• Goeiemorgen! Op reis zijn dat staat voor ons standaard gelijk
 • Twee weken terug konden we zonder problemen elke morgen Estelle
 • HOE VAKANTIE ER MOET UITZIEN We worden vaak voor gek
 • Jij die ooit niet wist of je berhaupt wel kinderen
 • Moederschap 20 de wallen kreeg ik er gratis bij
 • Fragmenten uit een brief aan mezelf  Lieve
 • Het was een zware avondspits Eentje waar ik af en
 • Wie me al een tijdje volgt weet dat ik een

Subscribe to our Mailing List

Get the news right in your inbox!

Ook ik recycleer!

30 november 2013

Ook ik recycleer!

30 november 2013
Gisteren zag u mijn eerste clutch uit een oude broek en een gewonnen lap stof. De rits werkt echter niet naar behoren dus begon ik gisteren nog aan een nieuwe versie. Zelfde materiaal. De mislukte clutch torn ik nog wel eens los maar nu even niet… 😉
Ik vind de stoffencombinatie zalig. Jammergenoeg was ik weer te nonchalant in de symmetrie. Daarom besliste ik er geen knopen aan toe te voegen omdat dat de ongelijkheid volgens mij nog meer zal benadrukken. Wat denken jullie? 
Ik experimenteerde ook met een andere versie, zomer rits, met flap! Me bewust van de symmetrie lukte het mij nu wel om alles mooi te verdelen. Ik moet gewoon eens leren nadenken voor ik iets doe… 😉
Aan de binnenkant voegde ik een extra zakje toe. Kleine zakjes zijn nu eenmaal altijd handig. 
Beide clutchen zijn gemaakt uit recyclagespullen: de jeans, de gewonnen lap stof en een oud gordijn. De nieuwe rits is wederom eentje van grootmoeder maar deze werkt wel nog perfect. Het enige nieuwe aan deze projectjes zijn de naaigaren en de kam snap. 
Dit project is natuurlijk ontstaan doordat ik door haar project overal super mooie spullen zag passeren, allen uit oude spullen. Boomie, je bent inspirerend! Volgend jaar doe ik zeker terug mee, want mijn eerste recyclageproject heeft gesmaakt…

10 Comments

 • Mss. Lilly 30 november 2013 at 12:40

  Ik zou net wel een knoopje of drie toevoegen, in drie verschillende afmetingen en die boven en onder je lijn naaien. Dat gaat je lijn breken en dan gaat die assymetrie zo niet opvallen.

  Maar voor mij hoeft het niet, want ik vind die scheve lijn eigenlijk wel iets hebben 🙂

  • Liesellove 30 november 2013 at 21:59

   Wie weet kan ik er mij nog mee verzoenen 😉

 • Edje 30 november 2013 at 13:03

  Ik zou ook net wel een paar knoopjes erop naaien. In verschillende maten is een goed idee van Mss. Lilly!! En anders gewoon zo laten, hij is heel mooi zoals hij is!!! Leuke lappen stof en oude gordijnen trouwens! Ik vind ze geweldig mooi gelukt!

 • lielebeesje 30 november 2013 at 15:17

  Gaan voor die knoopjes!
  Die met de flap is trouwens ook heel leuk.

 • heidi 30 november 2013 at 20:10

  je hebt me net het idee gegeven om er eens helemaal asymmetrisch te maken 🙂

  • Liesellove 30 november 2013 at 22:00

   Benieuwd naar dat resultaat 😉

 • Woohoo 30 november 2013 at 20:14

  heel plezant! En ja, knoopjes van groot naar klein opnaaien, je deed die schuine lijn toch met opzet, nee? :p

 • Kim B 1 december 2013 at 07:55

  Wat leuk gemaakt zeg!

 • Marianne haakt en naait 1 december 2013 at 18:18

  Ontzettend leuk! Ik ben niet zo van de knoopjes, dus vindt hem zo leuker denk ik 😉

 • MadebyMaZella 25 maart 2014 at 16:48

  oh, die witte is schattig!! Knap!

 • Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  ×