DIY

De blogpost met verschrikkelijke foto's… Maar het kan niet anders!

La Maison Victor, zalig tijdschrift… Zo zalig dat ik voor mezelf een jurkje wou naaien… In al mijn enthousiasme nam ik het patroon niet goed over. Dat staat namelijk verspreid over twee pagina’s en net dat had ik niet gezien. Gevolg: voorpand en achterpand te kort. (Ik zag dat natuurlijk pas NA het knippen van de stof.) 
Ik loste het op door een naad in het kleedje te verwerken. Want stof voor een nieuw exemplaar had ik helaas niet. Achteraf gezien had ik de naad misschien wat hoger moeten steken maar ja stof tekort dus…
Ik koos voor beleg en geen biasafwerking. Langs de ene kant goed want de stof leent zich echt niet tot bias maken. Zo rafelen joch… Dat maakte het naaien lastig. 
Het werd dus belegafwerking maar ik vind dat hun stukjes beleg gelijk toch wat te nipt zijn… Zeker voor deze wolachtige stof. Daardoor durven ze naar buiten komen piepen maar ja… Testjurkje… Who care’s? 
Naast de naad in het jurkje zijn er nog wat mankementen… Ik heb hier en daar bobbels in mijn naden… Is het nu omdat ik te veel trok of te weinig trok aan de stof? Wie zal het mij zeggen? En de zoom is a zo wat bol… Wederom: hoe komt dat? 
Dus, liefste bloggertjes, wat denken jullie? Draagbaar of niet? En wat moet ik anders doen om van die bobbels en al vanaf te komen? πŸ˜‰ 
Laat jullie maar kritisch gaan… Want ik zeer benieuwd naar jullie tips!
Sowieso maak ik dat ding opnieuw maar met een andere stof. Iemand een idee waar de stof van het tijdschrift vandaan kwam? Want die vind ik heerlijk mooi…
Alvast merci voor de tips… πŸ˜‰
P.s.: lelijke foto’s maar alleen met de iPad foto’s van uzelf nemen is gelijk vrΓ© moeilijk…


19 Comments

 • Reply
  Sarah
  18 december 2013 at 12:18

  Zeker draagbaar, als je het niet weet zou je het alleens niet zien. πŸ˜‰ Van waar heb je je stof? Zou ook graag binnenkort het kleedje maken. πŸ™‚

  • Reply
   Liesellove
   18 december 2013 at 12:26

   De strik in Ledeberg, 8€ de meter πŸ˜‰ dus de fouten zijn nog geen ramp πŸ˜‰

 • Reply
  Angellekes Design
  18 december 2013 at 12:32

  ik zou het dragen hoor. Je hebt er je eigen touch aan gegeven hihihi. En die bobbels ik zou het platstikken . Dan doen ze veel op naden hoor. Dus heel dicht bij de naad platstikken ( hopelijk versta je het wat ik bedoel ) Groetjes

 • Reply
  billiepop
  18 december 2013 at 12:43

  Ik begrijp je twijfel … πŸ™‚ Ik vind het ook draagbaar, maar zou het in jouw plaats zelf ook wat moeilijk hebben met die bobbels, omdat ik het zou weten dat die daar zijn. Inderdaad misschien proberen plat te stikken. Neem aan dat de stof zich niet leent tot platstrijken? (En dat zou je zelf ook al bedacht hebben natuurlijk :).

  • Reply
   Liesellove
   18 december 2013 at 12:54

   Strijken, ja… is al heel wat beter daardoor πŸ˜‰ maar ik heb mij 365 keer verbrand aan mijn strijkijzer dat ik het niet helemaal perfect heb gestreken… en nog meer pijn zag ik gelijk niet zitten πŸ˜‰ (strijkmachien en ik = geen vrienden) maar ik vraag aan de mama als ze het eens perfect wil strijken πŸ˜‰

 • Reply
  Aline
  18 december 2013 at 12:58

  Wolspul kun je vaak wel behoorlijk goed persen, of met de stoom van de strijkijzer goed in model brengen. Geldt ook voor de halslijn. Dan is het een prima draagbaar jurkje lijkt me. En wat bij nieuwe jurkjes kan helpen tegen uitrekken is vlieselineband strijken aan de onderrand (precies boven de vouwlijn van de zoom). In elk geval de zoom omvouwen en goed platstrijken voor het stikken met een niet te kleine steek en mogelijk de persvoetdruk iets verlagen zodat de stof wat gemakkelijker wordt getransporteerd, zeker bij een wat dikkere stof. Maar ik vind het een veelbelovend jurkje, krijg er zelf ook gelijk zin in!

