Personal

Moet Liesellove volwassen worden?

Liesellove De laatste weken maken mijn gedachten allerlei kronkels. Dat ik terug aan het studeren ben vormt daarin enige verklaring. Nieuwe kennis en inspiratie opdoen, het is me wat… Soms is het zo overweldigend en leidt het tot complete chaos in mijn hoofd. Ik ben sowieso iemand die ‘veel’ uit het leven wil halen, iets met gulzigheid enzo. Maar dezer dagen lijkt dat soms verlammend te werken. Ik zaag daar dan over tegen vriendinnen: ik wil zoveel, ik moet zoveel doen maar bijgevolg kom ik tot niks. Herkenbaar? 

Een derde kind, een jaar thuis, een nieuwe studie, een blog, fotografie-uitdagingen, een reis naar Australië… Een serieus lijstje waar ik nog niet eens het mama zijn, partner en vriendin zijn van aan heb toegevoegd. Eigen schuld, dikke bult. Want ik had dit jaar ook op mijn ‘lui gat’ kunnen zitten. ’t Is te zeggen, zo lui als een moeder eigenlijk kan zijn. Maar je snapt allicht welk plaatje ik bedoel?

’t Zit echter niet in mijnen aard. En met de jaren, kwam ook meer zelfvertrouwen, en bijgevolg meer durf en gehersenspinsel over het leven. Resulterend in plannen. Zoveel plannen, soms slechts vage gedachten die allicht ooit nog in een plan, een doel worden gegoten.

“Wat heeft dat nu eigenlijk met Liesellove te maken?”

Ik hoor het je denken. Wel, alles en niks eigenlijk. Sowieso heb ik ondertussen de gewoonte om gedachten hier neer te pennen, vaak over ons leven, maar ook over de hersenkronkels die ik maak. Wil iemand alsjeblieft even mijn hoofd overnemen?

De reacties die ik krijg op mijn neergeschreven gedachten, helpen me echter vaak op de een of andere manier verder. Soms bevestigen ze wat ik eigenlijk al wist, andere keren geven ze me een andere kijk op de zaken. Daarom neem ik jullie vandaag dus terug mee in mijn hoofd. Een hoofd vol gedachten, plannen, wensen en dromen.

Over wat ik eigenlijk allemaal nog wil doen, daar kan ik nog niet zoveel over vertellen. Gewoonweg omdat het daarvoor in mijn hoofd nog niet klaar genoeg is. Maar alles wat ik doe en denk liet me uiteindelijk nadenken over Liesellove. Dat klinkt misschien heel geforceerd maar schrijven is zo een groot onderdeel van mijn leven, ons leven, geworden, dat daarover nadenken als bijna vanzelf komt.

Voor sommigen van jullie zal dit alles misschien warrig en onduidelijk klinken, anderen denken allicht “Waar maakt zij zich druk over?” en nog anderen zullen nooit aan het einde van deze blogpost raken. Maar wie mijn hersenspinsels ondertussen wel nog volgt, kan mij misschien helpen.

Waarom twijfelen aan Liesellove?

Het startte eigenlijk al weken geleden. Ik publiceerde hier toen iets over niche enzo. Ik stelde toen ook vragen over hoe jullie deze blog zien. Uit de antwoorden werd duidelijk dat ik me niet specifiek hoef te parkeren onder de noemer van moederblog. Best fijn om te weten, aangezien ik zoveel te vertellen heb. (Nu nog wat meer tijd en het zou helemaal perfect zijn, haha.)

Komende zondag dien ik hier bijvoorbeeld een stukje tekst voor school te publiceren, over wie ik ben en waarom ik doe wat ik doe. Ik wil dat graag hier doen, omdat een nieuwe pagina mij enigszins digitale vervuiling lijkt. Maar door die beslissing botste ik snel op de hersenspinsels van weken terug. Want dergelijke content, die verplicht gepubliceerd dient te worden, past dat wel onder de naam Liesellove?

