovendien kan je eindeloos variëren met yoghurt: eet het natuur, roer er fruit onder, meng met wat gezonde vruchtencoulis, voeg er wat granola aan toe, …
  • Maak samen met de kinderen een maaltijd klaar. Kies voor kindvriendelijke taken zoals groenten wassen, ingrediënten mengen, vlees kruiden, … Grote kans dat ze na het meegereden ook effectief de maaltijd mee op eten.

De grootste verandering voor mijzelf deze week is terug gaan voor een gezond ontbijt.

De grootste verandering voor mijzelf deze week is terug gaan voor een gezond ontbijt. Ik probeer vanaf nu de boterhammen met choco te houden voor uitzonderlijke dagen en ga terug voor havermout, yoghurt etc. Manlief doet mee en ook bij de kindjes proberen we verandering te brengen in hun ochtendgewoontes. Al gaan we daar niks forceren want het is niet de bedoeling dat ze afkeer krijgen van gezonde voeding. Ik ben alvast klaar voor week 2 waarin Danone focust op plannen. Eentje waar ik wel wat hulp bij kan gebruiken. Proberen jullie ook mee te doen? Hebben jullie nog tips? Want samen lukt gewoon alles beter.

**Deze post is een samenwerking met Danone. 

4 comments

  1. Ja gezond eten is niet makkelijk vind ik en vraagt toch wel wat tijd. Plannen is een key woord dus ik kijk alvast uit naar je volgende blog!

  2. Ik maak hier elke zondagavond een grote pot granola klaar. Zo kunnen we elke morgen ontbijten met granola, yoghurt en een wat fruit (en ander fruit zorgt voor de kindjes ook voor een ander ontbijt 🙂 ) …

  3. elke week verse granola…in een mum van tijd klaar en elke morgen genieten.
    voor de kids wisselen we hier af tussen boterhammen (die zelf worden gebakken en niet van de bakker), gezonde pancakes, …. en elke morgen vers geperst sinaasappelsap…dan hebben ze toch iets van vitaminen binnen. 2 keer per week proberen we vegetarisch te eten maar sowieso veel groenten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ik accepteer de Privacy Policy

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.