• WIN Ik ga op reis en ik neem mee kleren
 • Ons klein Estelletje oh zo klein nog maar zie ze
 • IT DOESNT GET MORE ICONIC THAN THIS Niet de
 • De thebirthposter hebben nog geen plaats in ons huisje want
 • Grote vakantie dat is weg gejaagdheid weg met de wekker
 • BIRTHDAY GIRL Dat heb je dan wanneer je verjaart op
 • De eerste week van de vakantie zetten we in met
 • Na al die surfvibes in Australi en ZuidAfrika werd het

Subscribe to our Mailing List

Get the news right in your inbox!

President Fiets!

12 november 2017

President Fiets!

12 november 2017
fiets fietsen gent fietsmoeder

fietsen fietsmoeder gent Je hebt automensen en fietsmensen. Jarenlang zat ik in die eerste categorie. Koning auto, ik vind hem geweldig! Nog steeds eigenlijk. Ik zit dan ook graag achter het stuur. Maar daar waar ik vroeger zwoor bij de auto, veroverde de fiets langzaam (maar zeker) zijn plekje. Zeker sinds ik thuis ben en dus geen woon-werkverkeer meer moet afleggen.

Dat woon-werkverkeer van mij is trouwens de hel, vooral dan de avondspits. Helaas was de combi afstand-fietsen-kinderen geen haalbare kaart, want anders was ik allicht al eerder een fietsmens geworden.

Het zal je allicht niet verbazen dat ik dezer dagen vooral mijn fiets boven haal. Ik woon in Gent en het verkeer van deze stad zette zich sowieso de afgelopen maanden al op de kaart dankzij het nieuwe verkeersplan. Maar omdat ik niet knal in het centrum woon, kan ik je eigenlijk niet vertellen of dat plan nu werkt of niet. Bovendien wist ik al veel eerder dat je het centrum van de stad beter probeert te bereiken d.m.v. het betere voeten- en benenwerk op de fiets.

En dat is wat ik dezer dagen bijna dagelijks doe: fietsen. Naar school ga ik logischerwijs met de fiets. Wanneer ik Baptiste naar de crèche moet brengen of halen probeer ik ook dat met de fiets te doen. Kleine boodschappen, idem. Tot voor kort deed ik dat trouwens nog steeds met mijn oude studentenfiets.

fiets fietsen gent fietsmoeder

Tot voor kort ja! Want de afgelopen weken ging er meer en meer stuk. Remmen die afsprongen, het zadel die niet meer afgestemd kon worden op mijn lengte en een stuur dat wankel zat en elk moment dreigde af te breken. Je kan je allicht voorstellen welke taferelen dat gaf met al die kasseien in Gent?!?

Ondertussen staat er een nieuwe fiets geparkeerd in de garage. Het moet van mijn plechtige communie geleden zijn dat ik nog zo een schone fiets had. Ik koos voor een typisch Hollands model, want daar ben ik stiekem altijd al jaloers op geweest. Bijgevolg fiets ik nu een beetje trots door mijn stad. Er ontbreekt enkel nog een schone bak vooraan. Daar moet ik nog eens voor kijken want meestal ben ik behoorlijk gepakt en gezakt! Om de fiets te beschermen tegen diefstal, gebruik ik trouwens een extra, stevig slot. Het zou namelijk niet de eerste nieuwe fiets zijn die in Gent gestolen wordt. Of in het water gegooid wordt, dat kan ook!

Met de winter voor de deur besef ik wel dat mijn fietsplannen, om alles in Gent sowieso met de fiets te doen, mogelijks in het gedrang komen. Maar zolang het niet sneeuwt, zal ik er toch proberen voor blijven gaan. Al hoop ik stiekem dat het niet te veel regent op momenten dat ik buiten kom. Zoals morgenochtend bijvoorbeeld, de avond voorspelt precies weinig goeds en ik heb nog geen regenbescherming. Misschien ben ik morgen dus eerder een verzopen waterkieken op school dan een gewone student, haha.

fiets fietsen gent fietsmoeder

En wie zich afvraagt wat ik met de kindjes doe? Wanneer er maar één iemand van de bende met mij mee is, gaat die achterop. Ook nu het frisser wordt, want tegen koude kan je jezelf kleden. Zijn ze met twee of zelfs alledrie? Dan gebruik ik een fietskar. Bijgevolg heb ik dus geen excuus meer om mijn traject binnen de stad niet af te leggen per fiets.