En dan is er nog iets. Wanneer mensen de laatste tijd naar mijn blog vragen, antwoord ik vaak giechelachtig. Ik kan dan alleen maar denken dat die naam ongelooflijk puberaal, onvolwassen en onnozel moet overkomen. Het staat dan wel voor het delen van passies, de naam ontstond ten tijde van jeugdelijke onbezonnenheid. Ondertussen is alles anders geworden, ben ook ik gegroeid. Bijgevolg durf ik eindelijk luidop vragen: is het tijd voor een meer volwassen naam? Of blijft Liesellove de lading dekken en moet ik helemaal niet giechelachtig doen wat betreft onze naam?

Voor zij die deze lange tekst van 678 woorden helemaal hebben gelezen, ik bewonder jullie. En vooral ook veel dankbaarheid, omdat jullie mee in mijn hoofd willen springen.38 Comments

 • Reply
  Jolien
  1 november 2017 at 11:37

  Er zijn het afgelopen jaar jouw 2 bloggers voorgegaan. Ik denk aan It-girl.be en misslipgloss.nl 🙂
  Vooral doen wat jij oké vindt, waar jij je goed bij voelt.

  • Reply
   Liesellove
   1 november 2017 at 11:59

   en wat is hun naam dan geworden? ik ken hun blogs niet denk ik! misschien moet ik wel eens gaan lezen waarom zij het deden 🙂 en ik heb trouwens geen andere naam in gedachten, hersenspinsels, het is me wat haha

   • Reply
    Dominique
    3 november 2017 at 10:23

    Die volg ik ook, dat zijn nu respectievelijk ouimagazine.be en cynthia.nl

    Ik begrijp je spinsels, al zit het waarschijnlijk vooral in jouw hoofd, als je de reacties hieronder leest 🙂 maar als je er al zo lang mee zit, kan je zeker eens denken aan een naam waar je je nu beter bij voelt (veel succes want dat lijkt me zeeeeer moeilijk). Want het is toch belangrijk dat je met trots de naam van je blog kunt zeggen eh.

 • Reply
  Maai
  1 november 2017 at 11:52

  Ik vind deze naam juist heel leuk en herkenbaar en nee komt mij niet puberaal over. Maar herken je struggles heel erg, ik zheb dat precies zo.

  • Reply
   Liesellove
   1 november 2017 at 12:01

   In den tijd heb ik daar niet heel erg bij stil gestaan… die naam kleeft nu aan ons maar soms denk ik echt dju is het nu goed of niet goed haha

 • Reply
  Joni
  1 november 2017 at 12:03

  Ik vind het niet giechelachtig of niet volwassen genoeg. Ik vind em juist leuk.
  Ik denk soms dat ik zelf beter had moeten nadenken over mijn naam, langs de andere kant merk ik nu pas een serieuze groei dus we laten het nog maar even zo… ?

  • Reply
   Liesellove
   1 november 2017 at 12:06

   Op het moment van starten had ik gewoon een naam nodig die paste bij mijn naaisels enzo. Vandaar dat ik dus denk van oeie, gaat dat nu wel nog met de soms serieuze dingen die ik breng? Maar ja leuk mag ie wel zijn. En sowieso is een naam moeilijk eigenlijk. We zien wel zeker 🙂

 • Reply
  Tine Van Oevelen
  1 november 2017 at 12:52

  Alles waar je over schrijft en blog en nadenkt en….doe je toch vanuit veel liefde voor wat je denkt, voelt en doet! Liefde voor jezelf, voor anderen en de dingen die je doet dus LieselLOVE lijkt me nog prima!

 • Reply
  Sofinesse
  1 november 2017 at 13:07

  Ik ben geweldig fan van de naam. Je moet doen waar je je goed bij voelt, maar ik denk elke keer: Damn, wat een goede naam!

 • Reply
  Julietta maakt
  1 november 2017 at 13:19

  Het is gewoon jouw blognaam en daardoor heel herkenbaar! Ik maak er weinig associaties bij aangezien ik jouw blog al een hele tijd lees. Mss is het anders voor nieuwe mensen.

