• Fragmenten uit een brief aan mezelf  Lieve
 • Wie me al een tijdje volgt weet dat ik een
 • Jij die ooit niet wist of je berhaupt wel kinderen
 • Deze week is het Week van de bij en dat
 • HOE VAKANTIE ER MOET UITZIEN We worden vaak voor gek
 • Goeiemorgen! Op reis zijn dat staat voor ons standaard gelijk
 • Moederschap 20 de wallen kreeg ik er gratis bij
 • Na een stevige wandeling waarbij we vaak ons evenwicht moesten

Subscribe to our Mailing List

Get the news right in your inbox!

Kids clothes week #5

1 februari 2014

Kids clothes week #5

1 februari 2014
KCW, dag 5 of was het nu 6? Niet mee in de telling maar het belangrijkste is: iedere dag van de kcw een beetje tijd maken om kleding voor Axelle te maken. Iedere dag een beetje en dat is mij tot nu toe geslaagd. (Vandaag bleef het beperkt tot afwerking maar toch…) 

Next project: tricot. Mijn eerdere ervaringen daarmee zijn niet echt positief te noemen. Maar ik kan u zeggen: een machine later en goede boordstof maken een wereld van verschil. De pfaff met zijn boventransport laat de tricot soepel glijden en dat in combinatie met goed materiaal: een droom! 

Er zijn nog wel werkpuntjes: zo kan ik de boordstof nog wat netter stikken en moet ik leren nadenken voor ik iets doe: ik verwisselde de boordbandjes van de beentjes met die van de armpjes (en werkelijk waar, ik was/ben te lui om ze los te tornen en opnieuw aan te zetten.) Bovenaan liep het niet helemaal goed met mijn enveloppe – hals. Wederom puur uit impulsiviteit en luiheid. (Te moe op een donderdagavond om 23 uur, kan al eens gebeuren, nietwaar?)

Maar dit pakje, dat dienst moet doen als avondpakje/pyjama, vind ik toch zeer geslaagd. Axelle zal er veel geniet van hebben! En ik heb wederom veel geleerd! Smaakt dus naar meer! 

– Vosjestricot: stoffenspektakel
– Boordstof: Koekepeertje 
– Kam Snaps: Kleurenmix.nl 

15 Comments

 • An Vande Velde 1 februari 2014 at 08:49

  oh, maar zo een wijs boeleke heb jij daar!!!

 • dekkersland 1 februari 2014 at 09:10

  Wat mooi geworden! En een leuk stofje… Ben niet de enige die het deze week verwerkt heeft (haha!)

 • Nys Elke 1 februari 2014 at 13:02

  ik vind het toch een zeer geslaagd projectje!
  en zo te zien valt het wisselen van arm- en beenboordjes toch nogal mee; het past zo te zien toch goed…

 • Liesbeth 1 februari 2014 at 13:37

  Heel mooi! En eerlijk, ik ben zo blij als ik eindelijk iets in mekaar genaaid krijg (zo weinig tijd), dat ik ook te lui ben om zo'n foutjes recht te zetten. Volgende keer maak je die fout niet meer, en ze groeien er toch zo uit!

 • Stan nel 1 februari 2014 at 14:05

  Maar het past wel perfect! Enne tricot moet je blijven proberen. Dat betert snel. Dat lostornen…Ik ben ook altijd zo lui. Welkom in het luie wijven clubke!

 • MaMoekA 1 februari 2014 at 14:40

  DIk was nieuwsgierig wat je aan het maken was. Tis echt een tof pakske! Ik heb ook pas sindskort voor het eerst met tricot gewerkt, dat groen jurkje. En ik kan u zeggen dat lostornen van tricot geen pleziertje is!! Wat een tijdverlies!!

 • Mamadammeke 1 februari 2014 at 17:26

  Geweldig!!!

 • JoChapeau 1 februari 2014 at 17:32

  Oooo mooi !

 • eva maria 1 februari 2014 at 20:12

  Heel leuk, en wat een schatje die kleine!

 • aamore 2 februari 2014 at 00:07

  ik ging deze week ook voor de vosjestricot, de groene versie dan 😉 En… tricot, daar hoef je geen schrik van te hebben hoor, na nog enkele projectjes ben je het al vergeten waarom je er voordien weinig mee maakte!

 • Sarah 2 februari 2014 at 07:55

  Het is mooi geworden!

 • Miss S 2 februari 2014 at 09:16

  Mooi!!! Welk patroon gebruikte je?

  • Liesellove 6 februari 2014 at 06:15

   Dat is eentje die je kan vinden op mijn pinterest 🙂 van knippie

  • Barbara 7 februari 2014 at 07:29

   Leuk dat je zelf kleertjes maakt voor je kleine!

 • Mieke Jansen 3 februari 2014 at 09:56

  Héél mooi! Als je dat van die boordjes niet had gezegd, had ik er helemaal niks aan gezien. Ik zou ook een erelid van de luiewijvenclub kunnen zijn 🙂

 • Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  ×