Niet dat ik nu trouwens een nieuw project wil opstarten maar wie goesting heeft om er ook voor te gaan: doe het gewoon! Want fietsen is en goed voor het milieu en voor je gezondheid. Dagelijkse beweging check, geen file-eed check en vooral altijd overal op tijd! Tenzij je natuurlijk te laat thuis vertrekt, haha.

Koning auto, ik zie je nog steeds heel graag maar president fiets, die rockt gewoon!!!
Fiets online gekocht bij fietsenopfietsen.nl
Fietskar Thule.

19 Comments

 • Eefje 12 november 2017 at 21:47

  Weet of wind, auto is echt de laatste optie waar ik aan denk want dat is voor mij doodgaan van stress. En de frisse lucht, zalig na een hele dag werken in 25graden.

  • Liesellove 12 november 2017 at 22:18

   ah ik vind de auto wel tof maar kijk ondertussen wel een gezonder alternatief 🙂

 • Kristien Grijp 12 november 2017 at 21:48

  Ik heb 2 mnd geleden mijn auto verkocht! Nu alles met de fiets. Maar toch niet altijd zo leuk…..donderdag werd ik bijna vd fiets gereden. Tss geparkeerde auto’s en een voorbijrijdende auto, met 3kids en mama ad Gsm. Ik kon doodleuk op haar zijraam tikken. Wat een scheldtirade kreeg ik over me heen.

  • Liesellove 12 november 2017 at 22:18

   Ik denk los van met wat we ons ook verplaatsen, hier en daar merk je wel dat de persoon alleen aan zichzelf denkt! Ik probeer met gelijk welk vervoersmiddel de regels te respecteren. Hoe vaak ik zie dat fietsers door het rood rijden, over een zebrapad zoeven, of voorrang van rechts compleet negeren. Net zoals ik auto’s zotte toeren zie doen zoals vlammen in een zone waar je maar 50 mag etc. of bellen achter het stuur maar dat niet handenvrij te doen of bijvoorbeeld niet stoppen voor voetgangers. Elkaar leren respecteren is daarin belangrijk. Ik woon op dat vlak niet bepaald goed: Gent is op verkeersvlak soms echt een ramp.

 • ElsS 12 november 2017 at 21:49

  hier sinds de verhuis naar de rand van de stad vorig jaar ook elke dag met de fiets naar school en werk, zij met haar schooltas, ik met mijn laptoprugzak. wij kochten een regenbroek in de Hema en zijn daar best tevreden mee (gelukkig nog niet veel moeten aandoen trouwens). Tijdje geleden reden we met de fiets van SintDenijsWestrem naar de Land van Waaslaan (voorbij Dampoort) op een half uurtje, door de stad. dezelfde bestemming met de wagen: 25 minuten! ik weet wat ik moet kiezen (ondanks de kasseien in de stad en de tramsporen die ik beide wel eens vervloekt) ?

  • Liesellove 12 november 2017 at 22:15

   ah ik ga ook eens kijken in de Hema dan 🙂

   • Kristien Grijp 13 november 2017 at 21:28

    Ik heb ook die vd Hema. Blijkbaar moeten er ook overtrekken voor de schoenen bestaan…..daar zoek ik naar.

    • Regina 15 november 2017 at 15:19

     overtrekken voor schoenen vind je bij Decathlon 😉

 • Jacqueline 13 november 2017 at 07:20

  Lang leve de fiets! Beter voor je centen, voor je gezondheid, voor het milieu en voor je hart… Van een beetje regen ga je niet dood, en van wat koude word je sterk. Hier moet ik met de auto 10′ vroeger vertrekken, dus de keuze is snel gemaakt… Succes!

