Subscribe to our Mailing List

Get the news right in your inbox!

Mijn favoriete onding

18 januari 2016

Mijn favoriete onding

18 januari 2016
Het breivirus dat zich verspreidt via Instagram trof ook mij. Allerhande projecten startte ik op, afwerken dat is een andere kwestie. Het koude weer gaf mij echter de spreekwoordelijke duw, of misschien wel stamp, in de rug.
Sjaal Breien Liesellove Hema

Sjaal Breien Liesellove HemaSjaal Breien Liesellove HemaDe sjaal, daar zit een verhaal achter. Ik begon eraan als tussendoor-project. Werkte perfect. Tot de sjaal af was tenminste. Want, in al mijn beginners-‘domheid’ maakte ik enkele cruciale fouten. Wanneer je rijtjes uittrekt kan je dus echt aan de verkeerde kant verder breien. Ik verkreeg dus een afgewerkte sjaal in drie delen: een goede kant, een verkeerde kant en terug een goede kant.

Ik dacht: ‘Ah, wie ziet dat?’
Maar weet je, ik zie dat en ik, ik kom daar gek van. Dus trok ik het onding uit en begon opnieuw. Deze keer enkel met rechtste steken. De snelheid waarmee hij in eerste instantie afgewerkt raakte, verdween. Twee keer hetzelfde doen, dat is gewoon niet mijn ding. Uitstellen, uitstellen en nog eens uitstellen.

Maar zonder winterjas en een winter die eindelijk in zicht is, werkte ik het onding toch af. Ondertussen doopte ik hem zelfs tot mijn nieuwe favoriete sjaal want oh wat is hij heerlijk om dragen. ’t Is wederom bewezen: de aanhouder wint, altijd.

Nu nog een winterjas… ๐Ÿ˜‰

16 Comments

 • Amรฉcon 18 januari 2016 at 13:30

  De sjaal is prachtig, net als de foto's!

 • Els04 18 januari 2016 at 14:05

  flink van je!

 • With love - by Eva 18 januari 2016 at 15:35

  Haha, dat van "per ongeluk aan de verkeerde kant weer opzetten" deed ik ook al eens. Gelukkig bij Zus haar breiwerk ๐Ÿ˜‰

  • Liesellove 18 januari 2016 at 17:59

   dat is echt mottig hรฉ… maar allรฉ nu ik dat weet kom ik dat niet meer tegen… spijtig dat ik het toen pas ontdekte toen het ding helemaal af was ๐Ÿ˜‰

 • Twee emmerkes water 18 januari 2016 at 17:50

  ๐Ÿ™‚ ik blijf veilig weg van breien
  mooie sjaal

  • Liesellove 18 januari 2016 at 17:59

   mooi en warm, al merkte ik vandaag dat een winterjas toch echt geen overbodige luxe zou zijn ๐Ÿ˜‰

 • Aurelie E. 18 januari 2016 at 18:09

  Knap gedaan die nieuwe sjaal! Aan breien heb ik me nog niet gezet. M'n mama had er รฉรฉn voor mij gemaakt en toen ik dat opzetten en dergelijke zag, paste ik toch vriendelijk om te leren breien ๐Ÿ˜€

  • Liesel Love 18 januari 2016 at 18:51

   Maar eigenlijk is dat opzetten poepsimpel ze
   ๐Ÿ™‚

 • Marieke - Unique Marieke 18 januari 2016 at 18:15

  Hahahaha, zo herkenbaar.. Ik ben hier ook al 101 keer 'beginnen' breien! Maar, wanneer iets niet lukt vliegt het al gauw langs de kant… Voorlopig geen breiprojecten meer dus!
  Maar als ik je sjaal zie, misschien is poging 102 straks aan de beurt. Heel knap!

  Liefs x

 • Majella Vandeputte 18 januari 2016 at 19:18

  oh, dat breien is echt niet voor mij: gaat te traag vooruit en steeds steken tellen pffff…
  maar zeg, jouw onding is wel fantastisch mooi! toffe wol!

 • Liesbet Costermans 18 januari 2016 at 19:22

  Hahaha. Hoe herkenbaar. Ik vertik het steeds op een proeflapje te breien . Met als gevolg dat ik elk breiwerk minstens 2 maal het gebreid alvorens het naar mijn zin is ?

 • Liezewiezewoes 19 januari 2016 at 06:55

  ๐Ÿ˜€

 • B - Naais 19 januari 2016 at 10:22

  Het resultaat is super! Ik haat het ook om eerst te gaan rekenen en zo waardoor mijn maten toch wel eens anders uitvallen en ik moet gaan improviseren :-).

 • Lunatiek 19 januari 2016 at 11:25

  Been there, done that…. Ook opnieuw begonnen… nu is ie eigenlijk klaar, maar hangt ie nog op de breinaalden… met naaien werk ik precies toch gemakkelijker iets af ๐Ÿ˜€

  Ik vind 'm wel mooi geworden, die van jou, en zo lekker warm denk ik!!!

  • Liesellove 19 januari 2016 at 19:37

   echt, heerlijk warm, ik woon er bijna in ๐Ÿ˜‰

 • Leen B 19 januari 2016 at 22:31

  knap werk! en dat opnieuw beginnen hoort erbij!

 • Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  ×