Maak je eigen speldenkussen & een give-away!

Dat ik houd van kleine projectjes, die naast een snel resultaat ook nog iets moois opleveren, dat wisten jullie al. Dat ik daarvoor vaak mijn…

by 

Dat ik houd van kleine projectjes, die naast een snel resultaat ook nog iets moois opleveren, dat wisten jullie al. Dat ik daarvoor vaak mijn inspiratie haal op Pinterest, is jullie allicht ook niet zo vreemd. Maar, ik houd ook heel erg van boeken waarin ik kan bladeren en blijven bladeren. Regelmatig belandt er hier dan ook wel iets nieuws in mijn boekenrek. Naar de boekhandel trekken is een feestje, al denkt mijn bankrekening daar vaak anders over. SpeldenkussenAl eventjes geleden ontdekte ik het boek ‘Inspiratie voor creatie’ van Femma. Het is er eentje die vol staat met creatieve ideetjes, gaande van breien en naaien tot werken met textielverf etc. Fijn is dat niet alle projecten even veel tijd vragen. Want tjah, nu ik terug aan het werk ben, ben ik nog meer verzot op snel-klaar-projecten. Daarom ging ik volgens hun werkwijze aan de slag om een nieuw speldenkussen te maken. Ik gebruik namelijk nog steeds mijn allereerste naaisel en eigenlijk is dat best beschamend. *schaterlach*

Veel heb je niet nodig: een oud koffiekopje, een restje stof, pandvulling, een elastiekje en een lijmpistool. Terwijl je het lijmpistool laat warm worden, neem je een bol pandvulling en vul daarmee het stukje stof op, om het daarna vast te maken met een elastiekje. Met het lijmpistool plak je de stof in het tasje en eventjes later heb je een hip speldenkussen. Ik kleefde ook nog eens het koffiekopje aan het onderzetbordje en maakte twee versies, en dat alles op nog geen kwartiertje tijd.SpeldenkussenEr is echter nog veel meer te ontdekken in het boek en daarom geef ik een exemplaartje weg. Deelnemen kan tot komende zondag 12 uur! Dat kan door mij te volgen op Instagram en hieronder een reactie na te laten. Kwestie van enige inspiratie te geven mag je me altijd laten weten wanneer jij bent begonnen met naaien.  Zondag probeer ik nog de winnaar bekend te maken. Hoera!

P.s.: wil je ook een speldenkussen maken met een koffietasje? In de kringwinkel vind je zeker en vast een leuk exemplaartje en dat voor géén geld…
P.s.2: de koffietasjes haalde ik bij Leuke wereld, ik won ze daar namelijk ooit. Lobke, de madam achter Leuke wereld, werkt trouwens bij Femma en is ondertussen één van mijn beste blogvriendinnen. Grappig toch, hoe alles altijd terug opnieuw samenkomt!

47 comments

 1. Dit projectje ik exact wat ik wilde doen! Ik zag het ooit al in een winkeltje, maar ging nog niet aan de slag. De stap naar actief werd nu weer wat kleiner… op naar de kringwinkel! En dus…ben ik ook wel benieuwd naar de andere projectjes uit het boek.

 2. Ik begon in 2010 met naaien en gebruik eigenlijk ook nog altijd mijn eerste zelfgemaakte speldenkussentje 🙂 Goed idee om eens een nieuw te maken!

 3. Dat boek lijkt me superleuk! Ik startte met naaien toen ik zwanger was van mijn oudste zoon in maart 2012. Ik naai niet zoveel als ik zou willen, maar het lezen van blogjes en pinterest brengen me wel altijd in de mood!

 4. Leuk gedaan! Ik las ooit een handige tip: iets magnetisch in je speldenkussen steken, zo kunnen de speldjes er ook gewoon aanplakken.
  Ik begon te naaien toen ik nog een tiener was, onder moeders vleugels 🙂 toen ik 18 was (nu 13 jaar geleden) begon ik een naaicursus bij femma, maar dat was toen bijlange nog niet zo hip als nu waardoor ik als enige tussen een groepje bejaarde dames zat en het lestempo wel heeeeel traag lag. Na les 3 was onze stof voor een keukenschort eindelijk geknipt en gaf ik er de brui aan 🙂

 5. oh dat boek ziet er tof uit !
  Ik begon te naaien , heel lang geleden, toen er nog geen strechjeans bestond en ik absoluut mijn jeansbroeken zo smal mogelijk wou hebben 😉

 6. Dat boek staat hier al even op de verlanglijst dus ik doe graag mee!
  Ik begon eind 2013 te naaien, net voor de geboorte van onze oudste. Ik maakte toen (samen met mijn schoonmoeder) een nieuwe bekleding voor de familie wieg die al zo’n 45 jaar mee gaat. Sindsdien ben ik ferm gebeten door de naaimicrobe! Ik zou er zo mijn job van maken!