  Anderzijds is jiu twijfel heel herkenbaar want ook ik vind mijn blognaam onnozel en kinderachtig. Maar ik heb dat een beetje bij het hele blog gedoe. Ik doe het graag en kan er heel tevreden over zijn. Maar een andere keer denk ik ‘Wat ben ik een aansteller, zo belachelijk!’. Enfin, ik begrijp het dus maar heb geen goed antwoord! 😉

 • Reply
  zebrazonderstrepen
  1 november 2017 at 13:26

  Ik vind het juist passen bij alles wat ik van jou zie passeren op insta & jouw blog. Love, liefde, voor je mini’s, voor je uitdagingen, voor het leven, de kansen en de moeilijkheden. You go girl, veeg die hersenspinsels uit je hoofd en gaan gaan gaan. You can do it. Je mag behoorlijk fier zijn op hoe jij die ballen in de lucht houdt. Zie gewoon dat je op tijd op stop duwt. Ik ben ook iemand die altijd maar gaat, maar als mensen je erop attent beginnen te maken dat ze echt niet snappen hoe je dat allemaal doet én je je dan eigenlijk eens van de andere kant bekijkt, dan pas ga je jezelf en wat je doet kritisch bekijken (en de reden dat ik met mijn webshop gestopt ben – om dan weer 100% voor de blog te gaan. Werk om werk maar van moeilijke liefde naar hemelse romantiek – of is de klef:-))

 • Reply
  Lieve
  1 november 2017 at 13:26

  Niets mis met de naam… Bovendien zijn er ook gevolgen aan een naamsverandering. Dat heeft dan weer alles met marketing te maken. Je hebt hard gewerkt om je ‘merk’ op te bouwen. Iets om over na te denken misschien?

 • Reply
  Delphine
  1 november 2017 at 13:34

  ik snap je gedachten wel, het lijkt misschien eerder een naam voor een vrolijke jongedame zonder drie kleine kotertjes maar langs de andere kant kennen we jou onder die naam en vinden we jou zo snel terug. oké mijn antwoord helpt je dus geen meter vooruit, woepsie 😉

 • Reply
  Laura
  1 november 2017 at 13:52

  Haha. Je hersenspinsels komen me bekend voor. Ik herken me er helemaal in.
  Ik vind de naam liesellove zeker leuk maar als jij er graag een andere oppakt zeker doen.

 • Reply
  Jongens Toch!
  1 november 2017 at 14:08

  Ik denk als ik dat mag zeggen dat het feit dat je je twijfels hier post je klaar bent voor een volgende stap. Je naam is gekend en Mss daarom wat moeilijk op los te laten maar je bent inderdaad “volwassen” geworden. Doe wat je hart zegt en wij volgen wel!

 • Reply
  Liesbeth Staal
  1 november 2017 at 15:08

  Naam is prima! Je bent nu bekend onder deze naam dus waarom zou je hem veranderen? En verandert de inhoud van je blog? Dan haken er mensen af, en er komen mensen bij. Je blog is jouw uitlaatklep, dus doe lekker waar je zin in hebt!

 • Reply
  Lut
  1 november 2017 at 15:42

  Lieve Lies,
  Dank je wel dat ik even mee mocht reizen in je hoofd. Nu word ik wel heel nieuwsgierig naar welke opleiding je volgt (je hoeft niet te antwoorden hoor).
  Ik bewonder je net omdat je jezelf en wat je doet, waar je voor staat, enz…., in vraag durft stellen. En ik hoop dat je dat kan en wilt blijven doen, ook later.
  Ik heb ook 3 kinderen (de laatste stapt eind deze maand de deur uit). Ik ben ook thuis gebleven (toen nog zonder inkomen) voor de kinderen, voor mezelf en ook omdat mijn werk moeilijk combineerbaar was met de kinderen en het werk van mijn man.
  Op dit moment ben ik sinds enige tijd opgenomen om te revalideren, om mijn pijn en oa het bijkomende etiket fibro te leren aanvaarden en het een plaats te geven in mijn leven. En hier mag ik ook aan mezelf werken en mezelf in vraag stellen en dat vind ik echt een geschenk.
  En de naam Liesellove vind ik helemaal niet puberachtig. Je hebt al bewezen dat je onder deze naam over verschillende onderwerpen kan bloggen. Doe maar verder

