• Elke dag probeer ik de ziekte zoveel mogelijk te negeren
 • Mijn kleine meid is al lang zo klein niet meer
 • De normaliteit des levens Meer moet dat eigenlijk niet zijn
 • Chronische leukemie hebben dat is terecht komen op een zotte
 • Lief klein Estelletje Een kind dat bijna altijd lacht en
 • Estelle 11 maanden oud Stilaan bereid ik me
 • Vorige week konden Axelle en ik eventjes ontsnappen aan de
 • Ergens ter wereld is er altijd een prachtige zonsondergang hoe

Subscribe to our Mailing List

Get the news right in your inbox!

Mickey Mouse voor Axelle (KCW #1 – spring 2016)

22 februari 2016

Mickey Mouse voor Axelle (KCW #1 – spring 2016)

22 februari 2016

IMG_8039 IMG_8044Mezelf goed voorbereiden was het plan voor de nieuwe Kid’s Clothes Week. Tot ik vergat dat die vandaag start: geen nieuwe patronen overgetekend, geen klaarliggende projecten, zelfs amper inspiratie voor het nieuwste thema: ‘Toys.’ Voeg daar bij dat ik ondertussen ook nog eens twee patronen aan het testen ben en u weet genoeg: tijd tekort. Toch blijven we kalm want sinds er meer tijd is vrijgekomen, wil ik mezelf geen naaidruk meer opleggen.

’t Toeval wil dat ik eerder deze maand een perfect stofje kocht voor het nieuwste KCW-thema. Nog meer toeval (of toch niet) omdat ik dat stofje net gisteren verwerkte. Ik koos voor mijn favoriete patroon en was voorzienig: ik voorzag een zoom van twee centimeter zodat het zowel nu als in de zomer perfect draagbaar is. Hoera voor mezelf. IMG_8229De perfecte knoop vinden voor het flapje op de jurk was niet makkelijk. Gisteren keerde ik mijn knoppenvoorraad volledig om, maar helemaal niks te vinden… Frustratie alom, die deze morgen echter snel gecompenseerd werd. Even binnenspringen in de Veritas, de perfecte knop vinden en buitenstappen met nog véél meer moois dan net dat ene knopje. Herkenbaar?

Over dat knopje, daar heb ik toch op gevloekt. Niet alleen vond ik gisteren niet de perfecte match, toen ik vandaag startte met aannaaien kon ik maar niet beslissen als ik voor één of twee exemplaren ging. Ik naaide er eerst twee maar veranderde toch nog van idee. En wat betreft knopen aannaaien, echt serieus zeg, ik krijg dat nooit goed… Ik paste al kweetniehoeveel tips toe, maar echt perfect op zijn plaats blijven, dat doet die knop wederom niet. So please, tell me, wat is jullie knopengeheim? IMG_8153IMG_8165Kijkt u trouwens bedenkelijk naar de stof met Mickey op? Ik weet het, voor sommige doet het terugdenken aan het ‘Donaldson’-tijdperk en anderen denken allicht “Allé, die ging toch nooit voor tekenfilmfiguren gaan ?” Tjah, als moeder verander je nu éénmaal en zeg nu zelf, deze stof kan er toch echt mee door hé?

Het nemen van foto’s was trouwens een hel: slecht licht en een slecht-gezinde Axelle. Ik moest alles uit mijn trukendoos halen en dan nog hielp dat niet echt. De foto’s tonen dus eigenlijk maar een glimp van hoe mooi ze er werkelijk mee is. Maar u heeft een idee van mijn eerste KCW-project en ik? Ik ga nu lekker verder zorgen voor mijn hysterische dochter… IMG_8262IMG_8284

Oh ja, doen jullie deze editie mee? Zijn jullie dan even goed voorbereid als ik of hebben jullie een strak plan? Allé, nog even reageren en dan hop een uurtje naar je naaimachine…

 

Stof & fournituren bij Veritas

18 Comments

 • Miss Pixie 22 februari 2016 at 18:35

  Ik vind het supersupersupermooi!
  Het lijkt echt een jurkje dat zo uit de winkelrekken komt 🙂

  • Liesellove 22 februari 2016 at 18:41

   wat een super compliment zeg 🙂
   en ik ben zelf ook héél erg tevreden, het staat haar goed die Mickey 😉

 • Rineke 22 februari 2016 at 20:19

  Prachtig! Zo lang get geen minions zijn 😉 ik doe ook mee! Begon gisteren al, maar bereidde verder niet veel voor. In m’n hoofd zitten een dyyni rokje, Charle, cocon dress en alle vijf in een Billie of leather sweater. Maar meestal blijken mijn plannen wat te hoog gegrepen…;-)

