• Grote vakantie dat is weg gejaagdheid weg met de wekker
 • WIN Ik ga op reis en ik neem mee kleren
 • Ons klein Estelletje oh zo klein nog maar zie ze
 • De eerste week van de vakantie zetten we in met
 • BIRTHDAY GIRL Dat heb je dan wanneer je verjaart op
 • Na al die surfvibes in Australi en ZuidAfrika werd het
 • IT DOESNT GET MORE ICONIC THAN THIS Niet de
 • De thebirthposter hebben nog geen plaats in ons huisje want

Subscribe to our Mailing List

Get the news right in your inbox!

Op de planning in 2019…

21 januari 2019

Op de planning in 2019…

21 januari 2019
reis

Deze week las ik een heerlijk blogbericht bij één van mijn favoriete blogs ‘Reismicrobe’. Stilstaan bij je reisplannen voor het komende jaar, dat is toch een geweldig idee? Want zoals jullie wel weten is er ook hier jaren geleden een reismicrobe in ons leven gekropen. Je zou trouwens denken dat hoe meer je reist, hoe meer die onrust op dat vlak afneemt… Maar niks is minder waar. Omdat uitkijken naar en plannen al de helft van de vakantie zijn, laat ik me dus even inspireren door Nies en ga ik zelf aan de slag met onze reisplannen voor het komende (half) jaar.

Midweek Village Nature Paris

Heel binnenkort vertrekken we alweer voor een midweekje Center Parcs. Ik weet dat velen dat geen reis vinden en het is zeker anders dan pakweg een reis naar Australië of Zuid-Afrika, maar ik tel nu alweer kei hard af. Ik ga er al van kleins af aan en heb daar reeds zoveel heerlijke herinneringen gemaakt. Bijgevolg geef ik dat graag door aan mijn eigen kindjes. Pure familietijd, daar doen we het voor.

We gaan voor de eerste keer naar het park nabij Parijs. Enneuh… je leest het goed: vlakbij Parijs. Dus reken maar van yes dat wij een dagje die prachtige stad in trekken. Want Parijs, dat is altijd een goed idee!!!

Safari-time in Zuid-Afrika

Eind februari vertrekken we naar Zuid-Afrika. Ik was niet van plan dit jaar een verre reis te maken. Maar het is de laatste keer dat we makkelijk buiten de schoolvakanties op reis kunnen. (Want ja volgend schooljaar heb ik een lager-school-kind, help!!!) Bijgevolg was de verleiding en de kriebel te groot.

Sommige mensen verklaren ons gek: vier kleine kindjes en een reis naar Zuid-Afrika… dat doe je toch niet? Wel, ik ben er zeker van dat wij zullen bewijzen dat dat perfect mogelijk is. En ja, we weten dat je met kleine kindjes weinig safari’s kunt doen en het vooral op selfdrive aankomt. Maar dat kan ons eigenlijk weinig schelen. Veel natuur, veel tijd voor elkaar en ok ja, misschien ook veel lekkere wijn… Dat komt zeker goed.

Ik organiseer onze reis volledig zelf dus wie nog tips heeft mag ze snel nog eventjes laten weten. Want ja zoals altijd ben ik tot nu toe weer mega onvoorbereid. Daar moeten we snel verandering in brengen…

Familie-uitje

Tijdens de Paasvakantie gaan we nog eens op familieweekend, ’t is te zeggen: midweek. Dat is echt eeuwen geleden en eigenlijk is het iets waar je jaarlijks een traditie van zou moeten maken. De reden waarom we er dit jaar eindelijk wel in zijn geslaagd is de verjaardag van mijn mama en de huwelijksverjaardag van mijn ouders. Ze trakteren ons op een midweekje Center Parcs. Haha, I know, sommigen zullen nu wel vinden dat wij belachelijk veel naar daar gaan. #sorrynotsorry

Zo een tripjes zijn trouwens perfect om te genieten van elkaars gezelschap, lekker eten en drinken, gratis babysits voor de kindjes (door de oudere kinderen haha), en te genieten van de omgeving. Ik kijk er nu al naar uit!

Zuid-Frankrijk

Begin juni zakken we af richting Frankrijk. Vorig jaar ging ik voor het eerst op reis in Frankrijk. Ok, Parijs deden we al vaak, maar je snapt wat ik bedoel. Dat beviel ons goed dus dit jaar doen we dat gewoon opnieuw. We verblijven in een vakantiewoning die we regelden via Reli. Wat er in de buurt te doen is en wat we allemaal gaan doen, dat weet ik nog niet. Eerst moeten we die andere reis nog voorbereiden maar ik ben er gerust in, dat komt zeker in orde.