 • Melanie 13 november 2017 at 10:10

  Zou zo graag willen dat ik (weer) een fietsmens was…maar merk al als ik weer eens een poging onderneem om de kids op fiets naar school te brengen, dat ik zo buitenadem ben, verzuurde benen, etc…dat ik denk; ben toch ook gek als er een auto vd deur staat te staan…Pff zo slecht, maar die conditie en het lichamelijk gestel…Zou dr iets aan moeten doen..maar t lukt me niet… 🙁

 • Lien 13 november 2017 at 11:36

  Wij proberen sinds kort ook met de fiets te gaan, maar in Brussel is dit alles behalve evident . De auto’s zijn hier precies nog minder geneigd om rekening te houden met fietsers dan elders. Ik hou mijn hart toch altijd vast als ik mijn jongens voor me zie fietsen, elke keer weer blij wanneer we heelhuids aan school geraken. Maar het is inderdaad zalig om na het werk naar huis te fietsen en tijden die rit effectief je hoofd al leeg te kunnen maken om fris thuis te komen ! Alleen regen, daar doe ik niet aan mee, dan neem ik toch de auto 😉

 • Kathleen (Maankindjes) 13 november 2017 at 13:46

  Goed bezig! Sinds ik een elektrische fiets en een fietskar heb voor de kindjes doen wij veel meer met de fiets en ik vind dat zoveel fijner dan autorijden. Frisse lucht, goed voor milieu en de conditie.

 • fieke 13 november 2017 at 21:02

  Lang leve de fiets, ja! Ik fiets wekelijks een 100-tal kilometer woon-werkverkeer (elektrisch, dat wel), en mijn collega’s verklaren me vaak voor gek. Maar als ik tijdens de spits gigantische files voorbij steek, ben ik toch altijd een beetje blij. En ik (en mijn hoofd, vooral) zou niet meer onder mijn dagelijkse portie beweging en frisse (voor zover die nog fris is natuurlijk) lucht kunnen…

 • Delphine 13 november 2017 at 21:24

  Toen ik in Gent studeerde had ik er vast een fiets staan, en inderdaad Gent werkte toen al het best met de fiets. Nu ik er werk (op het UZ) maar wel 65 km enkel moet rijden, kom ik uiteraard met de auto. Ik zou in ieder geval een pak vaker de winkels in het centrum bezoeken moest Gent ook zo’n systeem hebben als de Vélo’s in Antwerpen want koning auto uit Gent bannen lijkt misschien een goed plan maar een goed alternatief bieden ze helaas niet, ook niet qua P&R…

  • Liesellove 13 november 2017 at 22:15

   Awel, er zijn er tegenwoordig al maar nog niet heel veel! Dus wie weet…

 • Anneke 14 november 2017 at 21:30

  Elke dag met de fiets hier 😉 Meer uit pure noodzaak, want we hebben maar 1 wagen en daar is mijn vent elke dag mee gaan werken. Door weer en wind fiets ik dus heel Leuven af. Schoon zicht als ik ergens toekom, met mijn mascara op mijn kin 😀
  Maar het went. En op den duur ben je het zo gewend dat je overal door kan en eigenlijk zelfs overal veel sneller geraakt 😉

  • Liesellove 14 november 2017 at 21:55

   ja ik ben ook meer en meer fan 🙂

 • Anna Maria 16 november 2017 at 12:28

  Ik fiets ook zo graag, als alles mee zit kan ik straks ook lekker op de fiets naar de baas en tegen die tijd kan mijn meisje ook op de fiets mee. Als ik haar moet ophalen! Nu neem ik haar soms op de fiets mee in de draagzak. Fietsen is gewoon fijn en het gaat zo veel sneller hier in de stad.

 • Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  ×