DIY

Kid’s Clothes Week

Ondertussen is het alweer voorbij! Na het jurkje werd het hier echter stil. Toch werd er nog genaaid en slaagde ik er, op het weekend na, in iedere dag minstens 1 uurtje te naaien. 
Er ligt nog een onafgewerkt stuk op de naaitafel maar de hoodie van Heidi & Finn kan ik hier wel al showen! 
Het project werd gemaakt in de naailes. Ik leer daar echt van alles bij en ben dus blij dat ik onmiddellijk bij de gevorderden kon starten. Bijgevolg durf ik het nu perfect aan knoopsgaten te maken in een tricot! De knopen kocht ik ooit op een rommelmarkt en leken perfect voor dit project!

Ik maakte voor Axelle de 18 maanden en die zit erg ruim. Perfect om de hele winter gedragen te worden. Ik koos bewust voor een sobere buitenstof: een grijze punta di roma. Axelle heeft al zoveel kleurrijke spulletjes dat sober ook wel eens mocht. De binnenkant werd gevoerd met een glinstertricot die ik meebracht uit Thailand. 

De streepjes lopen niet mooi door. Tijdens het knippen leek het mij onmogelijk om recht op draad te knippen en tegelijkertijd het patroon te laten doorlopen. 
De kap werd niet doorgestikt simpelweg omdat ik dat niet graag zie maar het stoort niet bij het dragen. 
Lieve Axelle stapt hier ondertussen lustig rond. Foto’s nemen blijft moeilijk. Wat kijk ik uit naar het moment dat ze gewoon even wil blijven staan voor het fototoestel… 
Stof: 
Glinstertricot bij Liesellove (uitverkocht.)
Patroon: hoodie van Heidi & Finn


14 Comments

 • Reply
  Nat
  28 oktober 2014 at 12:00

  Mooie hoodie! Ik ga 'm binnenkort maken voor de tienerzoon.

 • Reply
  bobbyminouch
  28 oktober 2014 at 12:18

  Super! Mooi met dat broekje onder!

 • Reply
  Lies bet
  28 oktober 2014 at 13:09

  Mooi! En is dat broekje ook zelfgemaakt? Ziet er ook een leuk stofje uit!

 • Reply
  GeNi & Just C!
  28 oktober 2014 at 15:43

  Het staat haar prachtig!

 • Reply
  MultiVroon
  28 oktober 2014 at 19:44

  Heel mooi!

 • Reply
  Seija Metime
  28 oktober 2014 at 20:50

  Mooie hoodie! Ik overweeg ook sterk om volgend schooljaar 'echte' naailes / patroontekenles te volgen in plaats van de Femma lessenreeksen die ik nu volg. Waar volg jij les want je lijkt mij wel een tevreden leerlinge?

 • Reply
  128
  28 oktober 2014 at 21:02

  Toffe hoodie! mooi die zachte kleurtjes!

 • Reply
  Stan nel
  29 oktober 2014 at 06:04

  Leuk! En stilzitten voor de foto… Nog lang geduld hebben!

 • Reply
  Saskia SSeWS
  29 oktober 2014 at 07:28

  Sober grijs kan ook mooi zijn hé. Het effect van de (toevallig) verspringende streepjes vind ik trouwens heel tof.

 • Reply
  Barbara
  29 oktober 2014 at 07:35

  Heel mooi!!

 • Reply
  JoChapeau
  29 oktober 2014 at 08:03

  Mooi !

 • Reply
  Lut Geers
  29 oktober 2014 at 23:32

  Prachtig

 • Reply
  Anoniem
  31 oktober 2014 at 12:57

  wat een leuk hoodie!!!
  Wat het stilzitten betreft voor de lens, wil ik je niet wanhopig laten worden, maar het verbeterd er niet te snel op hoor! Op dit moment een 2-jarige en 4-jarige in huis en foto's nemen lukt ook niet echt. Maar dat zal wel liggen aan het feit dat het twee jongens zijn bij mij 🙂
  Eva Devooght

 • Reply
  de zussen
  4 november 2014 at 21:04

  Netjes zo 'sober' 🙂
  zus 3

 • Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.