Surfvakantie

Ok, we zitten halfweg het jaar, of toch bijna, en ook dan plannen we nog een uitje. Deze keer richting Bordeaux samen met Maison Slash. Een surfvakantie, daar dromen wij al jaren van… Dus ja we gaan dat doen want er is animatie voorzien voor de kindjes. Maison Slash voorziet ook zelf haar eigen babysits voor de allerkleinsten. Dus als we echt eens enkele uren surfles willen volgen als ouders, dan kan dat daar. Ik voel nu al het strand en de zee op mijn huid and I love it! (Kunnen we dan nu verhuizen please?!?) Zelf meegaan kan misschien nog als je een accommodatie huurt want kamperen met eigen spullen was snel uitverkocht. Maar wie weet zie ik je daar?!?

Heerlijk he, onze plannen voor het komende half jaar? En ik weet, het zijn er best veel maar we dachten we moeten er nog één keer zwaar van profiteren. (Al vermoed ik dat die reiskriebels niet gaan liggen wanneer Axelle in het eerste leerjaar zit…)


13 Comments

 • Marijke (Sheenablogt) 22 januari 2019 at 16:20

  Groot gelijk! Dat ziet er een heerlijke vakantieplanning uit 🙂 Ik ben vooral al benieuwd naar jullie avonturen in Zuid-Afrika! Dat staat hier ook nog op het verlanglijstje ….

 • Elisa 23 januari 2019 at 08:43

  Wat een hoop uitjes zeg, leuk!!!

 • Maya 23 januari 2019 at 09:36

  Zo jullie hebben enorm veel mooie plannen. Ik kijk het meeste uit naar jullie avontuur zuid afrika te gaan lezen en volgen. Wij zijn er zelf geweest voor we kindjes hadden, een hele gave reis van 7 weken van Kaapstad naar Nairobi en sindsdien Afrika keihard in ons hart gesloten, zo prachtig. We willen super graag deze reis soort van over doen met de kinderen, dat gaan er dan ook vier zijn tegen de tijd dat we genoeg gespaard hebben dus kom maar op met jullie avontuur 🙂

  • Liesellove 23 januari 2019 at 11:41

   Woohoo 🙂 fijn dat jullie dit ook met de kindjes willen doen 🙂 ik kijk er heel erg naar uit

 • Sofie 23 januari 2019 at 11:05

  Zuid-Afrika: als je zoals wij van Kaapstad naar Johannesburg gaat (ene plaats heen vlucht en andere plaats terugvlucht) neem dan zeker een binnenvlucht. Het is een hele grote afstand en we reden daar eens gewoon anderhalve dag. Dat is tijdverspilling, zeker met 4 kinderen in de auto!
  Bordeaux, surfen. Yeah baby. Benieuwd of jullie wel op de plank blijven staan. Wij volgden een hele week les en langer dan een paar seconden rechtstaan is me niet gelukt…

  • Liesellove 23 januari 2019 at 11:40

   Ik ben benieuwd naar het surfen want we kunnen het beiden niet. En we doen dezelfde route maar nemen geen binnenlandse vlucht.

 • Nathalie 27 januari 2019 at 20:37

  Ik heb een artikel op mijn blog van mijn nicht die met haar gezin naar Zuid-afrika ging. Hier is die: https://www.unicornsandfairytales.be/verre-reis-met-een-peuter/
  (Moest je de link niet fijn vinden, dan kan je de reply altijd verwijderen hoor)

 • An 28 januari 2019 at 15:05

  Hoe doen jullie dat met verlofdagen?
  Ik zie hier toch al minstens 6 volle weken vakantie, dan is het verlof bij de gemiddelde mens op…

  • Liesellove 1 februari 2019 at 19:24

   Ik werk freelance en Stefaan heeft van vorig jaar alleen nog 400 overuren staan

 • Goofball 31 januari 2019 at 11:23

  hier ook onze laatste grootste reis buiten schoolvakantie voordat onze oudste in eerste leerjaar zit in september. Wellicht wordt het Canada opnieuw, maar vorig jaar heb ik ook Zuid-Afrika overwogen. Het is toen Pennsylvania en Virginia geworden in de USA uiteindelijk.

 • marieke 1 februari 2019 at 13:54

  Wij zijn in januari vorig jaar met onze twee kleine jongens (toen net geen 2 en net geen 3,5) naar Zuid-Afrika gegaan en dat is geweldig meegevallen. We zijn op safari gegaan (Pilanesberg, daar zit geen malaria en was prachtig park) en pikten daarna nog de Wild Coast mee (gevlogen op Port Elizabeth). En dan hebben we ook ge-city-tript in het mooie Johannesburg. Gezien het onze tweede keer Zuid-Afrika was (1x zonder en 1x met kids), hebben we best wel veel tips. Indien interesse, mag je mij gerust persoonlijk contacteren met specifieke vragen :-)!

 • Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  ×