 • Reply
  Jess
  1 november 2017 at 16:13

  Ik ben zelf ook van naam veranderd 2 jaar geleden en heb geen ‘last’ ondervonden. Maar ik merk dat ik zelf nieuwe namen ‘vergeet’. Ik weet bij jou naar waar ik moet gaan en dat is handig. Nog nooit nagedacht dat ik de naam niet volwassen vond. Gewoon blijven gaan!

 • Reply
  Justine
  1 november 2017 at 16:39

  Ik heb jouw blog nog maar onlangs ontdekt, maar vind de naam prima: duidelijk, liefdevol en ongecompliceerd. Ik ben fan 🙂

 • Reply
  Sabine Verhaeghe
  1 november 2017 at 18:45

  Niets mis met de naam. Ik lees je blog ontzettend graag.
  Je kan onder deze naam heus verder bloggen, over alles wat je wil.
  Ik ben fan!!!!!

 • Reply
  Liese
  1 november 2017 at 19:35

  ik moet altijd onrechtstreeks aan mijn eigen voornaam (Lieselotte) denken als ik je blognaam lees. Ik vind Liesellove wel mooi klinken maar het feit dat je twijfelt betekent dat je misschien toch moet veranderen….?

 • Reply
  Lieselot
  1 november 2017 at 23:30

  Houden die naam! Zelf een Lieselot zijnde, wou ik dat ik er zelf op gekomen was ;-). Al worstel ik met een vergelijkbaar issue over de naam van mijn webshop ‘FairyTailors’. Kort gezegd: door het ‘sprookjesachtige’ denken mensen vaak dat we ons enkel tot kinderen richten, al was onze insteek gewoon dat creëren een ‘fairy’ is voor iedereen… En eigenlijk blijkt ook wel dat het toch vooral ikzelf ben die me daar druk over maak.
  Enfin, komt goed, wat je ook doet!

  (en alle 678 woorden gelezen, zo lastig was dat niet hoor ;-))

 • Reply
  Eefje
  2 november 2017 at 08:12

  Mensen zijn een bepaalde naam gewoon, verandering is steeds even lastig. Heb ik evengoed met voedingswaren die van naam veranderen, maar na een tijdje ben je alweer vergeten wat het ooit wel was. Ik tWijfel ook om mijn naam, want hij suggereert iets anders dan wat hij voor mij betekend. Maar het is wel herkenbaar denk ik, toch nog maar even houden denk ik dan.

 • Reply
  Nietzomaarsaar
  2 november 2017 at 11:00

  Lies, ik vind jouw naam super. Een leuke verwijzing naar jezelf en met veel liefde voor al wat je doet als je gezin en je naaikunst. Ik snap je gedachten volledig want ben ik zo, ah ja bloggers zeker? Maar je bent een topvrouw met een topblog en vol ambitie. Keep chasing your dreams topper!

 • Reply
  Silke
  2 november 2017 at 12:51

  Niet veranderen! Dat is gewoon jouw merknaam, en daarmee uit 🙂 Loslaten! xx

 • Reply
  withlovebyeva
  2 november 2017 at 15:23

  Ik heb hetzelfde met withlovebyeva 😉 Ach, mensen kennen ons nu zo zeker?

