Selfmade

Doopsuiker en geboortekaartje van Céleste

doopsuiker en geboortekaartjeIk maakte er een soort van traditie van, zelf de doopsuiker en het geboortekaartje voor mijn kinderen maken. Ik vond dan ook dat ik niet anders kon dan ook voor Céleste zelf aan de slag te gaan. Met ondertussen heel wat ervaring in het zelf maken van doopsuiker en het ontwerpen van een geboortekaartje ging ik enkele weken terug zelf aan de slag. Deze keer vertrok ik niet vanuit een ontwerp van een geboortekaartje, maar wel vanuit een doopsuiker-ideetje. 

doopsuiker en geboortekaartje doopsuiker en geboortekaartjeOmdat dezer dagen cactussen heel erg in zijn, en dit de enige plant is die bij mij thuis overleeft, koos ik deze stekelig plant als vertrekpunt voor alles. Ik zocht een leverancier van cactussen en tekende ondertussen zelf éne uit met behulp van het programma Pixelmator en Picmonkey. Die zelfgetekende cactus diende als basis voor het geboortekaartje. Ik koos voor een sober zwart-wit repetitief patroon en zocht een schoon lettertype uit. Meer moet dat soms echt niet zijn!

Omdat ik het kaartje deze keer op voorhand wou laten drukken, zocht ik ook een toffe manier om de datum en het gewicht/lengte toe te voegen aan het kaartje. Dat vonden we hier uiteindelijk in het toevoegen van een tag, waar we alles na de geboorte op stempelden. We moesten heel lang zoeken naar zo een kleine tag en vonden die uiteindelijk bij kadodesign, net zoals het katoenen touw die we gebruikten om aan het kaartje te bevestigen.

doopsuiker en geboortekaartje doopsuiker en geboortekaartje

Het touwtje en de cactus komt trouwens terug in de doopsuikerzakjes. De stof hiervoor liet ik drukken bij Spoonflower, volgens hetzelfde patroon als op het kaartje. De zakjes naaide ik volgens deze tutorial. Makkelijk en snel! Ideaal dus als je zwanger bent. Om de zakjes wat te pimpen, kozen we deze keer voor een naambatch. Zot content ben ik met het resultaat.

doopsuiker en geboortekaartje doopsuiker en geboortekaartje

En dan zijn er nog de cactussen! Daar ben ik misschien nog het meest van al blij mee. Ik bestelde papieren zakjes om mijn idee uit te voeren: een cactusplant in een kraft-papier-zakje. Echter, drie weken voor mijn uitgerekende datum waren de zakjes nog steeds niet in mijn brievenbus te bespeuren. Ik moet u niet vertellen dat je als hoogzwangere vrouw hier redelijk veel stress van krijgt. Gelukkig was manlief er, die zelf een zakje uittekende. Enkele avonden gingen we dan ook samen aan de slag om alle zakjes uit te knippen en in elkaar te steken. Uiteindelijk kwam alles goed dankzij hem. Daarom zijn papa’s er hé…

Ik ben alvast benieuwd wat jullie ervan vinden!?! Wij zijn alvast superblij met het resultaat van zowel onze doopsuiker als het geboortekaartje! 

Gaan/gingen jullie ook zelf aan de slag? 55 Comments

 • Reply
  Joke
  1 mei 2017 at 21:15

  Mooi! Ik ben ondertussen vollen bak aan het schetsen voor het geboortekaartje. Bij Berre wou ik thema aapjes en haakte ik een aapje waar we een foto van namen. Ik naaide ook alles zelf en gutste zelf stempels.
  Nu zal ik niet zoveel naaien voor de doopsuiker (wel voor de baby).

 • Reply
  Marjolein - MRJLN
  1 mei 2017 at 21:18

  Ik ben fan! Heel origineel en vooral mooi gedaan!! En dan die naam, prachtig!!

 • Reply
  ElsS
  1 mei 2017 at 21:22

  Super origineel. Knap gedaan!

 • Reply
  Els
  1 mei 2017 at 21:23

  Sober, orgineel ik ben alvast fan!

 • Reply
  KatrijnB
  1 mei 2017 at 21:38

  Leuk! Ik heb ook bij beide kindjes de kaartjes ontworpen en bij de jongste zakjes voor doopsuiker gemaakt. Plezant werk en het geeft veel voldoening!

 • Reply
  Katrien
  1 mei 2017 at 21:47

  Prachtig! Vraagje, waar bestelde je de cactusjes? En hoeveel stuks bestelde je? Alvast bedankt!

