• Sinds we terug kwamen van Australi en dat is dus
 • Estelle vandaag ben je al 8 maanden oud Het lijkt
 • Heb ik heel misschien duizend keer gevloekt tijdens het naaien
 • Dit lijkt al zo lang geleden terwijl het dat helemaal
 • Gisteren postte withkidsontheroad iets over liefde voor strand en zee
 • Het is meestal pure chaos Vaak allerlei schuldgevoelens Kleerkasten die
 • Vrijdagavond iedereen gewassen en min of meer in bed Nooit
 • Yip bij kind n had ik het voornemen om zoete

Subscribe to our Mailing List

Get the news right in your inbox!

Ontbijten met Nutricia: Havermout

23 mei 2018

Ontbijten met Nutricia: Havermout

23 mei 2018
havermout

havermoutVanaf je kindje geboren wordt, ben je al bezig met wat de beste keuzes zijn voor dat kind. Daar waar er in het begin enkel melk aan te pas komt, moet je als ouder je kind ook alle andere voeding leren kennen. Het liefst van al willen we dan ook nog eens dat dit op een gezonde manier is. Een sleutelmoment in die voeding is het ontbijt. Want bestaat er nu echt geen ander alternatief dan een boterham met choco?

havermoutGelukkig wel en daar moet je niet ééns superveel moeite voor doen. Wisten jullie bijvoorbeeld dat Nutricia ook Havermout voor de allerkleinsten verkoopt? Hier wordt dat erg gesmaakt en je hebt ondertussen allerlei manieren hoe je dit kan serveren. Want altijd hetzelfde eten is ook maar saai. Ze hebben dan ook per leeftijdscategorie een specifiek aanbod, afgestemd op de noden van kleine kindjes. De volgende twee receptjes die ik jullie serveer zijn gemaakt met de Havermout 12 maanden+.

Havermout met melk en fruit

De eenvoudigste manier om aan de slag te gaan met Havermout is simpelweg te vermengen met 3 eetlepels groei(melk). Meer of minder kan ook, naargelang de voorkeur. De havermout mag ook opgewarmd worden dus serveren kan volledig volgens eigen goesting. Hier doen we er nog wat stukjes fruit bij zoals blauwe bessen, frambozen en kiwi. Baptiste eet dit zelfs bijna liever dan een boterham met choco.

havermout

Havermoutwafels

Wat heb je nodig?

Hoe maak je het?

Meng alle ingrediënten in een kom en bak de wafeltjes in een wafelijzer. Zo simpel is dat… Warm serveren vinden ze hier het lekkerste. Dus wanneer je een hele voorraad bakt voor in de diepvries, steek je de wafeltjes gewoon eventjes in de broodrooster om op te warmen. Smakelijk!

havermout

 

2 Comments

 • Nele 23 mei 2018 at 18:06

  Ziet er heel lekker uit, en ga ik ook eens proberen! Al is havermout natuurlijk havermout en vind ik het onzin dat er een duurdere en zogezegd betere nutricia-variant aan te pas zou moeten komen…

 • Anne's plek 24 mei 2018 at 12:54

  Goh dat klinkt eigenlijk best lekker!

 • Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  ×