#Happythings2017, Update #5

Deze week nam ik in functie van # happythings 2017 mijn spiegelreflex vaker bij mij. Niet dat ik bijzonder veel op pad ging want door…

by 

Deze week nam ik in functie van # happythings 2017 mijn spiegelreflex vaker bij mij. Niet dat ik bijzonder veel op pad ging want door de val blijf ik toch wel wat beperkt. En tjah, ik ben ook 37 weken ver dus vele kilometers wandelen zit er niet meer in. De spiegelreflex werd dus vooral in eigen tuin en huis gebruikt. En vooral de kids werden op de gevoelige plaat vastgelegd. We zaten deze week namelijk gigantisch veel buiten, ook als het niet altijd super warm was. Dat leverde heel wat oefenmomentjes op voor de camera en vooral héél veel happythings. 

1 – 8. De eerste 8 foto’s zijn een zwart/wit-reeks geworden. Ik oefende met de manuele stand van mijn camera en probeerde de kids vast te leggen op gevoelige plaat. En dat zoveel mogelijk zonder dat ze door hadden dat ik foto’s nam. De focus ligt vooral op hun gezichtje. Als ik alle foto’s zo bekijk dan valt vooral op hoe sterk die twee op elkaar lijken. Als twee druppels water…

2. Zaterdagmorgen werden we ten huize Liesellove verwend met een heerlijke brunch in functie van Pasen. Alle ingrediënten kregen we van Carrefour. Omdat manlief door zijn werk momenteel nogal veel van huis is, nodigde ik mijn mama uit om samen met de kids mee te brunchen. We maakten een heerlijke omelet, aten lekker ciabatta-brood, pannenkoeken, granola en fruit. En ook vandaag werden nog héél wat ingrediënten verwerkt. Zo bakten Axelle en ik ook koekjes, maar daar vergat ik foto’s van te nemen. De boog kan niet altijd gespannen staan hé?!?

3. Naaien zit er tegenwoordig niet meer zo vaak in. Fysiek is het gewoon een beetje onhandig. We zoeken dus een nieuwe creatieve bezigheid en pikten daarom nog eens het haken op. Ik werkte het deken waar ik ooit aan begon nog niet af. En besliste om het op dit moment iets kleinschaliger aan te pakken. Inspiratie vond ik in het boekje “Klein Haakgeluk”. Het is een boekje die volledig in teken staat van klein babygeluk en dat is hier natuurlijk erg toepasselijk. Schattige kleertjes, dekentjes en decoratie voor de babykamer! Waarmee ik bezig ben krijgt u vast en zeker nog te zien, maar voor nu houden we dat toch nog even voor onszelf.

Zo, mijn voorlaatste post over happythings. Volgende week komt er nog eentje aan, op Pasen. Daarna wil ik het idee van kleine, mooie dingen vastleggen op beeld wel volhouden. 40 dagen bloggen zit er dan echter op en ik ben er voor mezelf nog niet uit wat ik met al die inspiratie van de afgelopen weken ga doen. Gaan jullie verder met dit project? Of ligt de camera ondertussen alweer ergens te bestoffen? Ik ben alvast héél tevreden met mijn foto’s van deze week en wil zo nog wel veel # happytings 2017 vastleggen!

P.s.: om alle foto’s te kunnen bekijken dien je met de muis over de foto te gaan en op de pijltjes te klikken! 

2 comments

  1. Ik ga er mee door. Ik werd er dit weekend heel vaak over aangesproken, blijkbaar de positiviteit veel voor de volgers. Ik vind het dan ook een leuk item en redelijk vlot te maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ik accepteer de Privacy Policy

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.