• Op reis ben ik degene die altijd de fotos neemt
 • Deze week is het Week van de bij en dat
 • Fragmenten uit een brief aan mezelf  Lieve
 • Goeiemorgen! Op reis zijn dat staat voor ons standaard gelijk
 • Na een stevige wandeling waarbij we vaak ons evenwicht moesten
 • Jij die ooit niet wist of je berhaupt wel kinderen
 • Moederschap 20 de wallen kreeg ik er gratis bij
 • HOE VAKANTIE ER MOET UITZIEN We worden vaak voor gek

Subscribe to our Mailing List

Get the news right in your inbox!

Fan van Odeline

4 oktober 2018

Fan van Odeline

4 oktober 2018
odeline Iris May Patterns
odeline Iris May Patterns

Enkele weken voor mijn uitgerekende datum kreeg ik de vraag van Iris of ik haar nieuwste patroon wilde uittesten. Logischerwijs zei ik daar geen neen tegen en al snel ging ik aan de slag met een stofje dat hier al in de kast ligt, nog van in den tijd van onze webshop. Odeline is een jurk en blousenpatroon met heel wat opties zodat je volledig kan aanpassen naar je eigen goesting. 

Omdat ik meestal jurken maak voor Axelle, koos ik er deze keer voor om een blouse te maken. Steeds vaker is ze namelijk boos als ze een jurk aan moet. Win, win is dat dan. Moeder heeft naaitijd en kiest de stof uit, dochter mag dan weer een broek aan.

Voor Axelle maakte ik een 116 met pofmouwen en een eenvoudige ruffel vooraan. De mouwen zoomde ik gewoon om en zijn dus zonder elastiek. De lengte van de blouse vind ik ook perfect. Op een broek mag dat al eens langer zijn, vind ik. En moet hij toch in de broek of rok, dan komt de blouse niet zo snel eruit piepen. De sluiting met drie knoopjes achteraan, verving ik door één drukknopje.

odeline Iris May Patterns
odeline Iris May Patterns
odeline Iris May Patterns
odeline Iris May Patterns

Je moet er niet aan twijfelen, ik ben helemaal fan van dit modelletje. Ondertussen ging ik trouwens toch aan de slag met de jurkversie. Weliswaar in tricot. Want ook al is dit een patroon voor niet rekbare stofjes, Iris voegde op het einde van het patroon een uitleg toe zodat je het kan aanpassen naar rekbare stofjes. De tricotversie is nog niet helemaal af want ik startte deze met naaien de avond voor ik bevallen ben. Binnenkort krijgen jullie die dus zeker ook nog te zien.

odeline Iris May Patterns
odeline Iris May Patterns
odeline Iris May Patterns
odeline Iris May Patterns

Voor zij die nog zouden twijfelen, het patroon bevat een bijzonder uitgebreide uitleg waardoor je ook als beginnend naaister hier wel mee overweg kan. En vooral: kindjes schitteren echt in dit modelletje. Het is bovendien zowel digitaal als op papier te verkrijgen. Samen met de Odeline lanceerde Iris trouwens nog een gratis patroon: de Madeline.

odeline Iris May Patterns
odeline Iris May Patterns
odeline Iris May Patterns
odeline Iris May Patterns
odeline Iris May Patterns
odeline Iris May Patterns
odeline Iris May Patterns
odeline Iris May Patterns

Proficiat Iris met je prachtige patroon en dank je dat ik dit geweldig patroon mocht testen.

2 Comments

 • withlovebyeva 5 oktober 2018 at 08:44

  Ik vind dit een van de leukste Odelines die ik al zag!

 • Iris 5 oktober 2018 at 14:34

  Wauw! super mooi. En wat is je meisje gelukkig :-), leuke shoot! Ik ben alvast benieuwd naar je versie in tricot =). Dankjewel om mee te testen!!

 • Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  ×