  • Reply
   Liesellove
   1 mei 2017 at 22:58

   Ik haalde ze in een groothandel maar je kan niet online bestellen. Wil je het adres dan mail je me maar 🙂

   • Reply
    Katrien
    3 mei 2017 at 13:06

    Oh ja, graag! Mijn e-mail is katrienmignon@live.be
    Alvast bedankt!

   • Reply
    Marie-Astrid
    5 mei 2017 at 10:55

    Zou je mij het adres ook kunnen mailen?
    marie_astrid_denys@hotmail.com

    Alvast bedankt!

   • Reply
    Isabelle
    27 juni 2017 at 16:04

    Hey, ik heb ook het idee om kleine cactusjes als doopsuiker uit te delen. Kan je mij even laten weten waar je ze haalde aub?

    • Reply
     Barbara
     5 januari 2018 at 20:18

     Hoi! Topidee én naam! Hier ook interesse in naam groothandel: barbaravandorpe@hotmail.com. Thanks!

     • Tracy
      11 januari 2018 at 13:55

      Hoi, wij denken er ook aan om kleine cactusjes als doopsuiker uit te delen. Is het mogelijk om het adres door te mailen aub?Alvast bedankt.
      debreuck_tracy@hotmail.com

   • Reply
    Evelien
    5 november 2018 at 14:22

    Is het mogelijk de naam van de groothandel even door te sturen aub ? 🙂 evelienvanbelle@hotmail.com Thanks !

  • Reply
   Sofie
   10 april 2018 at 22:46

   Zou ik ook de gegevens mogen aub? Heel mooi trouwens!

 • Reply
  Wikkelgatjes
  1 mei 2017 at 22:12

  Heel mooi!

 • Reply
  An_nononsonsmoms
  1 mei 2017 at 22:16

  Zalig, hier is het één en al cactus voor de communie als thema, met uiteraard mini cactussen als bedankje 🙂
  Leuk gedaan!

 • Reply
  Sofie
  2 mei 2017 at 07:09

  Super leuke zakjes, ik gebruikte dezelfde tutorial om onze zakjes te maken ;). Hier was het thema olifantjes. Ik stikte de zakjes en naaide er nadien een vilten olifantje op. Ik maakte ook nog magneetjes van de vilten olifantjes. Ook wel fan van jullie cactussenthema, heel leuk gedaan!

 • Reply
  Jacqueline
  2 mei 2017 at 07:34

  Super leuk! En zo anders dan ons kaartje/Suiker met z’n felle kleuren….

 • Reply
  Liza
  2 mei 2017 at 09:17

  Erg leuk geworden!

 • Reply
  Jess
  2 mei 2017 at 12:04

  Mooi. Zijn de gekochte zakjes uiteindelijk nog aangekomen?

  • Reply
   Liesellove
   2 mei 2017 at 12:08

   Neen dus gelukkig dat we er zelf voor gingen 🙂

 • Reply
  Anneke
  2 mei 2017 at 13:47

  Amai, volledig zelf bedacht èn gemaakt… chapeau, ze! Echt super mooi! 😉

 • Reply
  Ester
  2 mei 2017 at 14:30

  Waauw, ontzettend mooi.
  Die cactusplantjes zijn ook super origineel. Top !

 • Reply
  fieke
  2 mei 2017 at 20:43

  Tof gedaan! Ik ging ook zelf aan de slag, maar iets minder uitgebreid door de wekenlange platte rust. Ik schreef er ook al een blogpostje over 🙂

 • Reply
  Caro // Carreaukes
  2 mei 2017 at 20:50

  Heel leuk gedaan! 😉

 • Reply
  Tine
  3 mei 2017 at 11:59

  Heel tof gedaan allemaal en leuk dat het van jezelf komt! Dat maakt het echt uniek xxx

 • Reply
  Anna Maria
  3 mei 2017 at 12:44

  Oh wat super leuk, wij zijn nu zelf ook bezig met het juiste geboorte kaartje te vinden. Althans we hebben hem wel gevonden, alleen nog even de details !

 • Reply
  Joke
  3 mei 2017 at 15:17

  Zo tof!!!! Echt superleuk!

 • Reply
  Tania
  3 mei 2017 at 18:52

  Wat een leuk idee met die cactusjes. Heel origineel

 • Reply
  Femcetera
  3 mei 2017 at 19:02

  Super mooi gedaan! En wat handig dat je enkel een stempel nodig had voor de datum, gewicht en lengte en dat de rest al klaar was op voorhand. Was de achterkant van je kaartje dan blanco of welke info heb je daar nog opgezet? Echt tof idee!

  • Reply
   Liesellove
   3 mei 2017 at 19:58

   Niet blanco Neen maar daar staan onze persoonlijke gegevens op. Vandaar geen foto. Er stond nog eens de naam, onze namen die van de meters adres en bezoek en cadeautip

 • Reply
  Isabelle
  3 mei 2017 at 19:31

  Super gedaan, wauw! lijkt me veel werk, maar ook leuk om mee bezig te zijn!

