• Goeiemorgen Ware bourgondirs zijn we hier Gelukkig bestaan er ondertussen
  • Hoe je kind ultra happy maken? Speel een spelletje Dobble
  • Nog eentje van gisteren omdat de aller eerste schooldag van
  • De moeder die vandaag geen neen kon zeggen in de
  • Morgen heb ik drie schoolgaande kinderen Mag ik dan nu
  • Ik heb heuse knutselaars in huis Ze doen hier niet
  • Heel soms vergeet ik eventjes dat ik ziek ben nooit
  • Ondanks de imperfecties zie ik in deze foto de perfecties

Subscribe to our Mailing List

Get the news right in your inbox!

Een weekendje Terschelling

25 april 2019
terschelling

Een weekendje Terschelling

25 april 2019

TerschellingMisschien zag je onlangs nog de prachtige beelden van de Waddeneilanden in het VRT-programma “De Noordzee.” Ook wij keken, want met een weekendje Terschelling in het vooruitzicht waren we extra benieuwd. De Waddeneilanden zijn ons dan wel niet vreemd, Terschelling bezochten wij nog nooit.  Toen de vraag van de plaatselijke toeristische dienst kwam om Terschelling te bezoeken, moesten wij hier geen twee keer nadenken. En zo komt het dat wij op een vrijdagmorgen tijdens de Paasvakantie voor dag en dauw in onze auto zaten richting Harlingen om daar de snelle overzet te nemen naar Terschelling.

Terschelling

Vanuit Gent reden wij 3 uren en 30 minuten. Onderweg maakten wij net voor de overzet een stop op de dijk die er de afgelopen jaren gebouwd werd. In het midden ervan staat een monument met uitleg over de geschiedenis van de regio, er is ook een restaurantje en je kan ook even omhoog om uit te kijken over de dijk, snelweg en omliggende waters. En dan op naar die snelle overzet.

Snelle overzet, dat betekent dat je je auto achterlaat op het vaste land. In drie kwartier vaar je dan naar het gezellige eiland Terschelling. Wil je de wagen toch mee? Dan kan je de ferry nemen maar die doet er natuurlijk een stuk langer over. Tickets kopen doe je best vooraf want alle tickets waren zowel in doorgaan als terugkomen uitverkocht. Eens aangekomen op Terschelling staan de fietsverhuurders je al op te wachten. Je kan dadelijk je fiets oppikken en bagage achterlaten. De fietsverhuurders brengen dit, in de meeste gevallen, kosteloos naar je verblijfplaats. Op het einde van je verblijf komen zij de bagage ook terug halen. Dus waarom nog met de auto richting Terschelling gaan?

Wat doen op Terschelling?

Fietsen

Ook al kom je misschien met de wagen, fietsen huren dat is gewoon een must op dit eiland. Sowieso kom je weinig gemotoriseerd verkeer tegen. Fietsers daarentegen, die zie je overal. Volledig terecht ook, want er zijn heel veel mooie fietspaden door prachtige natuurgebieden. Wijzelf reden met elektrische bakfietsen en trotseerden ook het gekke weer dat weekend. Zon, wind, regen, hagel en sneeuw. Niks dat we niet aankonden… de kindjes zaten droog in de bakfiets en gelukkig had ik mezelf voor een keertje voorzien op koude en regen. Of toch ongeveer…

Bezoek een schapenboerderij

Wie Waddeneilanden zegt, zegt ook direct schapen. Ook op Terschelling kom je ze overal tegen. Een bezoekje brengen aan een schapenboerderij is bijgevolg een absolute must. Wij gingen langs bij schapenboerderij de Zeekraal en brachten er een bezoekje aan de schapenstallen, zagen hoe de schapen gemolken werden en aten overheerlijke ijsjes. Verder kan je er allerlei ambachtelijke producten kopen van kaas tot wollen handschoenen. Die laatste namen wij trouwens mee want whoops, die was ik wel vergeten.

TerschellingTerschelling

Kabouterpad

Zin om de prachtige natuur te verkennen op dit eiland maar schrik dat je kinderen niet mee willen? Ga dan langs bij het kabouterpad. De wandeling start en eindigt op hetzelfde punt en de route wordt aangeduid met, jawel, kabouters. De kindjes vonden het geweldig om de kabouters te zoeken waardoor we met gemak de volledige wandeling van 1,5 km deden. Onderweg kom je een meer tegen. Bij goed weer de perfecte plaats om even te pauzeren, te genieten van de rust en het prachtige uitzicht. Voor €1 koop je een boekje met route en opdrachtjes die je tijdens de wandeling kan uitvoeren.

Waar? Vanuit Hoorn de Badweg op richting strand, dan zie je na ongeveer 300 meter de eerste kabouter staan.

