• Zoals jullie misschien wel weten ben ik gek op onze
 • Heel soms zijn deze twee zo moe dat ze en
 • Het was een intense dag met vooral veel spanning voor
 • Hier is hij dan toch een deeltje van mijn Sirocco
 • Jullie hadden nog het resultaat tegoed van mijn gele project
 • Van die weekends met een gouden randje waardoor het steekt
 • Ik werkte jarenlang als creatief beeldend therapeut in een psychiatrisch
 • Ik wou vandaag heel trots mijn nieuwste naaisel tonen Het

Subscribe to our Mailing List

Get the news right in your inbox!

Pasta met asperges (of iets anders) (Pin it & Make it #18)

24 juni 2016

Pasta met asperges (of iets anders) (Pin it & Make it #18)

24 juni 2016

Mijn food-map op Pinterest gebruik ik vaak ter inspiratie. En dat is hier echt nodig want steeds vaker vind ik het echt moeilijk om lekker, gezond en gevarieerd te koken. Het is precies alsof mijn brein het na de bevalling opgaf op dat vlak, want vroeger moest ik daar werkelijk nooit over nadenken en toverde ik vlotjes elke dag eten op tafel. Soit, geen klaagzang daarover, maar wel een verhaal over lekker eten. *yum*

Tijdens één van die momenten eten plannen en doorklikken op links van Pinterest kwam ik op een heerlijk recept uit. Ik schreef het recept over, ging om de ingrediënten en kookte warempel een heerlijk maal. Beschamend moet ik toegeven dat ik de link naar het officiële recept niet meer kan terugvinden. Dus lees jij dit en herken je het van hier of daar? Laat het mij dan weten, dan kan ik één een correcte link aanbrengen en twee op die website zoeken naar nieuwe, heerlijke recepten. IMG_7684Pasta met asperges dus, of iets anders, want asperges dat vind je niet altijd maar dat is perfect te vervangen door bijvoorbeeld boontjes.

Ingrediënten: 
200 g pasta
200 g kipfilet
1 prei
100 g wilde groene asperges
150 g champignons
1 ui
Knoflook
Groentebouillon
Parmezaanse kaasIMG_7685

 1. Kook de pasta net niet gaar.
 2. Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Snijd de prei in ringen en de wilde asperges in gelijke stukjes. Ook de champignons mogen in plakjes gesneden worden.
 3. Doe wat olijfolie in een pan en fruit de ui & knoflook. Voeg daarna de groentjes toe en bak deze tot ze knapperig worden. Ondertussen snijd je de kipfilet in blokjes.
 4. Schep de groentjes uit de pan en zet opzij. De kipfilet bak je aan in het overgebleven vet. Wanneer de kip bijna klaar is voeg je de groentjes opnieuw toe, alsook de pasta, en giet je water in de pan. (Het geheel staat net niet onder). Voeg groentebouillon toe en breng aan de kook. Na een vijf-tal minuutjes zou alles klaar moeten zijn. Breng nog op smaak met peper en zout.
 5. Serveer en doe enkele schilfers parmezaanse kaas over de pasta!

IMG_7691

Eet smakelijk!

5 Comments

 • Sane 24 juni 2016 at 08:50

  mmm, klinkt heerlijk! Dat zullen we hier zaterdag eens eten!
  En ik heb met onze 2 kleine kindjes hetzelfde gevoel, dat ik nooit nog eens iets origineels op tafel kan zetten. Bedankt dus voor het delen, we zullen er deugd van hebben 🙂

 • mamadammeke 24 juni 2016 at 12:28

  Waar heb jij die wilde asperges gevonden Lies?

  • Liesellove 24 juni 2016 at 22:38

   Carrefour hier in Gent

 • Laurence - Blanche85 24 juni 2016 at 12:45

  mmmmhhhh… klinkt heerlijk! ik zet het op de menu van volgende week

 • Wikkelgatjes 25 juni 2016 at 21:30

  Ziet er heerlijk uit!
  Ik herken je punt wel. Koken was lang mijn grootste hobby en 4j terug verloor ik 12kg met gezonde voeding. Nu schiet dat er allemaal wat bij in, de kindjes gaan voor. Ik herbegin vaak met goede moed en haal dan inspiratie uit de boeken van Pascale naessens, Sandra bekkari en enkele blogs. Snel klaar, gezond én echt lekker. Op dat vlak vond ik Hello fresh ook goed, alleen spijtig dat het een abonnement is.

 • Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  ×