Het kamertje van Axelle

Al een tijdje slaapt Axelle in haar eigen kamertje. Maar pas vandaag werd het helemaal ingericht. Er is nog plaats en ruimte voor meer leuke…

by 

Al een tijdje slaapt Axelle in haar eigen kamertje. Maar pas vandaag werd het helemaal ingericht. Er is nog plaats en ruimte voor meer leuke spulletjes maar aan de gezelligheid werd vandaag dus gewerkt!

Deze morgen maakte ik drie mandjes voor in haar open kast. Niks te tutorial of werkbeschrijving… Ik gebruikte mijn gezond verstand en wonder wel gaf dat een bevredigend resultaat! Ik koos er bewust voor geen versteviging toe te voegen. De zakken zijn daardoor lekker doorgezakt. Maar ik vind dat passend bij een zak. (En ik zou voor deze grote formaten bijzonder veel versteviging nodig hebben gehad.)

De stof komt van Ikea en gebruikte ik al eerder om het gordijn te maken. De zakken gebruik ik momenteel als opbergplaats voor kousen, broekkousen en kleine prullen. Later zal daar ongetwijfeld speelgoed in terecht komen. 
U vraagt zich misschien ook af: waarom maakte ze slechts drie zakken? Wel, de vierde ligt te wachten op de afwerking maar de voeringstof was op! 
Enkele spulletjes van onder de kerstboom werden tentoongesteld, waaronder deze schattige Monchichi’s! 
Aan de andere kant van de kamer werd een meetlat op de muur bevestigd. Verder afgewerkt met blaadjes, bloemetjes, vogeltjes etc. Het fleurt de kamer onmiddellijk op! 
De kast is tweedehands en was oorspronkelijk wit. Wij gaven de voorkeur aan oud roze. Hierover hebben we even getwijfeld omdat de muren groenig zijn, maar wij vinden de combinatie heel geslaagd. 
De kast van Axelle, eentje uit Ikea kreeg ook een kleurtje en schattige deurknopjes. De stoeltjes vonden we op tweedehands.be. We weten nog niet helemaal wat we ermee willen gaan doen… Maar voorlopig staan ze mooi in een hoekje van haar kamer! 
En verder werd de boel nog wat opgeleukt met veel leuks… Een draak van meter, de zelfgemaakte hartjes van mama… 
Axelle vond het wel ok! 

Binnenkort worden nog de spulletjes van haar geboorte toegevoegd aan de kamer maar tot op heden nog geen mooie presentatie-manier gevonden. Dit wordt dus zeker en vast vervolgd…

26 comments

 1. Hallo!

  Ik vind je toevallig bij Mandarien en omdat ik je blog niet ken, heb ik even een kijkje genomen.
  Heel leuke posts.

  En van Axelles kamer ben ik helemaal overweldigd. Alles is perfect:het groen op de muur, de hartjes vlaggetjes, de mandjes, het roze kastje.
  Jouw babietje in het bedje….
  Alles steelt mijn hart.

  Prachtig ingerichte kamer.
  Good job!

  Een fijne oudejaarsavond
  Brigitte
  van
  http://homeiswherethedachshundis.blogspot.be/

  1. Van in den beginne als ik creatief bezig was πŸ™‚ vond dat wel schattig voor op een babykamer πŸ™‚ wel gevloekt op het maken ervan… maar heel blij met het resultaat πŸ™‚

 2. Hallo! Vandaag stof gehaald voor zo'n mandjes ook voor op de kinderkamer πŸ™‚ en verschillende kleurtjes voor zo'n hartjes slinger! Yesyes! Foto's volgen en bedankt voor het idee!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ik accepteer de Privacy Policy

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.