Subscribe to our Mailing List

Get the news right in your inbox!

Jackie voor Axelle

6 juni 2016

Jackie voor Axelle

6 juni 2016

Al vanaf het begin van Axelle haar leven heb ik één gewoonte die steeds terugkeert. Ok, ik naai veel Tinny’s maar dat is het dus niet. Nope, al sinds ze mini is, naai ik Axelle haar jassen zelf. Het babyjasje was het allereerste, daarna ontdekte ik Ienemiene met haar Jackie en ook tot haar ander patroon liet ik me al verleiden. Maar het is die Jackie die het hem hier doet. Bijgevolg naaide ik ook voor deze lente/zomer een nieuw exemplaar met, in mijn ogen, de perfecte stof. Voelt u mijn kleine verliefdheid aankomen? Mijn hartensprongetje bij het aanzien van de jas, de foto’s, de afwerking? *schaterlach* Jackie IenemieneJackie Ienemiene Jackie IenemieneDe stof vond ik bij Veritas en kocht ik op een moment dat ik juist eens binnen ging voor elastiek. Ik smolt echter onmiddellijk bij mijn eerste aanblik op deze stof en zag het eindresultaat al voor me: de print op de rug en verder alleen maar streepjes. Om dat van die print te kunnen realiseren, sneed ik het achterpand van de Jackie in één geheel en ontdekte zo weer een nieuwe mogelijkheid van het patroon. Verder paste ik het patroon niet aan en hield ik het simpel, op de speelse knoopkeuze na. Allé knopen, ‘t zijn kamsnaps omdat die op dit moment het meest kidsproof zijn. 
Jackie Ienemiene Jackie IenemieneVoor zij die eraan twijfelen, ik streek de figuur echt niet zelf op de stof. Je koopt het paneel zoals het er nu uitziet. En oh ja, ik twijfel over de streepjeskleur: soms is het zwart en dan weer blauw. Maar, mij maakt het niet uit want ik ben verliefd! Gigantisch lang geleden was het dan ook dat mijn hart een dergelijke sprong maakte bij het bekijken van een afgewerkt stuk. Pure liefde is het tussen die jas en ik. Een jas die ze trouwens pas aan mocht als ik ze op de gevoelige plaat had vast gelegd. Kiezen uit die plaatjes kon ik trouwens niet… Jackie Ienemiene Jackie IenemieneJackie IenemieneIk deed trouwens heel erg mijn best om de streepjes zo recht mogelijk uit te knippen en zo passend mogelijk te naaien. Ik denk dat ik daarin geslaagd ben en geef mezelf daarom een dikke pluim! De voering is er eentje van Soft Cactus maar uitgebreid werd die niet gefotografeerd want als het kind beslist dat het genoeg is, dan is het echt genoeg.  
Jackie Ienemiene Jackie IenemieneJackie IenemieneJackie Ienemiene

Patroon: Jackie – Ienemiene 
Buitenstof bij Veritas, Voering bij Soft Cactus

18 Comments

 • Sarah 6 juni 2016 at 07:14

  Zo tof dat je al haar jasjes zelf naait! Schoontje dit, en inderdaad met streepjes naaien is niet gemakkelijk maar ze zien er perfect recht uit!

  • Liesellove 6 juni 2016 at 08:06

   Als ik in de winkel kijk denk ik meestal ah dat kan ik zelf beter 😉

 • withlovebyeva 6 juni 2016 at 07:56

  Hier is hij eindelijk, de jas waarvan ik sinds de eerste glimp grote fan ben! Die achterkant en die streepjes, big love daarvoor! Ook het rode knoopje ertussen vind ik zalig, al ben ik geen fan van kamsnaps voor jassen (maar soms moet comfort primeren, nietwaar?) Dit had zo een designerstuk kunnen zijn. Wat zeg ik? Dit IS een designerstuk!

  • Liesellove 6 juni 2016 at 20:07

   wat lief 😉 X
   en ik snap dat van die kam snaps… maar deze winter deed ik het niet en de knopen trok ze er gewoon af want ja als een jas open moet dan moet die dadelijk open en moet je niet zitten prutsen aan een knop… kleuterlijk geweld, heerlijk hé 😉

 • Tamara 6 juni 2016 at 09:05

  Wat een mooi jasje!!

 • Spoetniksels 6 juni 2016 at 09:33

  Prachtig! Sobere voorkant maar die achterkant is zo verrassend 🙂

 • Tine 6 juni 2016 at 10:22

  och zo schoon!
  is dat gewoon een katoenen paneeltje.? met een katoenen voering zonder een tussenvoering?

  • Liesellove 6 juni 2016 at 10:43

   Het is stretchkatoen, iets dikker en steviger dus

 • Joke 6 juni 2016 at 10:25

  Wauw, hoe schoon is die jong! En de streepjes zo recht! Ik zou ook zo een jas willen 😉

  • Liesellove 6 juni 2016 at 12:01

   Trots dat ik ben op die strepen 🙂

 • Jo Chapeau 6 juni 2016 at 10:41

  Wauw ! Superschoon, vooral inderdaad de grote print in combinatie met de streepjes !

 • Katrien Depoorter 6 juni 2016 at 11:23

  Mooike !

 • mamadammeke 6 juni 2016 at 12:42

  Heel erg leuk!

 • Anoniem 6 juni 2016 at 18:15

  Ik maakte met zelfde stofje een eenvoudig jurkje voor mijn kleindochter! Te zien op mijn naaiboog “annemieswerkjes”

 • An 6 juni 2016 at 19:24

  In love! Ik denk dat ik een Lars versie van dit jasje wil! ?

  • Liesellove 6 juni 2016 at 19:37

   oh ja, die strepen zijn daar perfect voor 🙂
   snel naar de Veritas dus 😉

 • Barbara 6 juni 2016 at 23:31

  Ooooh ooooooooooh ooooooooooh!! Geweldig!! Stofje, jasje, kind in jasje: alles is gewoon perfect!! Ik wil de stof ook! 😉 echt, je mag jezelf echt een hele dikke pluim geven!! Prachtig!!

  • Liesellove 7 juni 2016 at 00:00

   zo lief 🙂 blij dat ik terecht blij en trots ben over dit stuk 🙂

  Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  ×