• Ergens in die drukte besloot ik dat ik uit de
 • Ons klein Estelletje oh zo klein nog maar zie ze
 • BIRTHDAY GIRL Dat heb je dan wanneer je verjaart op
 • Grote vakantie dat is weg gejaagdheid weg met de wekker
 • WIN Ik ga op reis en ik neem mee kleren
 • IT DOESNT GET MORE ICONIC THAN THIS Niet de
 • De thebirthposter hebben nog geen plaats in ons huisje want
 • Conversatie Axelle Mama ik wil ook zo kunnen zwemmen

Subscribe to our Mailing List

Get the news right in your inbox!

De losse steken!

25 januari 2014

De losse steken!

25 januari 2014
De losse steken, een nieuw naaicafé. Georganiseerd door een lieve collega en enkele van haar vriendinnen. Afgelopen vrijdag, eerste bijeenkomst en ik werd uitgenodigd. 
Een half uur voor vertrek had ik geen idee wat ik wou gaan doen. Iets voor Axelle? Nee… want volgende week (KCW) staat volledig in het teken van haar. Iets voor mezelf dan maar? Eigenlijk best nodig, als ik mijn goede voornemens voor 2014 niet al in januari de mist wil laten ingaan. 
Madame Zsa Zsa boodt de oplossing: een simpel A-lijnrokje. Op goed geluk koos ik maat 42, de zwangerschapskilo’s in gedachten houdend…  Patroon overtekenen, knippen en dan op zoek naar stof in mijn kast. 
Het zal u misschien verbazen maar het was nog een ware stressbedoening. Aan stofjes geen gebrek maar stofjes waarvan ik en voldoende stof heb en geen voering voor nodig heb, dat was gelijk niet al te simpel. 
Waarom geen voering? Awel, gewoon geen zin in en de voorraad voering is uitgeput! Uiteindelijk vond ik ergens onderaan een passend stofje, ideaal voor de lente/zomer.  
Iets na starttijd was ik aanwezig! En toevallig had mijn collega voor hetzelfde patroon gekozen. Weliswaar een maat kleiner. Al een geluk want uiteindelijk bleek dat ik ook maar een 40 nodig heb! 
Na een hele avond knippen, stikken, spelden, tateren, brownies eten en het tornmesje in zijn bakkie laten, toverden we beiden een rokje van onder ons machine! Uit schrik dat ie toch te klein zou zijn, durfde ik hem niet te passen. 
Maar ik kan ondertussen vertellen dat ie past! Mijn man trok aanfoto’s maar ik post ze niet want zelfs eigenhandig en helemaal alleen lukken mijn foto’s beter… Wel enkele foto’s zonder model… 😉 
Wie goed kijkt ziet dat het motief van de stof niet perfect loopt maar die stond gelijk wat “scheef” op de stof. Verder had ik te weinig stof om de print mooi te laten doorlopen, maar ik lig daar alvast niet wakker van Binnenin een klein belegje en de rits die is blind maar werd gemaakt met een gewone rits! 
En nu wachten op het mooie weer… 

20 Comments

 • Piepow 25 januari 2014 at 16:40

  Mooi! Ik maakte van deze stof een halterkleedje voor mijn dochtertje, een tijdje geleden.

  • Liesellove 25 januari 2014 at 16:57

   ik kocht het in eerste instantie ook voor haar maar ja kijk… het is een stofje voor de mama geworden 🙂

 • Elke Jansen 25 januari 2014 at 17:44

  Schoon! Hier ligt dat patroon al een eeuwigheid op stof te wachten…

 • lielebeesje 25 januari 2014 at 18:05

  Een schoontje! En de scheve print valt niet op als je het aan hebt, daar ben ik zeker van.
  Ik wilde eerst ook niet geloven dat ik een 42 i.pv. een 44 mocht knippen. Heb het eerste rokje dus serieus moeten bijwerken. Intussen maak ik ze ook wat korter dan voorgeschreven, en ik ben nochtans niet zo klein.

 • De wereld van Sofie (Jade or) 25 januari 2014 at 18:12

  Oh dat vraagt naar lente! Leuk fris rokje!

 • Edje 25 januari 2014 at 18:27

  Das een mooike Lies! Laat zin krijgen in de zomer!!

 • Mumendemiekes 25 januari 2014 at 19:19

  leuk en vrolijk
  dat stofje ligt hier ook nog te wachten op een projectje

 • BY JM 25 januari 2014 at 19:49

  Prachtig, A-lijn rokjes zijn ook mijn ding!

 • heidi 25 januari 2014 at 20:23

  om helemaal vrolijk van te worden 🙂

 • Stan nel 25 januari 2014 at 20:26

  Leuk stofje en rokje! Hier ligt al een dik jaar een zsa zsa rok (met voering en blinde rits) te wachten om smaller te maken. Tja, ik had dus ook een 40 en geen 42… Nu nog de moed vinden om dat eindelijk te verstellen!

 • mama saartje 25 januari 2014 at 21:33
 • Karen. 25 januari 2014 at 22:05

  en in welke streek gaat de naaiclub door? 🙂

 • MaMoekA 26 januari 2014 at 08:15

  Wat leuk dat naaiclubje!!! En die naam, origineel! Van jouw rokje krijgt ik instantie lentekriebels! We mogen ons zelf zo nu en dan toch ook eens verwennen met een zelfgemaakt stuk, toch? 🙂

 • Liza Veenendaal 26 januari 2014 at 19:00

  wat een vrolijk rokje… super!

 • mokasblog 26 januari 2014 at 19:38

  Mag iedereen aansluiten bij dat naaicafé?? Ik woon in Oordegem, slechts een boogscheut ervan…

 • MultiVroon 26 januari 2014 at 21:14

  Leuk!

 • Nicole Claudia Blok 28 januari 2014 at 09:39

  Wat een leuk rokje heb je gemaakt. Hoef je niet te wachten met dragen tot het voorjaar hoor, leuk truitje/vestje en mooie laarzen aan kom je een héél eind 😀

  Ik krijg gelijk zin om ook even een rokje uit te kiezen in combi met wat er in de kast ligt aan stofjes natuurlijk, want dat komt niet altijd overeen 😀

  Groetjes, Collie

 • Roque Madame 29 januari 2014 at 14:11

  Oh, wat een hip stofje! Bij zsazsa kies je inderdaad best een maat kleiner heb ik gemerkt!

 • Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  ×