Dolly Plaid #2

Afgelopen week friste ik mijn haak-skills terug op. Dolly is echt wel een beginnersproject al is het wel dadelijk eentje waar je 30 weken zoet…

by 

Afgelopen week friste ik mijn haak-skills terug op. Dolly is echt wel een beginnersproject al is het wel dadelijk eentje waar je 30 weken zoet mee bent. Ik vermoed dat als hij ooit af is, je zo zal zien waar ik ben begonnen met haken en waar ik geëindigd ben. dolly plaidDe grootste uitdaging vormt momenteel om op gelijkmatige manier te haken, waarmee ik bedoel: altijd even los/hard aantrekken. En oh ja, nog wat beter oefenen op kleurovergangen. Affain, nog tijd genoeg om aan mijn skills te werken. dolly plaid la maison victor

Zoals ik al aangaf mag ik elke week een patroondeel vrijgeven. Dat betekent dat ik zelf elke week een patroondeel voorop zit. Vandaar dat ik al moest werken met kleurovergangen. Ik begrijp alvast waarom mensen zen worden van dat haken. Rustgevend dat dat werkt, niet te doen… Al zal het nog rustgevender zijn als ik de techniek helemaal onder de knie heb. dolly plaidVeel succes alvast met week 2 en tips zijn altijd welkom!

Oh ja, er is geen extra uitleg deze week maar wel een filmpje over hoe je dat inhaken moet doen. Je kan het hier vinden!

P.s.: het getrainde oog ziet dat ik twee grijze banen gehaakt heb i.p.v. 1. Ikzelf vind dat mooier dan eentje maar dat moet je dus negeren, want dat staat niet in het werkschema… haha!

4 comments

 1. Hoi Lies, met welke naald haak je? Als ik het zo zie haak je zeer los. En dan durven steken wel eens inegaal te zijn. Gewoon een haaknaald van een half puntje minder proberen. Of naar gelang je steken zelf een heel punt. Probeer het misschien eens op een proefstukje?
  Ik haak heel vast, en dat is een mooie egale steek, maar dan durft het werk al eens ‘om te krullen’. Ik haak dus steeds met een half punt méér dan beschreven In het patroon of op de wol. Apilou haak ik standaard met een 4,5, dit ben ik zelfs met een 5 bezig (mijn vasten zijn zeer… Euh… Vast)
  Niet dat het er niet goed uitziet hoor… Maar je vroeg tips ? Leuk patroon ook, ik ben helemaal fan. Alleen die 30 weken wachten ?

  1. ik haak met wat is voorgeschreven maar vond het ook nogal los… ik plan eigenlijk om opnieuw te beginnen 😉
   bij breien is het omgekeerd, dan zijn mijn steken heel vast

   1. Oh, ik ook. daarom brei ik niet graag. Ik zit echt mijn naalden tussen de steken te wringen, en dat levert alleen frustraties op!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ik accepteer de Privacy Policy

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.