Subscribe to our Mailing List

Get the news right in your inbox!

Dorothy Day Tripper Bag

15 december 2013

Dorothy Day Tripper Bag

15 december 2013
Een bejubeld patroon, the dorothy day tripper bag, konden we niet anders dan uitproberen. Met o.a. haar ging ik eerder in de week aan de slag. 
Nadat ik mijn stof kocht ontdekte ik dat ik haar zwaar na-aapte. Mijn excuse aan An, dat was helemaal niet de bedoeling, en zeggen dat ik u nog om raad vroeg over de hoeveelheid stof… Laten we het er op houden dat Petit Pan zalige tasjesstoffen heeft… 😉
Ondanks alle positieve reacties hebben we zwaar gevloekt. Vooral de Inches deden ons de das om. Als iemand dus weet waar ik een lintmeter, lat en zoommaatje in inches kan kopen, laat het mij dan alsjeblieft weten… 😉
Verder was het wat zoeken naar de juiste vlieseline en we hebben ze niet gevonden… Mijn tas zakt een beetje in, zoals te zien op de foto’s maar hij doet perfect dienst als handtas. De volgende, ja de volgende (want ik ben zot van deze tas), zal met twee laagjes vlieseline bestreken worden… 
Genoeg gezeverd… Foto’s. 
En vanaf nu neem ik mij voor om enkel nog mooie foto’s overdag te maken bij het perfecte licht… 😉
Stof: Petit Pan – De Stoffenkamer
Rits & vlieseline: Veritas

17 Comments

 • Sandy Cloots 15 december 2013 at 22:21

  Dan ben ik toch niet de enige met dat probleem. Heel de dag hard je best doen om alles rond te hebben en dan 's avonds eindelijk die foto's eens nemen en dan trekken ze op niks. Misschien toch overdag maar eens tijd maken…

 • mANdarien 15 december 2013 at 22:36

  Jouw tas is echt mooi ! Die staat ook nog op mijn verlanglijstje, trouwens.

 • Stan nel 16 december 2013 at 04:55

  Hele mooie tas! Ik heb ook al enkele tassen met 'inches' gemaakt en heb op mijn smartphone van Bosch een gratis app gevonden (voor professionele klussers 😉 ) die inches en cm snel omzet. Een aanrader!

 • MBM 16 december 2013 at 06:47

  heel sjik seg!!! Enja, die foto's 's avonds, herkenbaar probleem 😀
  Ik ben altijd te ongeduldig om te wachten en wil er dan direct over bloggen 😉

 • Friemel En Tinus 16 december 2013 at 07:36

  Mooi!!!!!!

 • Piepow 16 december 2013 at 07:37

  Mooi! Ik kocht ooit in de Veritas een lintmeter met aan de ene kant cm en aan de andere kant inches, heel gemakkelijk. Een lat inches heb ik niet, meestal leg ik dan die lintmeter er eens naast en zo weet ik hoeveel ik nodig heb.

 • Noortje Zuid 16 december 2013 at 07:38

  Wat een superleuke tas! Goed gelukt zeg, lijkt me wel een lastige om te maken! Op deze website kun je heel gemakkelijk cm/inch omrekenen: http://www.eenheden-omrekenen.info/Inch+in+Centimeter+omrekenen.php

 • Karla 16 december 2013 at 07:44

  De Dorothy bag overspoelt blogland. Ik begin er binnenkort ook aan. Niet verwonderlijk he, het is dan ook een heel tof model.

 • Skunkamamsie 16 december 2013 at 08:33

  De lintmeter in het 'naaikoffertje' van ikea heeft ook inches erop staan.
  Ik heb de mijne verstevigd aan de bodem met S520 en de rest met H630 dacht ik, zo wat zachtere wattinevulling precies… Werkt prima..
  Als je hem even wil zien, kijk dan op mijn blogpost 'bezige bij'.
  Liefs
  Skunkamamsie

 • Madeliefje 16 december 2013 at 11:37

  Amai, de tas is echt super geworden!! Het is al het knip, lees en herleeswerk dan toch waard geweest. Veel plezier ermee!

 • Mumendemiekes 16 december 2013 at 11:48

  leuke tas

 • Fenna Achternaam 16 december 2013 at 13:45

  Mooi hoor! Het is een erg leuk patroon. Ik heb de mijne gepost op sewingfenna.blogspot.nl Ook een zachte variant. Volgende keer dus iets meer verstevigen met twee keer H250 wellicht?

  • Liesellove 17 december 2013 at 13:57

   Inderdaad twee keer H250 (dat staat ook helemaal onderaan het patroon ma ja ik was te rap hihi)

 • Seija Metime 16 december 2013 at 15:35

  Alles nauwgezet omrekenen is de boodschap. Veel werk, maar het loont. Bij de stoffenkamer heb ik al eens Decovil light gekocht. Stevige vlieseline, ideaal om tassen te verstevigen. Voor de pennenzakken die ik maakte net iets te dik. Wel redelijk prijzig.

  • Liesellove 17 december 2013 at 13:58

   Omrekenen doe ik wel maar bijvoorbeeld 2,56cm aftekenen is in cm nogal moeilijk…

 • Marianne haakt en naait 16 december 2013 at 17:37

  Wauw! Hij is echt geweldig!!

 • Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  ×