• De thebirthposter hebben nog geen plaats in ons huisje want
 • WIN Ik ga op reis en ik neem mee kleren
 • Grote vakantie dat is weg gejaagdheid weg met de wekker
 • Na al die surfvibes in Australi en ZuidAfrika werd het
 • BIRTHDAY GIRL Dat heb je dan wanneer je verjaart op
 • IT DOESNT GET MORE ICONIC THAN THIS Niet de
 • De eerste week van de vakantie zetten we in met
 • Ons klein Estelletje oh zo klein nog maar zie ze

Subscribe to our Mailing List

Get the news right in your inbox!

Een doe-het-zelf-maak-cadeautje!

1 juni 2013

Een doe-het-zelf-maak-cadeautje!

1 juni 2013
Enkele maanden terug meldde een goede vriendin dat ze voor een jaartje gaat reizen… Met gemengde gevoelens aanhoor je dat nieuws! Een jaar iemand niet zien is lang maar uit het oog is daarom niet uit het hart!

31 mei stond er een afscheidsfeestje gepland. Met de vrienden besloten we een kleine attentie te geven maar wat geef je aan iemand die een jaar weggaat en momenteel haar eigen spulletjes verkoopt? Centjes… want die zal ze wel kunnen gebruiken! 
Om het toch wat persoonlijker te maken bedachten we om iets te doen met foto’s. Een boekje met foto’s vond ik niet geschikt. Tegenwoordig kan je makkelijk op internet alles terugvinden dus dan is zo een boekje maar een extra gewicht. 
Een tijdje geleden had ik op Pinterest een pin gevonden over transferpapier. Zo werd dan ook beslist dat ik mij zou engageren om iets leuks te maken… 
Ik bedacht om een hoesje te maken met daarop geprinte foto’s en tekstjes van onszelf. Een hoesje om een boekje in te kunnen steken of papieren of gelijk wat… Het hoesje is gemaakt uit stof en neemt dus niet veel plaats in! 
Het transferpapier dat ik kocht in de Hema heeft wel als beperking dat het op een lichte katoenen stof moet gebruikt worden. De hoes is dus wit, wat misschien niet zo handig is voor een reizigster. Maar het is het idee dat telt! Niet? 
Na de hoes te hebben verstevigd en voering te hebben toegevoegd, kwam het moment om met het transferpapier aan de slag te gaan. Online had ik een site gevonden die gratis en voor niks foto’s en de daarbij horende tekst spiegelt. 

Voor ik definitief startte, voerde ik een kleine test uit. Deze verliep behoorlijk vlot. Daarna verbrandde ik me kei hard waardoor we nog snel naar de apotheker mochten lopen. 

Daarna brak het moment aan om de foto’s op de stof te plaatsen. Dit verliep toch iets minder vlot dan gehoopt. Vooral het fixeren achteraf met bakpapier was erg spannend… Uiteindelijk kreeg ik de klus wel geklaard. Het resultaat is niet helemaal waar ik op hoopte. Mijn man had mij dan ook al gewaarschuwd… transferpapier dat geeft geen perfect resultaat… 
Je kunt er leuke dingen mee doen, met dat transferpapier, maar de foto’s zijn niet van superkwaliteit. 
Ik bevestigde nog twee drukknopjes via de wel gekende en geprezen kam snaps! En daarna stikte ik het boeltje toe. Klaar! 
Met het resultaat kan ik leven maar voor volgende projectjes ga ik toch op zoek naar betere stof! Bovendien heb ik enkele foutjes met stift bijgewerkt, maar ssssst hé… 😉

Bij het hoesje steek ik nog een boekje die ze kan gebruiken als dagboek! Verder had ik nog genoeg creatieve ideetjes. Via deze tutorial, die ik niet exact volgde, maar toch bijna helemaal, kwam ik op het idee een ehbo-kit te maken. Dat heb je sowieso nodig hé… 
Ik moet zeggen dat deze tutorial super eenvoudig te volgen is… Alhoewel ik niet goed door had waarom je drie keer de eerste opgegeven maat uit stof moet uitknippen.
Uit eerdere ervaring met Engelse tutorials besliste ik om de stof niet op voorhand uit te knippen maar stap voor stap te werk te gaan. Zo verknip ik geen stof die achteraf gezien niet bruikbaar is of niet zinvol. 
Gezien de gebruikte stof geen canvasstof is, verstevigde ik de buitenste stof van het zakje met vlieseline. Het lint stikte ik enkele keren vast, zodat het niet los kan komen. Verder voegde ik bias toe aan het lint om het mooi af te boren. 
Ik hoop dat Muurie onze cadeautjes kan gebruiken. We gaan haar vooral missen… 
Muurie, geniet van je reis en denk af en toe eens aan ons als je van die cocktail zit te slurpen… 😉 

Klavertjes vier stof: Ella en Basiel

Bolletjesstof en lint: Veritas 

6 Comments

 • Marieke 1 juni 2013 at 15:36

  wat een lief cadeau! kom je even op mijn blog kijken? Verrassing…… 😉

  • Liesellove 2 juni 2013 at 08:02

   Dat was onverwacht… maar héél erg fijn! 😉

 • Miss Creatuurtje 1 juni 2013 at 17:00

  Fijne kadootjes heb je gemaakt. En ookal is dat transferpapier niet gelukt zoals je zou willen, ik denk dat ze hier vooral blij is met wat je ermee gedaan hebt. Heel tof!

  • Liesellove 2 juni 2013 at 08:03

   Het was inderdaad wel geslaagd! 🙂

 • MBM 3 juni 2013 at 12:21

  super leuk! Ik ben van plan om hetzelfde te maken maar dan voor de juf als afscheidskado en in de zak steek ik dan een vlaggenlijn 🙂
  Die hoes, heb je die zo getekend of heb je daar ook een patroon/tuto van?

  • Liesellove 3 juni 2013 at 12:25

   Ik heb het uit mezelf gedaan maar wel op pinterest wat gespiekt! Bijvoorbeeld bij ipadhoes zoeken. Op mijn pinterest staan er bij sewing ook wel een linkje!

  Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  ×