Strandwandelingen

Begin dit jaar nog spoelden duizenden spullen aan op het strand van Terschelling door een bootramp. Strandjutten is er dus echt wel een dingetje. Deze natuurramp proberen ze in Terschelling trouwens om te buigen tot iets nuttigs. Op vele plaatsen kan je spullen, voor een prikje, kopen die uit de containers komen. In vele gevallen gebruiken ze de inkomsten voor doelen die er investeren in de natuur.

Verder is het strand van Terschelling in niets te vergelijken met de stranden die wij kennen. Duinen, strand, zee. Dat is het. Overal rondom je zie je natuur en kan je de verse zeelucht inademen. Met de kindjes bleven we dat weekend wel in de duinen want de wind was een serieuze spelbreker. Maar je moet geen getraind oog hebben om te zien dat het strand bij mooi weer de perfecte plaats is om je dag door te brengen.

TerschellingTerschelling
Terschelling

Ezeltje rijden bij Puur Terschelling

Wat dacht je van een ezelstocht in de duinen? Je wandelt op eigen tempo door de duinen met een ezel. Je kinderen kunnen er bovenop. (1 kindje per keer natuurlijk.) Zo verken je wederom de prachtige natuur op een kidsproof manier. Wij namen die dag een kortere wandeling want de wind was enorm, zelfs in de duinen. Probeer dit dus te doen bij mooi weer. Wij kregen ook een bolderkar mee om de andere kindjes voort te trekken. Wij raden achter aan deze te laten staan want je sleurt jezelf echt kapot in dat zand. Gewoon kindje in de draagzak en hupla genieten maar.

Zeehonden spotten

Rondom het eiland zitten er vele zeehonden. Een kaartje boeken om een boottrip mee te pikken en deze geweldige dieren te gaan spotten is dus een mega aanrader. Je krijgt er niet één, niet tien maar wel tientallen zeehonden te zien. Onze kindjes vonden dat geweldig en ook het varen op de boot spreekt tot de verbeelding.

terschelling

Leuke adresjes op Terschelling

Grand Café Zeezicht

Grand Café Zeezicht ligt aan de haven van Terschelling. Je kan er heerlijk lunchen, koffie drinken maar op sommige dagen ook dineren. Pluspunt is de aanwezigheid van een kinderhoek en vele spelletjes. Ideaal dus om hier met kinderen te passeren, bijvoorbeeld net nadat je bent aangemeerd in Terschelling.

Pannenkoekenhuis Hans & Grietje

Pannenkoekenhuis Hans & Grietje is een sfeervol restaurant met heerlijke kinderhoek. Naast pannenkoeken kan je hier ook andere dingen eten. Ik at de pannenkoek met appels, kaneel en vanille-ijs en ja dat was mijn avondeten. #guiltypleasure

Standpaviljoen Kaap Hoorn

Strandpaviljoen Kaap Hoorn ligt in een kleine vallei tussen het Hoornse Bos en de duinen. De zaak wordt uitgebaat door de gebroeders Joost en Wietse. Je luncht er in een gezellig kader. No nonsens. Tijdens sommige vakanties zijn ze ‘s avonds ook open. Check de openingsuren dan ook op hun site.

Pura Vida

Bij Pura Vida kan je je dag beginnen met een voedzaam ontbijt. Doorheen de dag verwen je er jezelf met een heerlijke smoothie of een lekker taartje. Lunchen? Ook dat kan bij Pura Vida. En ‘s avonds kan je er terecht voor lekkere burgers & bowls, heerlijke cocktails en barbites. Als er één zaak is die je op dit eiland niet mag missen is het Pura Vida wel.

Koffiepot

Even opwarmen in een gezellig loungebar/restaurant? Dat kan in de Koffiepot. De naam van deze zaak verraadt al hoe ze is ingericht. Kan jij het raden?


Vakantiepark de Riesen

Wie ons volgt weet dat wij zelden kiezen voor een hotel met onze kroost. Bijgevolg was het verblijf in een vakantiehuisje in vakantiepark de Riesen zalig. Voldoende kamers en bijhorende rust. De huisjes zijn basic ingericht maar bieden je echt wel alles wat je nodig hebt. Spijtig dat Estelle me er amper van mijn bed liet genieten.

Ook zin gekregen in een weekendje (of langer) Terschelling? Doe dan extra inspiratie op bij WadToDo.nl & vvvTerschelling.nl. Want wij deden al veel superleuke dingen maar er is echt nog veel meer te ontdekken op het eiland. Tot snel Terschelling!

P.s.: wist je dat Friesland op plaats 3 genoteerd stond in de ranking van Lonely Planet Best Europe 2018? En ook de New York Times vindt, net zoals wij, dat de waddeneilanden meer dan een bezoek waard is. Dus hup waar wacht je op?

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

×