Instagram requires authorization to view a user profile. Use autorized account in widget settings

Subscribe to our Mailing List

Get the news right in your inbox!

Over vriendschap en (ab)normaliteiten

29 december 2015

Over vriendschap en (ab)normaliteiten

29 december 2015
‘t Bloggen, dat bracht mij al veel op. In eerste instantie een dagboek voor al mijn creaties. Verder is het een beetje mijn therapie, schrijven over mijn gedachten en gevoelens, tjah… dat helpt mij. Bovendien haal ik veel uit jullie reacties. Dankbaarheid daarvoor!
‘t Bracht me echter nog iets anders ook: real life vriendschappen. Mijn allereerste blogvriendin  ontmoette ik ooit op een Brugse beurs. Vanaf dat moment leek het alsof ze altijd al in mijn leven was. Jammer van de fysieke afstand tussen ons, want anders spraken we vaker af.
Vakantietijd geeft echter ademruimte. Bijgevolg ook tijd om samen iets te doen. Zij en ik, we planden een naai- en speeldate. De mama’s naaien, de kids spelen… of, dat was toch het plan. Dat er genaaid werd, dat is een feit. Ga hier maar eens kijken. Spelen, dat kwam er zeker ook aan te pas.

Echter, onze kids, die hetzelfde sterrenbeeld dragen, maakten het ons niet makkelijk. Er vloeiden behoorlijk veel tranen. Er werd ruzie gemaakt om een muts. En was het niet de éne die kwaad was, dan wel de andere. Axelle kieperde zelfs boven bij papa haar vol potje om!
Onze dochters, die trekken behoorlijk hard op elkaar. Alle twee chefs. En twee chefs samen, dat kan vuurwerk geven. Toen Lobke terug huiswaarts trok, zei ik opgelucht tegen manlief: ‘We zijn duidelijk niet de enige met een pittige madam in huis.’ 
Opluchting alom.
Want hoe dikwijls het ook gezegd wordt dat het niet zo is, vaak voelen we ons alleen. Lijkt het alsof wij de enige zijn die een dochter hebben op te voeden die pittiger dan pit is!
Het drama van de speeldate liet me echter inzien dat wat we meemaken met ons madam meer dan normaal is.
 
Geen abnormaliteiten,
Geen grote zorgen nodig.
Kreeftjes, die worden gewoon af en toe eens rood van colère…
Om daarna al knuffelend op de schoot te belanden.
En als het dan toch even niet meer lukt, luistert zij wel naar mij. 😉

10 Comments

 • Annelien Cael 29 december 2015 at 12:51

  De foto's zien er alvast gezellig uit! Maar oef, wat een geluk dat mijn meisje 10 dagen overtijd gegaan is en daardoor een leeuw is i.p.v. een kreeftje! 😉

 • With love - by Eva 29 december 2015 at 15:25

  Ik denk dat mijn mama dat ook regelmatig gedacht moet hebben 😉 En nochtans, ik ben een leeuwtje!

  • Liesellove 29 december 2015 at 15:31

   Leeuwen die kunnen volgens mij ook veel lawaai maken 😉

 • An_nononsonsmoms 29 december 2015 at 21:05

  Ik vrees dat ik ook niet moet naaien als er een vriendje zou komen spelen. Tenzij ik wil dat mijn huis afgebroken wordt. 😉

 • Leuke Wereld 29 december 2015 at 22:20

  Wat ben ik blij met een vriendin als jij ? En Frauke die kan Axelle al niet meer missen, vandaag vroeg ze al 4 keer achter haar. Wanneer plannen we weer een date ?

 • Josie 30 december 2015 at 09:19

  Ha, zo mooi geschreven 🙂
  Het is misschien een schrale troost, maar beter een pittig kind dat weet wat hij/zij wil dan eentje die constant over zich heen laat lopen. Mijn zoon is ook fel, wild en koppig maar ik heb het liever zo dan een stil muurbloempje.
  En Axelle ziet er zo een wijze uit! 🙂
  X

 • Barbara 30 december 2015 at 13:05

  Heel leuk geschreven! En heel herkenbaar ook hoor! Ik vraag me ook soms af hoe al die anderen dat doen, hoe het toch komt dat die hun kinderen precies zoveel beter onder controle hebben… Hier ook twee pittige madammekes thuis, de kleinste zelfs nog een graadje erger dan de oudste… Dan is het idd soms gewoon echt heel erg geruststellend om te zien dat het overal wel eens van dat is, of dat we alleszins niet alleen zijn. Bij deze, door het lezen van jouw post, is dat nog eens bevestigd dus… Merci 🙂 (en by the way: als je bij deze post effe helemaal naar beneden scrolt, zie je ook hoe 'goed' ik die van mij onder controle krijg op een officiële gelegenheid, was ook niet zo fijn, maar achteraf ook al gehoord dat we daar niet alleen mee zijn blijkbaar… https://lilliepawillie.wordpress.com/2015/12/28/feestelijke-ileana-jurkjes/

  • Liesellove 31 december 2015 at 06:33

   daarom dat we dus bij elkaar moeten lezen, om die geruststelling te vinden ha 😉

 • Karen. 30 december 2015 at 21:32

  Ik ben een kreeft 🙂 maar niet echt zo pittig..

 • Annick @ MinnieMie 1 januari 2016 at 07:52

  Haha wil ik Eloise eens een half dagje laten kennismaken met deze twee kreeftjes? Zij is een tweeling en telt voor twee 🙂

 • Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  ×