Hoofdzonde 3: jezelf graag zien 3 #ouderzonden

Enkele dagen later dan voorzien schrijf ik deze post. De stage en bijhorende opdrachten moesten eerst afgewerkt worden. Nu dat eindelijk zo is buig ik…

by 

ouderzondenEnkele dagen later dan voorzien schrijf ik deze post. De stage en bijhorende opdrachten moesten eerst afgewerkt worden. Nu dat eindelijk zo is buig ik mij over ouderzonde 3: jezelf graag zien. Daar komt ook nog eens de vraag bij hoe je dat aan je partner overbrengt. Ok, ik geef het toe, deze is mogelijks nog moeilijker te beantwoorden dan ouderzonde 1. Want in alle drukte durft een mens al eens vergeten echt aan zichzelf te denken. En dat trekt zich zeker soms door naar de relatie. 

Ik zou natuurlijk erg typische, en daarmee mezelf er gemakkelijk van af maken, antwoorden kunnen geven. Mezelf mooi maken en verzorgen en zo scoren bij manlief. Maar goed, was het zo eenvoudig dan zou men niet zeggen dat je blijvend moet werken aan je relatie. Niet dat mijn relatie nu aanvoelt als iets waar mega zwaar aan gewerkt wordt, maar zoals overal zijn er ups en downs. En loert er steeds het gevaar van elkaar uit het oog te verliezen.

Maar goed, over dat graag zien. Het is gene gemakkelijke. Ik kan zo tientallen minpunten van mezelf opnoemen. Zie heel snel waar het beter kan. Die onzekerheid maakt me soms ook heel kwetsbaar voor de meningen en gedachten van anderen. Al is in het proces van mezelf graag zien, die meningen naast mezelf neerleggen een taak waar ik steeds vaker probeer aan te werken. Dat helpt, je minder aantrekken. En dat maakt van mij dan wel weer een aangenamer mens. Op zijn beurt heeft dat dan weer een positief effect op mijn relatie.

Verder heb ik geleerd dat tijd voor mezelf, samen met mijn vriendinnen, inplannen best belangrijk is. Eventjes van alles wegzijn kan heel erg veel deugd doen. Een lach en een traan delen. Onnozel doen. Ik heb dat soms echt nodig. Een klankbord vinden, ook dat is belangrijk. En ja, ook dat heeft vaak een rechtstreeks positief effect op mijn partner. Gewoon omdat je door me-time dingen soms beter in perspectief kan brengen.

Mijn hoofd is nu éénmaal soms een grote warboel. Dat op orde krijgen heeft echt het grootste effect van allemaal. Me mooi maken, naar de kapper gaan, wellness… het kan allemaal bijzonder veel deugd doen. Maar vooral tussen mijn oren moet het goed zitten.

Om ook relationeel helemaal verder te kunnen trekken we die me-time ook door naar de relatie. Ik plan regelmatig uitjes met ons twee in. Ik draai er mijn hand niet voor om, om een weekendjes weg zonder kids te boeken. Een avondje uit, is natuurlijk ook al goed. Maar soms moet je gewoon eens aan jezelf en aan je relatie denken.

Het zijn misschien niet de meest spectaculaire antwoorden. Maar zo gaat het hier. Hoe pakken jullie dat aan? 

One comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ik accepteer de Privacy Policy

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.