Subscribe to our Mailing List

Get the news right in your inbox!

Moeders, opgepast!

12 december 2013

Moeders, opgepast!

12 december 2013
Misschien wisten jullie het al, misschien ook niet. Een tijdje terug was er een reportage op Radio 2 over babydoekjes. Beide oma’s kwamen mij te vertellen dat de meeste van die doekjes bijzonder slecht zijn voor de gezondheid. (Wat had je anders verwacht?) 
Slecht voor de lever bijvoorbeeld. Door allerlei vieze stoffen zoals fenoxyethanolNu was ik van het gedacht: ik koop dure doekjes, speciaal voor de gevoelige huid. Daar zal die brol wel niet inzitten zeker? Wat een domme, kapitalistische gedachte van mezelf… Vaneigens zit het daar ook in. Uit onderzoek blijkt dat die viezigheid in 32 van de 34 getestte doekjes zit! 
Bijgevolg bande ik de doekjes uit mijn badkamer. Hoe ik het nu doe? Awel… Op de ouderwetse manier: met de waslap en klaar water. Gevolg: meer was maar sinds ik dit doe heeft Axelle minder vaak last van rode billetjes. Toeval, ik dacht het niet! (Belangrijk: billetjes ook droog maken.) 
Ik bande ze niet helemaal uit mijn huis. Op verplaatsing gebruik ik ze nog. En ook de onthaalmoeder gebruikt die doekjes. Ik kan het haar niet verwijten maar ik ga toch eens op zoek naar de 2 goeie versies. 
Liesellove back in time… Met de waslappen… Maar voor de gezondheid van je kind doe je alles, niet!?!
Meer info kan je hier vonden. Moeders, check toch maar eens…
En nu ga ik nog wat vuile poepkes afkuisen… 😉

18 Comments

 • Jess Cee 13 december 2013 at 07:03

  Dit had ik ook al gehoord, maar was is ook weeral vergeten! Nu zal ik dit onthouden! Water en waslap!! Over een kleine 4 maand wordt onze eerste baby geboren! En al bij al is het een gewoonte die je moet opnemen en het is goedkoper dat die 'giftige' doekjes!

  • Liesellove 13 december 2013 at 17:04

   Idd een gewoonte 🙂 en als het beter is voor je kindje…

 • Friemel En Tinus 13 december 2013 at 07:08

  O dat is goed om te weten! Ik gebruik die doekje heel veel….

  • Liesellove 13 december 2013 at 17:05

   Sowieso niet gebruiken om mondje af te kuisen, dat schijnt nog slechter te zijn

 • ~ Inge ~ 13 december 2013 at 07:38

  Cheeky wipes heeft herbruikbare doekjes, zoek mr eens op Google. De mijne zijn besteld…

 • MJ Van Laere 13 december 2013 at 07:39

  Ik bestelde cheeky wipes http://klein-spook.be/shop/toebehoren/cheeky-wipes. De dochter is nu wel bezig aan zindelijkheidstraining, maar met een beebje onderweg zeker geen overbodige luxe. 🙂

  • Liesellove 13 december 2013 at 17:08

   Ga ik ook bestellen 🙂 kan ik ze helemaal bannen 🙂

 • lielebeesje 13 december 2013 at 08:05

  Mij hebben ze altijd gezegd dat je een doos Kleenex (zonder Balsam ofzo natuurlijk) moet nemen, die zakdoekjes in zo'n bewaardoos van de vochtige doekjes doen en dan weken in amandelolie. Ik heb het ooit zo gedaan, maar ik moet toegeven dat het pure gemak mij toch de Pampers-doekjes deed gebruiken. Als ik dit nu lees: gelukkig zijn wij al uit de doekjes …

 • Liesbeth 13 december 2013 at 09:56

  toen aaron pas geboren was gebruikten we ook enkel waslapjes… De vroedvrouw had gezegd dat dat het beste was. Later zijn we wel overgeschakeld naar wegwerp, maar ecologische composteerbare van kudzu.be. Ik durf te denken dat die toch beter zijn. Maar gezien we toch al wasbare luiers hebben, heb ik ook al gedacht om cheeky wipes te kopen, dat kan er nog wel bij… En inderdaad onze aaron heeft echt zelden last van rode billetjes.

 • Leuke Wereld 13 december 2013 at 11:36

  Ik heb al vaak overwogen om doekjes uit ons leven te bannen. Deze week lag ons dochtertje Frauke haar poepje voor de zoveelste keer open. Alles geprobeerd: inotiol, eosine, andere doekjes…Misschien moet ik het gewoon eens zoals jij proberen? En het zal ons nog geld opbrengen ook! Bedankt voor je tip!

  • Liesellove 13 december 2013 at 17:09

   Inderdaad gewoon doen, wel niet vergeten om de billetjes ook droog te maken 🙂

 • Kirsten Quinet 13 december 2013 at 13:43

  Ons zoontje zijn poep lag ook altijd open van die vochtige doekjes. En toen zijn we wc-papier gaan gebruiken, gedrenkt in baby-olie. Probleem was op slag gedaan!

 • Leen Thijs 13 december 2013 at 15:54

  In de kruidvat hebben ze ook wegwerpwashandjes! Misschien een tip 🙂

 • Madeliefje 13 december 2013 at 19:13

  Hier ook eentje met natte-doekjes allergie in extreme mate. Wij gebruiken zakdoeken met Mustella melk. Maar die cheeky wipes lijken mij wel een leuk en handig alternatief! Goede tip!

 • Leen Van Bael 13 december 2013 at 20:07

  Hier ook geen vochtige doekjes. Op aanraden van de vroedvrouw gebruiken wij de goedkoopste kleenex van de Colruyt met Weleda toiletmelk. Onze bengels hebben nog nooit luieruitslag gehad.
  Goed droog maken is het belangrijkste

 • Anoniem 13 december 2013 at 21:13

  Ik kende die Cheeky wipes niet. Gewoon vochtige tetra washandjes in een tupperwaere doosje (lekt niet in de luiertas) en waszakje voor de vuile washandjes meedoen op verplaatsing.
  Voor de luieruitslag werkte bij ons enkel eosine en daarop talkpoeder (om de uitslag te laten uitdrogen)
  (sorry anoniem, ik heb geen blog ofzo)

 • Isabelle Catrysse 13 december 2013 at 21:20

  Ik doe het met kleenex en toiletmelk en ook veel beter voor de billetjes!!! En in de creche doen ze het ook zo dus hier weinig gebruik van vochtige doekjes.

 • Daphne Vanderveken 14 december 2013 at 07:01

  Bij ons ook met papieren zakdoekjes en toiletmelk. De billetjes van onze kindjes zien ook minder vaak rood!

 • Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  ×