Make it yourself

Een lekkere Paas-aperitief met Passendale

Passendale I love Cheese Wanneer we aan Pasen denken, flitsen vooral de chocoladen eitjes in onze gedachten voorbij. Pasen is echter voor velen ook het moment om samen te zijn met familie en/of vrienden. Samen met Passendale bedacht ik een leuke manier om dit moment van samen zijn te vieren. Weliswaar zonder chocolade maar vooral met héél veel lekkere kaas.Lekkere kaas van Passendale dus, een Belgisch artisanaal product, gemaakt in het gelijknamige Passendale. Bovendien wordt de kaas niet alleen op traditionele manier geproduceerd in België, de melk is ook afkomstig uit de buurt. Voor Passendale is het familiemoment, het gezelligheidsaspect van samen eten dan ook belangrijk. Met volgende eenvoudige receptjes tover je bijgevolg in een mum van tijd een lekkere Paas-aperitief op tafel.  Zo heb je vooral ook zelf veel tijd om bij je vrienden en/of familie te vertoeven.

Passendale I love Cheese

Gevuld brood uit de oven

Wat heb je nodig?

  1. Een wit boerenbrood (ongesneden)
  2. Kruidenboter
  3. Passendale Caractère
  4. Extra: Passendale Classic, Père Joseph Original en kerstomaatjes.

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Snij het brood zowel horizontaal als verticaal in. Maar let daarbij op dat je de bodem niet doorsnijdt.
  3. Snij de klaas in kleine reepjes.
  4. Vul het brood met kruidenboter en kaas. Wees niet zuinig!
  5. Bak het brood af in de ogen en dit voor ongeveer 15 minuten. Belangrijk is dat de kaas goed gesmolten is.
  6. Snij ondertussen van de Passendale Classic en de Père Joseph blokjes. Halveer de kerstomaatjes. Rijg nu telkens een stukjes kaas + tomaat op een prikker. Werk eventueel af met kruiden.
  7. Daarna is het brood klaar, dus plukken maar…

Passendale I love Cheese Passendale I love Cheese

Speelse croque’s

Wat heb je nodig?

  1. Toastbrood
  2. Bakboter
  3. Ham
  4. Passendale Classic (sneetjes) & Passendale Fruitig.
  5. Vormpjes om figuren uit te snijden

Bereidingswijze

  1. Maak een stapeltje van toastbrood, ham, een schelletje kaas en terug toastbrood.
  2. Duw een vormpje door dit stapeltje.
  3. Smeer de croque boven- en onderaan in met boter.
  4. Bak de croque in een croque-toestoel, de oven of in de pan.

Passendale I love Cheese

Hartige croissants

Wat heb je nodig?

  1. Bladerdeeg
  2. Eigeel
  3. Ham
  4. Passendale Lightesse

Passendale I love Cheese

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 220°C.
  2. Leg het vel bladerdeeg op een verdeelvorm. Heb je dit niet, snij het vel bladerdeeg dan zoals je pizza snijdt. Hoe groter de stukken, hoe groter de croissant wordt.
  3. Beleg de stukjes telkens met ham en kaas. In dit recept gebruiken we de Passendale Lightesse maar je kan gelijk welke kaas van Passendale gebruiken.
  4. Rol het deeg, de ham en kaas samen op zoals een croissant.
  5. Smeer in met losgeklopt ei-geel zodat de croissants mooi bruin afbakken in de oven.
  6. De croissants bak je nu af in de oven gedurende 15 minuten. Blijf echter in de buurt want afhankelijk van de grote kan het sneller of langer duren.

Geniet van het Paasfeest, van het samen zijn en van het lekkere eten. Meer info over de verschillende smaken Passendale kan je hier vinden. Meer inspiratie opdoen kan ook op de Instagram-pagina van I love cheese. Smakelijk!



No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.