Subscribe to our Mailing List

Get the news right in your inbox!

DIY: kussens maken met textielstiften

12 februari 2016

DIY: kussens maken met textielstiften

12 februari 2016

DIY Textielstiften Kussens maken DIY Textielstiften Kussens makenDIY Textielstiften Kussens makenDIY Textielstiften Kussens maken DIY Textielstiften Kussens maken DIY Textielstiften Kussens makenKrokusvakantie, en dat heeft iedereen geweten. Het is dat ik nog in moederschapsrust ben maar anders had ik ook mij in allerlei bochten moeten kronkelen om opvang te vinden voor de kids. In een impulsieve bui schoot ik mijn zus dan ook ter hulp: laat die drie kids maar naar hier komen, ze mogen zelfs blijven slapen en ik doe er wel iets mee.

En zo werd dinsdagavond mijn gezin voor eventjes wat groter en had ik een ieniemienie beetje stress. Zou ik een coole tante blijven na 24 uur zorgen voor of…? ‘s Avonds mochten ze alvast lekker lang opblijven, met chips en cola! De volgende morgen waren ze al even vroeg op. (Ik ben werkelijk verwend met mijn kleine koters die slapen tot 9 uur of langer…) Na een ontbijtje in Ikea kocht ik de nodige materialen om een knutselmiddagje te voorzien. Zelf een kussen maken, dat vond ik best een cool idee van mezelf…

Veel heb je niet nodig:
– Textielstiften
– Stof die is voorgewassen
– Kussen
– Naaimachine
– Naaigaren

De kids mochten zich uitleven op hun stuk stof. Houd daarbij in gedachten dat je best de tafel kan beschermen want die stiften tekenen gewoon door. Gebruik je ze op een t-shirt dan steek je een stuk karton binnenin zodat de achterkant van het t-shirt beschermd is.

Eens die drie koters content waren met hun tekening, stikte ik in een sneltempo eenvoudige kussenslopen. Geen gedoe met ritsen ofzo. Ik koos voor een overlap van stof achteraan het kussen. En zo gingen ze alle drie met een afgewerkt exemplaar naar huis. Mijn zus moest enkel nog eventjes de textieltekening fixeren, door de stof binnenste buiten te draaien en op de achterkant van de tekening te strijken. Daarvoor had ik net geen tijd genoeg, want ik experimenteerde zelf met textielverf- en stiften! Het resultaat daarvan kan je hier binnenkort bekijken!

P.s.: ik experimenteer nog wat met mijn nieuwe blog. Deze keer laat ik het volledige bericht zien op de startpagina. Vinden jullie dit beter en vinden jullie dan de reageer-knop die links bovenaan staat? Of vinden jullie het niet erg om te moeten doorklikken naar de volgende pagina om het bericht volledig te lezen?Β 

20 Comments

 • Gaetane Goffin 12 februari 2016 at 09:49

  Een super leuk idee :-)!!

 • TinneV (NaaiSGerief) 12 februari 2016 at 10:00

  Ziet er goed uit deze “nieuwe” blog. Mij maakt het eigenlijk niet veel uit of je al dan niet door moet klikken. Als de inhoud maar interessant is en de foto’s leuk om naar te kijken. Grappig om te merken hoe jij blijkbaar je energie toch echt wel ergens in moet kanaliseren :-). Het zal wel heerlijk geweest zijn om tijd te maken voor hetgeen je lief is! Leuk idee ook, ze hebben geluk met zo’n tante πŸ™‚ Geniet er maar van…

  • Liesellove 12 februari 2016 at 10:10

   haha… helemaal niks doen dat is niks voor mij πŸ˜‰
   altijd wel duizend ideetjes om dingen uit te steken maar ik leerde uit onze ervaring dat ik best dingen kies waar ik makkelijk een stop kan opzetten want anders blijf ik gewoon gaan en slaap ik niet meer en tja… de rest van het verhaal ken je hΓ© πŸ˜‰

   • TinneV (NaaiSGerief) 12 februari 2016 at 10:18

    Herkenbaar dat niet meer slapen ;-). Maar er zijn inderdaad activiteiten waarover je met strenge stem tegen jezelf kan zeggen: en nu stop je er mee! πŸ™‚ terwijl andere echt uit de hand kunnen lopen he. Blij voor jou dat je weer volop kan genieten! En ondertussen blijf je anderen op een leuke manier inspireren!

