Lifestyle

Mijn vijf favoriete mamablogs van dit moment

mamablogWat hier ooit startte als een naaiblog, evolueerde naar een mamablog. Vooral omdat schrijven hier heel erg geapprecieerd wordt. Bovendien voelt het soms een beetje aan als mijn eigenste therapie en leg ik er dingen mee vast die ik binnen een paar jaar allicht toch niet meer zo goed zou weten. En ook voor mijn kinderen lijkt het me wel leuk. Later kunnen ze zelf in dit online dagboek terugblikken op hun kindertijd. En zo zijn er nog mama’s die elk om hun eigen redenen hun mamablog bijhouden. Vandaag som ik vijf van mijn favoriete mamablogs op! Allemaal de moeite waard om even te gaan lezen. 

mamablog leuke wereld

De allereerste mamablog die ik ooit las is die van ‘Leuke Wereld’. Ik las hem werkelijk waar van voor naar achter uit. (Of eigenlijk van achter naar voor want bij een blog staan de oudste berichten achteraan, haha.) Niet veel later ontmoette ik Lobke in levende lijve. De start van een blog-vriendschap, waarin we elkaar ondertussen regelmatig proberen zien. Haar blognaam zegt trouwens alles. Lobke schrijft over alle leuke dingen die ze beleeft met haar kroost. Tot op de dag van vandaag lees ik trouwens nog elk nieuw blogbericht.

mamablog annelies beleeft

De blog ‘Annelies Beleeft’ leerde ik nog maar recent kennen. Annelies ontmoette ik op een bloggersevent en het klikte dadelijk. Thuis ging ik haar blog bekijken en die viel me helemaal in de smaak. Ze maakt net zoals ik een mix tussen emotionele verhalen en toffe dingen die ze met haar gezin doet. En ook naar humor moet je bij haar niet ver zoeken.

mamablog reismicrobe

Op datzelfde event leerde ik ook ‘Reismicrobe‘ kennen. Een blog die oorspronkelijk enkel en alleen over reizen ging. Maar toen kwam er een kindje en kreeg de blog van Nies een geheel nieuwe wending. Op zoek naar tips over reizen met kinderen? Dan ben je bij haar aan het goeie adres. Maar evenzeer blogt ze ondertussen over het pure moederschap. Een aanrader van jewelste!

mamablog niet zomaar saar

‘Niet zomaar Saar’ is niet de standaard moeder-blog. Saar is namelijk vooral bezig met beauty en lifestyle. Maar steeds vaker post ze over haar kroost en het moederschap. Haar laatste post daarover was trouwens geweldig. En vooral ontzettend herkenbaar. Verder leer ik uit haar blog allerlei dingen die ik als moeder-slons soms een beetje vergeet, haha.

mamablog dietemiet

Ook de blog van ‘Dietemiet‘ is geen standaard mama-blog. Maar oh wat is hij geweldig! Ik begon ze oorspronkelijk te volgen omwille van het naai-aspect. Maar damn, toen zag ik haar interieur-berichten. Een huis om jaloers op te zijn, ik zeg het u. En verder een gigantische goeie smaak. En eigenlijk nog zoveel meer. Wil je alvast steengoeie opruim-tips? Check dan even de tips van Judith. 

Nog mamablogs die ik niet mag missen? Laat het dan even weten! 11 Comments

 • Reply
  Ilse van Kreanimo
  26 mei 2017 at 20:18

  Oh een paar nieuwe voor mij. Thanks.

 • Reply
  Judith (Dietemiet)
  26 mei 2017 at 21:24

  Oh, wat lief! <3 Heel fijn om te lezen!

 • Reply
  Marjolein@flaflinko
  26 mei 2017 at 21:43

  Superblogs! Vooral Saar volg ik graag en van in het begin. She rules!

 • Reply
  Nietzomaarsaar
  27 mei 2017 at 10:18

  Dankjewel Liese voor deze superlieve vermelding. Echt deugddoende woorden! En zo leuk om in het rijtje van al deze andere superblogs te staan.

 • Reply
  D'abord Roze
  28 mei 2017 at 11:41

  Ik ken er maar 2 van, de andere ook eens bekijken. Bedankt voor de tips 🙂

 • Reply
  Nies Reismicrobe.com
  28 mei 2017 at 12:30

  Heel fijn om mezelf hier in dat lijstje te zien blinken! Annelies en Lobke kende ik al, de twee andere blogs leerde ik recent kennen. Zo leuk om bij iedereen te komen mee lezen 🙂 Love reading you too by the way!

 • Reply
  Cynthia
  28 mei 2017 at 21:16

  Leuke tips! Ga ik even lekker snuffelen 🙂

  Zelf ben ik sinds april een mama/kookblog begonnen op http://www.cynspirerend.nl met recepten, babyrecepten, blogs van mij en blogs van mijn dochtertje.
  Ik ben benieuwd wat je ervan vindt.

  Groetjes!

 • Reply
  Mamazijn - Miriam
  28 mei 2017 at 23:06

  Wat een leuk lijstje! Kende ze nog niet allemaal. Zo leer ik telkens nieuwe mamablogs kennen! Thx!!

 • Reply
  Vlijtig Liesje
  30 mei 2017 at 10:58

  Hée, een heleboel mamablogs die ik nog niet kende! Bedankt. Ik ga ze nu opzoeken : )

 • Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.