 7. Oh, dit lijkt me heel leuk om te winnen! ik bestelde het al in de bib 😉 maar kan het hier thuis ook wel gebruiken voor eeuwig 😉 het probleem van de portemonnee me ook bekend dus alles kopen, dat gaat niet he… ik startte overigens een jaartje geleden, dus in 2015 met naaien…

 8. Leuk, ik ben net vrijwilliger geworden bij Femma en wou het boek al kopen. Maar winnen is nog beter!
  Ik ben een dik jaar geleden beginnen naaien, mijn eerste stuk was een rokje met boordstof, gemaakt tijdens een workshop van Hilde@home. En nu ben ik bij een leuke naaiclub en heb ik al heel wat kleedjes, jurkjes en tasjes gemaakt!

 9. Ik begon een jaartje geleden nog maar met naaien, maar wilde het al heel lang supergraag doen. Het zit echt in onze familie, mijn grootvader was kleermaker, mijn mama kan goed naaien, mijn tante,… dus ik kon gewoon niet achterblijven en sinds ik begonnen ben, besef ik dat ik de leukste hobby ooit heb ontdekt! Zalig gewoon. Ik volg je ook al even en ben zo jaloers op al je projectjes… Heel inspirerend trouwens. Keep on moving! x

 10. Wordt gepind! Ik startte met naaien toen ik pas werkte, op een piepklein appartementje woonde in een stad waar ik geen volk kende. Mijn naaimachine werd mijn dikste vriend. Met de komst van de kinderen werd hij even aan de kant geschoven, maar iets later bloeide onze vriendschap weer helemaal op! Ik zou hem niet meer kunnen missen.

 11. Ik ben ongeveer 2 jaar begonnen met naaien, maar raak niet altijd uit de startblokken. Een speldenkussen heb ik eigenlijk nog niet gemaakt!

 12. Ik ben naailessen beginnen volgen toen ik afgestudeerd was in 1996, lang voor naaien hip was maar ik deed het toen al supergraag. ’t heeft dan wel een aantal jaren stilgelegen maar ik het de draad letterlijk terug opgenomen in 2012 met de geboorte van mijn dochter.

 13. Leuk idee. Over boek heb ik alleen nog maar goeds gelezen / gehoord ?
  Zelf ben ik in september 2014 beginnen naaien nadat mijn man ermee dreigde dat hij het naaimachine, dat al 8 jaar stof stond te vergaren, ging meepakken naar ‘het stort’ als ik het niet direct in gebruik zou nemen. Zo gezegd zo gedaan ?

 14. Toen ik in het 5e leerjaar zat naaide ik voor het eerst een barbiejurkje met hulp van de buurvrouw en haar naaimachine. Zij gaf les in de naaischool en is altijd een groot voorbeeld geweest voor mij. Tot op heden zelf nog nooit naar de naailes geweest wegens tijdsgebrek. Ondertussen autodidact. Ooit komt het er vast nog wel eens van…

 15. Toen ik 11 jaar was, naaide ik voor het eerst. Onder begelriding van mijn ‘grote zus’. Ik begon met een rok voor mijzelf. Zo super trots was ik dat het gelukt was! 🙂 Het rokje heb ik nog steeds en ik zal het ook nooit weg doen.

 16. SImpel, snel Ên mooi! Fijn fijn fijn!
  Misschien moet ik ook maar eens zo’n speldenkopje maken – hier heeft de naaimachine enkel jaren stof vergaard, maar ik voel een hernieuwde liefde opborrelen… Snelle projecties die een tof resultaat geven lijken me momenteel de max!

 17. Had deze leukerds al eens ergens gezien maar nog geen werkbeschrijving opgezocht! Echt supersimpel dus! 🙂
  Zette drie jaar geleden eerste ‘naaipasjes’ maar het viel stil… nu sinds een paar maanden opnieuw begonnen en tracht nu toch wat tijd vrij te maken voor die microbe! 😀

 18. Bijna 13 jaar geleden, op mijn 17de, naaide ik de broek die ik zo graag wou, maar niet kreeg.
  In 2008 volgde ik naailessen en sindsdien is het mijn grootste hobby ?