 • MamC 12 februari 2016 at 10:22

  Toffe activiteit! Leuk dat ze nog iets mee naar huis kunnen nemen ook!

 • Inge 12 februari 2016 at 10:27

  Super ideetje!

 • ohladybake 12 februari 2016 at 12:57

  ze waren heel gelukkig met deze dag…ze willen graag nog eens komen dus je bent geslaagd als tante πŸ™‚
  de nieuwe blog is super en ik vind het leuk dat het aritkel er volledig op staat. Maar misschien knippen en de rest moeten verder lezen als je klikt lijkt me ook leuk
  liefs

  • Liesellove 12 februari 2016 at 15:29

   allΓ© blij dat ze tevreden zijn al was het wel een bijzonder zware dag πŸ˜‰

 • Silke 12 februari 2016 at 18:24

  Tof idee zo, en jij bent ongetwijfeld een toffe tante!!
  Vraagje: Ik volg via bloglovin, en moet doorklikken naar de site zelf om de blogpost te lezen (er staan maar een paar zinnen in mijn reader, en geen enkele foto). Vind ik niet zo praktisch, maar mss doe je dat met opzet om lezers te kunnen tellen?

  • Liesellove 13 februari 2016 at 00:36

   Daar heb ik niks mee te maken πŸ™‚ dat is bloglovin denk ik die dat zo doet. Geen idee als je dat kan instellen,

   • Liesellove 13 februari 2016 at 07:57

    Blijkbaar kan je dat instellen, ik veranderde en hoop dat het nu goed is πŸ™‚

    • Silke 13 februari 2016 at 19:48

     Super! I shall keep you posted πŸ™‚ schrijf maar snel een nieuw berichtje dan πŸ˜€

 • Davina 12 februari 2016 at 19:56

  Leuk seg!
  En ehm, had je dat niet gezegd van die reacties, had ik ze niet gevonden, aangezien ik ze meestal onderaan het bericht ergens zoek. Maar ik vind het wΓ©l goed dat je niet moet klikken op ‘lees meer’. Voor mij zou een combo dus het beste zijn πŸ˜‰

  • Liesellove 13 februari 2016 at 00:37

   Haha ik probeer het nog onderaan te krijgen maar ik had even genoeg van wordpress uitdokteren πŸ™‚

 • Joke (The Needle Of Choice) 12 februari 2016 at 21:24

  Tof ideetje! Zo hou je ze wel zoet.
  Ik vind het leuker om ineens het hele bericht te zien, en nu staan de opmerkingen onderaan, toch? Vind ik prima zo! Leuke nieuwe blog!

  • Liesellove 13 februari 2016 at 00:38

   Neen. Je moet nog steeds aanklikken πŸ™‚

 • Jongens toch! 13 februari 2016 at 10:29

  Leuk, ik heb er vorig jaar ook gemaakt maar dan in de ikeastof om in te kleuren. Ze zijn er nog altijd trots op.

 • Getest op kinderen 13 februari 2016 at 20:35

  Oh, echt leuk. Lijkt me ook leuk als geschenk voor de grootouders, juffen, … Waar vond je de stiften? Niet bij Ikea, want daar heb ik deze week gezocht… Ze hebben ze daar ooit wel gehad? Echt heel mooi resultaat!

  • Liesellove 14 februari 2016 at 21:39

   ik kocht ze deze week nog bij Ikea op de stoffenafdeling bij de scharen en het garen enzo! (ikea Gent)

 • Lobke 14 februari 2016 at 14:52

  Heel tof gedaan!

 • Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  ×