  • Reply
   Liesellove
   18 december 2013 at 13:38

   Wat een super tips πŸ™‚ merci

 • Reply
  sterrenstof by Katrien
  18 december 2013 at 13:00

  In voor aanzicht lijkt het nog mee te vallen, maar ik zou me toch ook flink storen aan de bobbels … recycleren tot een kleedje voor dochter ?

  • Reply
   Liesellove
   18 december 2013 at 13:39

   Zwart. Is echt een no. go voor Axelle πŸ˜‰

  • Reply
   sterrenstof by Katrien
   18 december 2013 at 14:25

   rokje ? Met een fleurig t-shirt ?

  • Reply
   Liesellove
   18 december 2013 at 14:30

   ze moet niet te veel op de mama trekken πŸ˜‰ ik draag zwart voor 10 πŸ™‚ ben nogal fan van kleur voor mijn dochter en ze is daar mega mooi mee πŸ™‚ en stofje lijkt me voor een babytje gelijk niet ideaal πŸ™‚ maar lief dat je me wil helpen πŸ˜‰

 • Reply
  L De Loecker
  18 december 2013 at 13:43

  GRMBL wat lees ik nu? Patroon over 2 pagina's?? Daarom dat ik nog zoveel stof over heb nadat ik het uitknipte… Pfff, al gelijk ni veel zin meer om het nog ineen te puzzelen…. πŸ™

 • Reply
  Mumendemiekes
  18 december 2013 at 14:16

  ik zou zeggen zeker met een grotere steek stikken, persen met natte vod en strijkijzer en daarna oordelen.
  anders een ideaal hang in mijn zetel jurk..
  is ook nogal moeilijk te zien omdat de foto's in zwart/wit zijn

  • Reply
   Liesellove
   18 december 2013 at 14:31

   zalig een hang in mijn zetel jurk πŸ™‚ het strijken ga ik zeker nog proberen πŸ™‚ en geloof me de foto's zijn in zwart/wit beter dan in kleur πŸ˜‰

 • Reply
  els
  18 december 2013 at 16:07

  Ook al is het in zwart-wit niet zo goed te zien, de stof lijkt me zéér mooi. Alleen inderdaad niet zo makkelijk om mooi te verwerken. Op mijn machine heb ik zo'n steek die meerekt. De 'strechsteek' noem ik hem, geen idee wat de professionele naam is. Dus een volgende keer zou ik voor een gelijkaardig stofje dat eens proberen. En natuurlijk een boventransportvoet. Voor wie regelmatig naait toch wel een must-have vind ik. Zijn geld absoluut waard !

  • Reply
   Liesellove
   18 december 2013 at 21:16

   Is met stretchsteek gedaan πŸ™‚ en boventrandsportvoet heb ik πŸ™‚ moet eerst nog eens goed strijken maar gezien de brandwonden… En de zoom doe ik volgende keer zoals hierboven beschreven πŸ™‚

 • Reply
  Anske Jespers
  19 december 2013 at 10:02

  Ik ga een van de dagen dit kleedje ook maken maar vraag me af of ik er een rits in zou zetten. Ik kocht nogal een stevige stof zonder rek. Maakte jij u kleedje met rits? En raak je er gemakkelijk in?
  Ik vind je kleedje mooi hoor! πŸ™‚

  • Reply
   Liesellove
   19 december 2013 at 11:17

   Deze is uit soort wolstof en rits is gelijk niet echt nodig πŸ™‚

  • Reply
   Anske Jespers
   21 december 2013 at 23:09

   Merci voor de tip. Heb net het kleedje af. Ik noemde je lieve raad op mijn blog. Kleedje dat ik maaktr is er ook op te zien πŸ™‚ (aj-stoffenspulletjes)

  Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.