  • Reply
   Liesellove
   2 november 2017 at 16:15

   ik zou dat van de uwe nooit denken eigelijk dus ja misschien moeten we soms gewoon blijven gaan en niet te veel denken en gewoon doen haha

 • Reply
  Barbara
  2 november 2017 at 17:50

  ik las gisteren je blogpost en hij stond nog open, dus wilde toch effe zeggen dat ik de naam echt vind passen bij de lading. Ik snap ergens dat je het zo aanvoelt, dat je eraan begitn te twijfelen. Soms zitten we in zulke fases, dat we aan zoveel twijfelen, of onzeker zijn, en zo. Dat van dat vele willen, herken ik ook maar al te goed, en ik twijfel ook meer dan eens over de naam van m’n kleine blogje. Dus ik snap dat je dat doet. Maar ik vind het niet puberaal of zo. Het past bij de inhoud en is gewoon ook mooi, mooi in z’n eenvoud en mooi in de boodschap, in de liefde voor leven en alles wat daarbij hoort. En je opleiding is daar nu deel van, dus die ‘verplichte’ post zie ik niet als een probleem. Ik zou vooral kijken naar hoe dat voor jou zelf voelt. Voelt de naam goed, goed bij wie jij zelf bent en hoe jij je voelt over je blog en de inhoud? Of wil je liever zelf iets anders? Maar dan zonder rekening te houden met lezers en hun meningen? Want veranderen omdat je denkt dat anderen het puberaal vinden of zo, dan verander je jezelf, en net dat lijkt me niet de bedoeling? Maar veranderen omdat jijzelf veranderd bent en dat ook zo wilt overbrengen, vanuit het gevoel dat de naam niet meer past bij wie jij nu bent, dat lijkt me wel ok. Geen idee of dat nu begrijpelijk is, wat ik bedoel 😉 Komt erop neer: volg je hart 😉 succes daar!

 • Reply
  fieke
  2 november 2017 at 21:19

  Hier ook al vaak mijn eigen blognaam vervloekt, maar ik neem er vrede mee nu. Je blognaam is herkenbaar, dus ik zou ‘m ook niet meteen veranderen!

 • Reply
  pinkie.a
  4 november 2017 at 19:00

  Tja van die kronkels … herkenbaar. Als het enige hulp kan zijn, ik volg je pas heel recent en de naam van jouw blog heeft me helemaal niet “afgeschrikt”, komt helemaal niet puberaal over, zelfs niet voor iemand van mijn -iets oudere- leeftijd 🙂 En zoals je aan mijn “naam” kan zien, bleef ik ook hangen bij mijn oude nick name ?

 • Reply
  Sofie van Mama ABC
  4 november 2017 at 23:25

  Ik snap die twijfels heb ik ook, ik heb een jaar geleden wel veranderd van naam en zelfs nu durf ik nog te twijfelen hoor haha. Met de naam nu vind ik niets mis, maar jij moet beslissen, succes!

  • Reply
   Liesellove
   5 november 2017 at 22:32

   Ah wat was je naam vroeger dan?

   • Reply
    Sofie van Mama ABC
    5 november 2017 at 23:27

    Our happily ever after
    en daarvoor, vanaf zo’n 10-11 jaar terug 😉 was het gewoon bramensofie

    • Reply
     Liesellove
     5 november 2017 at 23:37

     In mijn gedachten was het precies altijd al mama abc maar misschien leerde ik je blog pas na de naamswijziging kennen. Ik onthoud dat meestal beter als ik mensen achter de blog effectief ontmoet heb.

 • Reply
  Anneke
  6 november 2017 at 12:32

  Waarom zou de naam Liesellove onvolwassen overkomen? Ik vind dat het mooie dingen samenvat: een stuk van jouw naam en liefde. Liefde voor vanalles en nog wat waarover je dan ook schrijft op jouw stukje internet 😉

 • Reply
  Goofball
  7 november 2017 at 14:58

  Nog nooit iets puberaal in Liesellove als naam gezien. En eens een naam gesetteld is, krijgt hij ook een betekenis. Het is je merk en ik zou er zorg voor dragen.

  • Reply
   Liesellove
   7 november 2017 at 20:06

   Dank je voor je lieve woorden! 🙂

  Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.