Selfmade

Babarum blogtour: een fluo ‘Jackie’ met ‘Chanel-allures’

Jackie jas uit jacquard Ondertussen is het een traditie: wanneer de lente/zomer zich aankondigt of de herfst/winter, haal ik het Jackie-patroon boven en naai ik een nieuwe jas voor Axelle. Het staat ondertussen standaard op mijn naai-programma. (Niet dat ik veel programma heb, maar allé ge snapt het wel, hé?) Zelden moet ik echt op zoek gaan naar een stof en bots ik in de winkel vaak op de perfecte Jackie-stof. En ook deze keer was 1 + 1 = 2. Jelle van Babarum toonde mij namelijk twee nieuwe stofjes uit haar shop, beiden jacquards, en vroeg mij of ik daarmee iets kon. 

Jackie jas uit jacquard Jackie jas uit jacquard Jackie jas uit jacquard

Bij het zien van het gele fluo stofje voelde ik onmiddellijk de klik. Een lekker pittig jasje, dat mag wel hé? Zodoende ging ik aan de slag en haalde ik nog eens maatje 110 van Jackie boven. Nog steeds meer dan ruim genoeg, maar zo kan de jas zowel in het voorjaar als in het najaar gedragen worden. De stof is namelijk te mooi. Hoe langer Axelle de jas aankan, hoe beter! De voering viste ik uit mijn gigantische voorraad stof (waarvan ik echt probeer de berg te laten verkleinen, haha).

De Jackie naai ik ondertussen met mijn ogen toe. Alleen… het knipwerk, dat is iets anders. Zijn het de zwangerschapshormonen of het tekort aan ijzer, maar ik vergat delen te knippen en moest tijdens het naaien constateren dat ik soms gewoon het knippen aan de stofvouw negeerde. Gelukkig voor mij stuurde Jelle meer dan voldoende op, waardoor ik geen zotte toeren moest uithalen en de foute stukken opnieuw kon knippen. Daardoor lopen wel niet alle motiefjes mooi door, wat mij bij de eerste knipbeurt wel was gelukt. Jackie jas uit jacquard Jackie jas uit jacquard

En dat was nu net mijn bedoeling. Een soort van Chanel-look, al zeg ik het zelf.

De fluo jacquard, die trouwens een prachtige beige achtergrond heeft, is bruikbaar langs twee kanten. De ene al feller dan de andere. Ik maakte er een mix en match van wat eerst best gedurfd leek. Maar, als ik het eindresultaat bekijk dan ben ik super content met alle beslissingen die ik nam tijdens het naaiproces. Zo ook het gegeven dat ik alle extra’s weg liet uit het patroon. Geen rugflapje, al had ik dit wel eerst genaaid, geen details aan de mouwen, geen paspel en geen kraag. De stof mag helemaal voor zich spreken…Jackie jas uit jacquard Jackie jas uit jacquard

Over de allerlaatste stap in het naaiproces, de knoopsgaten, heb ik lang getwijfeld. Traditioneel met 3 knopen of ook daar vereenvoudigen? Uiteindelijk koos ik voor dat laatste en naaide ik slechts twee knoopsgaten. De jas valt hierdoor open waardoor je een blik krijgt op de outfit die Axelle draagt. En dat was nu net mijn bedoeling. Een soort van Chanel-look, al zeg ik het zelf. En het voordeel is, ben ik dat beu, dan naai ik gewoon nog een knoopsgat bij, haha.

Als beloning voor al die foto’s kreeg Axelle nog een ijsje, en een speelbeurt op het speelplein. Heel gewaagd met zo een bleek stofje. Maar ik kan je vertellen dat de jas het helemaal overleefd heeft! Vergeef me bovendien de spam aan foto’s maar ik kon echt niet kiezen… 
Jackie jas uit jacquard

Wil je nog meer jacquard-inspiratie opdoen? Volg de komende dagen dan de Babarum-blogtour en ga eens kijken naar het schone assortiment jacquards die Jelle aanbiedt in haar shop. 

Babarum – Stannel – 128 – Querida – Myblou – Miss Wobie –  A naais ID

Ik ben alvast benieuwd wat jullie van Axelle haar fluo-jas vinden!

Stof: Jacquard Tiafluo bij Babarum
Patroon: Jackie – Ienemiene en Emma & Mona
Broek & T-shirt: Zara
Schoenen: http://www.nl.skechers.com/

P.s.: foto’s werden genomen in de prachtige eerste lentezon, waardoor het fluo-effect op enkele foto’s versterkt wordt.21 Comments

 • Reply
  Marjolein
  16 maart 2017 at 07:28

  Heel erg mooi! Axelle staat er geweldig goed mee!

 • Reply
  Vink
  16 maart 2017 at 09:31

  Mooi jasje, en ik ben benieuwd naar je gigantische voorraad stof. Ik word altijd vrolijk van stapels stof. Misschien voer voor een blogberichtje? 🙂

  • Reply
   Liesellove
   17 maart 2017 at 07:27

   Dan moet ik toch wel eerst eens netjes beginnen leggen 😉

 • Reply
  Laurence
  16 maart 2017 at 10:07

  oooh heerlijk jasje! Ik hou van de aanpassingen die je deed!

 • Reply
  128
  16 maart 2017 at 10:29

  Heerlijk hoe die kleuren hier van mijn scherm spatten! Zalig mooi!

 • Reply
  Mamavantweeblog
  16 maart 2017 at 18:38

  Oh My god zo mooi ???

 • Reply
  Miss Wobie
  16 maart 2017 at 18:38

  Echt geweldig mooi ?

 • Reply
  Sofie
  16 maart 2017 at 19:06

  Superleuk jasje! Het staat haar zo goed.

 • Reply
  Unique Marieke
  16 maart 2017 at 19:31

  Wauw, wat een pareltje!

 • Reply
  Barbara
  16 maart 2017 at 19:42

  ooooh my God! Dat is gewoon de max! Ik heb altijd een beetje een zwak voor fluo stofjes, en zeker in jacquard vorm, zo classy en al! Dit is echt een geweldig jasje, prachtig!! het staat haar beeldig ook! Een absoluut toppertje!

 • Reply
  Sofie @ WenSJe
  16 maart 2017 at 19:47

  Heel tof! Sporty chique, check! Het staat haar echt geweldig goed!

 • Reply
  Wikkelgatjes
  16 maart 2017 at 19:54

  Oooh ik ben zwaar fan van deze!!

 • Reply
  Marieke (circle meets line)
  16 maart 2017 at 21:44

  Wat een heerlijke knaller van een jas om de lente te begroeten! Mooi!

 • Reply
  Annick @ MinnieMie
  16 maart 2017 at 22:17

  Kei tof!!! Fluo jassen, dat is scoren. En die schoenen ook mama, scoren zeg ik u!

  • Reply
   Liesellove
   17 maart 2017 at 07:26

   Zwijgt jong, die moeten soms naast haar bed staan 😉

 • Reply
  liezewiezewoes
  17 maart 2017 at 07:38

  topstof!

 • Reply
  Nietzomaarsaar
  17 maart 2017 at 11:35

  Oh supermooi en heel leuk stofke!

 • Reply
  It seams to be magic
  17 maart 2017 at 12:45

  Keischoon! Echt classy chanelstijl, zoals je zei!

 • Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.