• Fragmenten uit een brief aan mezelf  Lieve
 • HOE VAKANTIE ER MOET UITZIEN We worden vaak voor gek
 • Na een stevige wandeling waarbij we vaak ons evenwicht moesten
 • Deze week is het Week van de bij en dat
 • Moederschap 20 de wallen kreeg ik er gratis bij
 • Goeiemorgen! Op reis zijn dat staat voor ons standaard gelijk
 • Wie me al een tijdje volgt weet dat ik een
 • Jij die ooit niet wist of je berhaupt wel kinderen

Subscribe to our Mailing List

Get the news right in your inbox!

Gepimpte maxi cosi… Of toch niet?

19 juni 2013

Gepimpte maxi cosi… Of toch niet?

19 juni 2013
Nu baby bijna komt moest ik eens werk maken van de maxi cosi! Het is er eentje die ik van mijn zus mag hebben. Bijgevolg al wat slijtage… Op pinterest en zo zocht ik naar tutorials maar veel resultaten vond ik niet. 
Wel las ik regelmatig over de moeilijke pogingen die mensen ondernamen… Uit veiligheidsoverwegingen besloot ik een hoes te kopen. Ik raad dit achteraf gezien af want zo perfect sluit dat ding niet aan… 
Maar aan de hoes kom ik echt niet zelf na mijn ervaringen van vandaag… Het hoofdkussentje haalde ik nl. uit elkaar en maakte er iets nieuws van. 
Bloed, zweet en tranen…

Geen perfect resultaat…

Wel een beetje gepimpt! 😉
Ik ga nog een bijpassend dekentje maken… En daar moet dat ding het maar mee doen… Bezin, echt waar, voor je aan de maxi cosi begint! En waarschijnlijk is het een voordeel als je een heel ervaren naaister bent… Wat ik mezelf echt nog niet kan noemen… 😉
Stof: Sammtex Tielt

4 Comments

 • Twee emmerkes water 19 juni 2013 at 20:08

  dat ken ik, voor ons tweede monstertje hebben we de overtrek vervangen. gelukkig was die nog in de winkel te vinden, want er was 4 al jaar tussen de kids 🙂

 • Eve(n) Genaaid 19 juni 2013 at 20:20

  ken het, wij hadden bij ons eerste een paarse in veloers gekocht (was toen spotgoedkoop in aanbieding) en 2de ne jongen, dus gewoon een sponsen overtrekje gekocht, maar dan zag ej natuurlijk nog altijd die paarse schouderbeschermertjes en kussentje, heb toen nieuwe beschermertjes gemaakt en een overtrekje voor het inlegkussentje, verre van perfect, maar voor zolang je dat kussentje erin gebrukt goed genoeg 🙂

 • Marieke 19 juni 2013 at 20:31

  😉 herkenbaar! ik bekleedde vorig jaar de maxi cosi opnieuw. die wordt hier zoveel gebruikt door zoveel verschillende kindjes, dat mag af en toe wel opgefrist! je ziet 'm hier: http://threeforaparty.blogspot.nl/2012/11/new-maxi-cosi-cover.html het is een ouder model, en ik denk makkelijker dan die van jou zo te zien. ik gebruik deze vooral in de bolderwagen en voorheen in de bakfiets, vind het daar een heel fijn maatje voor. ik kon de hele bekleding eruit halen en daar heb ik nieuwe (kringloop) stof direct opgenaaid, hier en daar doorgestikt op de originele naden in de zitting en dat was wel wat geklieder met de naaimachine maar ging uiteindelijk goed. ik zou niet te moeilijk doen hoor, dekentje erover en klaar!succes 😉 marieke

  • Liesellove 20 juni 2013 at 06:29

   We gaan inderdaad niet te moeilijk doen! 😉 Ik ben 'tevreden'. Nog een dekentje en 't is helemaal in orde! 😉 Maar eerlijk waar dit is toch een project waar ik achteraf gezien niet aan begonnen was! 😉

  Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  ×