  • Liesellove 23 februari 2016 at 10:52

   Neen, minions en foute stoffen komen hier niet binnen! Echt wel nooit! 😉

 • Joke Lamaire 22 februari 2016 at 20:27

  Ik ben altijd te laat voor de KCW. Al zou ik heel graag eens meedoen. Maar deze keer dus weer niet. Ik zou het wat meer in de gaten moeten houden… Ik ging ook meedoen aan je Pin it – Make it, maar is er ook nog niet van gekomen. Naaien komt er wel weer meer van, omdat me dat toch echt ontspant. Maar de energie is soms ver zoek. ’t Wordt tijd dat de zon weer wat meer van de partij is 🙂
  Ik ben geen fan van Disney-stofjes, maar het was me niet onmiddellijk opgevallen en het valt nog wel mee. Ze staat er alvast beeldig mee!

 • Inspinration 22 februari 2016 at 21:20

  Heel leuk jurkje, ik dacht ook een geplande KCW in te gaan (dacht ik maand geleden he 😉 maar nee dus!

  • Liesellove 22 februari 2016 at 21:54

   Echt moeilijk toch he

 • Katrien (Marie Cadie) 22 februari 2016 at 23:54

  Ik vind het anders wel een geslaagd jurkje! En het niet willen meewerken van modellen, daar weet ik alles van. Maar levert soms ook wel leuk materiaal op.

  Ooh had ik dat maar geweten van de KCW! Daar wil ik wel graag eens aan meedoen. Maar dan met voorbereidingen … nu haal ik het niet meer. 😉

  • Liesellove 23 februari 2016 at 10:52

   als je hun blogt volgt dan weet je het ruimte tijd op voorhand (niet dat dat bij mij ervoor zorgt dat ik voorbereid ben maar allé haha)

 • Marie-Paule @Sopoposew 23 februari 2016 at 08:39

  Ik zei het al op facebook, ik vind dat stofje ook mooi en het ligt hier te wachten op een geschikt projectje. Ik ben ook zo’n moeder die geen Disney figuren wil, maar he, Mickey Mouse is dan de uitzondering 😉 Het is dat retro-gevoel dat het goed maakt! Axelle staat er heel schattig mee! En ik wacht ook op de tijd dat ze hier gewillig gaat mee poseren… Ooit, hopelijk. I feel ya!

  • Liesellove 23 februari 2016 at 10:52

   awel als jij dat stofje goed vindt, dan ben ik zeker want gij maakt alleen maar schoon gerief gij 🙂
   benieuwd wat jij ermee gaat doen 🙂
   en tjah dat poseren, ’t zal altijd wat zijn zeker 😉

   • Cade 5 augustus 2016 at 15:27

    De krans is schitterend geworden!En vlinders.. die zijn echt een wonder van de natuur, zo mooi! Van dichtbij zijn de koppies best wel monstertjes, maar die vleugels zijn echte scjijderilthes.Leuk om te zien dat ze op je gaan zitten.GroetjesDani

 • Joke 23 februari 2016 at 10:19

  Ik vind dit zo heerlijk aandoenlijk en herkenbaar! Super dat je dat toont. En niet die ene perfecte foto. High five! En dat jurkje: no worries, dat ziet er goed uit! En de match met het behang: zalig!

  • Liesellove 23 februari 2016 at 10:54

   als ik moet wachten tot ze meewerkt kan ik nooit al het genaaide moois tonen op de blog 😉 real life, dat mag ook wel hé 😉
   en dat behang is in broers kamer (die bijna af is), maar ’t is een erg dankbaar papierke dat je hier nog wel zal zien verschijnen

 • B-Naais 23 februari 2016 at 12:33

  Leuk geworden en ontzettend slim van die ruime zoom! Die ga ik onthouden 😀

  • Liesellove 23 februari 2016 at 13:02

   eerste keer dat ik het deed dus we zullen zien als ik dat effectief ga doen, maar idd ik vond het ook slim gevonden van mezelf haha

 • Barbara 24 februari 2016 at 23:43

  ik vind het heel tof geworden!! dat stofje zou hier ook scoren! Ik ben nu trouwens (de eryn’s jurk patroontest 😉 ) aan het naaien met een stofje van bij jou, ik geloof dat het Playtime storybook of zoiets heet (ben effe te lui om te gaan kijken), en dat past echt helemaal in het thema!! misschien heb je nog wel een stukje overgehouden voor jezelf? 😉 Veel succes ermee in elk geval!!
  Ikzelf doe trouwens niet mee, heb het weeral gemist, maar zou echt graag eens meedoen, hopelijk volgende keer!

  • Liesellove 24 februari 2016 at 23:46

   oh ja, ik weet welk stofje jij bedoelt 🙂 ik maakte er ooit al een jurk mee dus helaas geen stukje meer voor mij, maar hij wordt prachtig, dat weet ik zeker 🙂

  Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  ×