 19. give a ways!!! I love them, ook al win ik bijna nooit 😀
  En ik ben nu zo’n drie jaar en half aan het naaien ongeveer. Ik kreeg zelfs van jou ooit zo’n blog award, jij was startende en ik toen ook. Wel onder de blognaam MBM made by mom 😉

 20. Ik ben gestart samen met een vriendin ik denk nu 7 jaar geleden of zo. We kozen willekeurig een patroon en een stof en gingen zonder ervaring aan de slag. Mijn kleedje was te klein en heb ik nooit kunnen aandoen !!

 21. Ik begon 5 jaar geleden te naaien. Eerst avondlessen om de basis te leren en van zodra ik zwanger was begon ik met de lessen kinderkleding.

 22. Vroeger naaide ik wel eens barbiekleertjes met mijn moeder. Toen mijn moeder bijna 3 jaar ongeneeslijk ziek werd, pakte ik het serieus weer op. Het is voor mij een manier om mijn hoofd leeg te maken. Mijn eerste naaisels heeft mijn moeder gelukkig nog gezien en ik denk dat ze erg trots op mij zal zijn als ze zou zien wat er nu allemaal vanonder mijn naaimachine rolt.

 23. Ziet er een leuk boek uit! ? niets leukers als nieuwe inspiratie! ik begon ongeveer 6 jaar geleden met naaien. Het groeide snel uit tot een heerlijke verslaving! ?

 24. Ik ben vier jaar geleden gestart door het volgen van een simpele basiscursus, ondertussen volg ik mijn tweede jaar naailes. Hier is het vooral fijn dat als ik door tijdsgebrek niet voor mezelf kan naaien, dat toch lukt in de naailes 🙂

 25. ik naai sinds september 2015 omdat mijn dochter graag kleren ontwerpt op papier en graag heeft dat ik het uitwerk

  ze is vier jaar dochterlief waardoor ik nu graag naai

 26. Ik begon 4 jaar geleden met naaien. 3 jaar heb ik avondschool gevolgd, maar door tijdgebrek ben ik ermee gestopt. Nu naai ik thuis nog wel, dus ik blijf er actief mee bezig.

 27. Ik ben beginnen naaien tijdens mijn opleiding voor kleuterjuf. Maar dat waren allemaal heel simpele dingen. Vorig jaar heb ik dan een naaicursus gevolgd omdat ik ook graag kledij wilde leren maken.

 28. Ik begon 3 jaar geleden te naaien. Na wat oefenlapjes bij ‘mama’ thuis, direct het serieuze werk: een hemdje voor de zoon en een zwangerschapsrok voor mij.
  Nu naai ik vrijwel elke schoolvakantie iets voor de kindjes, soms een rok voor mij. Ik houd het eenvoudig, zonder grote uitdagingen en zware werkbeschrijvingen of leer bij in een workshop. Het moeilijkere werk houd ik voor als de rust in huis is weergekeerd (gebeurd dat ooit?).
  Het speldenkussen had ik ook al gezien op pinterest. Ik had er niet bij stilgestaan dat het zo eenvoudig was!

 29. Ik begon tijdens de zwangerschap van mijn oudste zoon in 2011: samen met m’n schoonmoeder naaide ik de bekleding van zijn wieg. In 2012 ging ik op naailes en toen ik de naaiende blogwereld (of is het de bloggende naaiwereld?) ontdekte, ging het helemaal los. 🙂

 30. Ik ben begonnen met naaien toen mijn moeder de mij beloofde jurk niet afmaakte. Door de jaren heen heb ik van alles genaaid. Sinds 2 jaar koop ik geen kleding meer, maar probeer ik alles zelf te maken. Het is een uitdaging, zeker als je nog nooit naailes hebt gevolgd, maar met internet en blogs kom ik een heel eind.

 31. ooh, leuke give-away! Ik ben je net beginnen volgen en heb al leuke dingen gelezen op je blog.
  Ik ben begonnen met naaien toen mijn zoontje bijna 1 werd, omdat ik hem graag een originele kroon wou geven, en sindsdien krijgt ook mijn dochterje (nu 1,5) elk jaar een kroon en zijn er al vele vlaggenlijnen, pyjama’s, zakjes … van onder de naaimachine gerold. Ik ben mijn nicht nog steed dankbaar dat ze mij het naaien heeft geleerd en we hebben samen nog regelmatig leuke naaiavonden 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ik accepteer de Privacy Policy

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.