 • Reply
  D'abord Roze
  3 mei 2017 at 19:32

  Mooi gedaan zeg! Er zit wel een heel pak creatief werk inzo te zien. Wij maakten ook alles zelf maar bleven wel binnen een heel beperkt budget.Thema appels en thema koekjes.https://dabordroze.wordpress.com/2015/02/17/geboortekaartjes-maken/

  • Reply
   Liesellove
   3 mei 2017 at 19:57

   Oh budget viel hier heel erg mooi. Je verwacht mss dat dit veel heeft gekost maat dat was het echt niet 😉

 • Reply
  Paspelpoes Joke
  3 mei 2017 at 21:44

  Echt prachtig Lies! Daar ga je nog lang veel plezier aan beleven. Alleen al door het terug zien van deze prachtige foto’s!

 • Reply
  Nietzomaarsaar
  4 mei 2017 at 09:14

  Supermooi! Ik heb ook zelf mijn kaartjes telkens ontworpen en ze passen ook bij mekaar. Doopsuiker deed ik ook deels zelf. Vond ik superleuk om te doen.

  • Reply
   Liesellove
   4 mei 2017 at 09:27

   Hier wel telkens iets anders 🙂 maar blij dat ik voor alle drie mij heb kunnen uitleven

 • Reply
  Ineke
  4 mei 2017 at 17:05

  Wauw wat mooi! Heel leuk idee met de cactus in de papieren zak.

 • Reply
  Lottes Anekdotes
  10 mei 2017 at 22:56

  Heel origineel, die cactussen in het zakje 🙂

 • Reply
  Katrien
  23 mei 2017 at 09:50

  Supermooi!! Wat ik mij afvraag, hoe stempel je het gewicht en de lengte? Want dat zijn zowel letters als cijfers… Wat heb je hiervoor gebruikt?

  • Reply
   Liesellove
   23 mei 2017 at 10:57

   Een stempel die je zelf kan samenstellen 🙂

   • Reply
    Katrien
    23 mei 2017 at 11:06

    Begrijp ik het goed dat je dan een blanco stempel hebt met allemaal aparte letters en cijfertjes die je er dan zelf inzet? En zoja, waar kan je zoiets kopen? Wij willen nl. ook een eigen kaartje maken en op voorhand laten drukken zodat we bij de geboorte ons daar niet meer mee moeten bezig houden. Eerst gedacht aan alleen de datum op een tag, maar nu zag ik dat jij de achterkant met het gewicht en de lengte hebt bestempeld en dat vind ik een heel goed idee 🙂

 • Reply
  liv
  28 juli 2017 at 21:07

  Heel mooi! Ik ben ook volop bezig met ideeën opdoen voor de doopsuiker van onze tweede spruit. Ben je tevreden over de kwaliteit van de stof die je liet drukken bij Spoonflower? Voor welke soort stof koos je?

 • Reply
  marie verhulst
  20 januari 2018 at 09:40

  Hoi! Heel knap gedaan! hoe heb je de zakjes precies gemaakt? Welke papiersoort?
  Groetjes, Marie

 • Reply
  lieselot
  23 januari 2018 at 12:33

  hoi hoi, hier ook interesse in de groothandel van de cactusjes. blijft een wijs idee! lieselot.kerckaert@gmail.com

 • Reply
  Liesbet
  13 februari 2018 at 17:07

  Heel mooi gedaan! Waar heb je je kaartjes laten drukken?

  • Reply
   Liesellove
   13 februari 2018 at 22:23

   Drukkerij Coppens dacht ik in Beervelde

 • Reply
  Hanne
  17 februari 2018 at 14:15

  Zou je mij ook het adres van de groothandel voor de plantjes kunnen bezorgen? Bedankt!

 • Reply
  Bertram
  15 april 2018 at 12:43

  De groothandel mag je naar mij ook eens sturen als het gaat :)!

  bertramkoolen@hotmail.com

  Echt een heel tof idee!!

  Heel toffe

  • Reply
   perle
   27 april 2018 at 10:21

   hier ook interesse in de groothandel voor de cactusjes 🙂

   groetjes

 • Reply
  Freijaa
  13 mei 2018 at 20:44

  Je idee is populair :-)! Kun je me ook iets laten weten i.v.m. de groothandel? En het patroontje voor de zakjes? Merci :-)!

 • Reply
  Sofie
  4 augustus 2018 at 14:57

  Hoi, zou ik ook de gegevens van de groothandel kunnen krijgen ?

  Alvast bedankt!

 • Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.