Subscribe to our Mailing List

Get the news right in your inbox!

Pin it and make it #2 #havermout-appeltaart

15 januari 2016

Pin it and make it #2 #havermout-appeltaart

15 januari 2016
Ik, ik ben een levensgenieter, eentje die graag eet en drinkt, een ware bourgondiër, zo een echte West-Vlaamse. Mijn genen gaven mij echter niet het comfort mee van rustig te kunnen eten zonder snel bij te komen. Integendeel, ‘t blijft gemakkelijk plakken wat voor mij betekent: actie ondernemen!

Dat dat niet bepaald gemakkelijk is, moet ik u niet uitleggen. ‘t Is dat ik tussendoor zo graag iets in mijn mond steek, zo graag iets bij de koffie heb, zo graag een aperitiefje doe… Dat zijn mijn dooddoeners. Dus schuimde ik mijn Pinterest af en bakte ik een nieuw vier-uurtje of ontbijt. ‘t Is maar hoe je het bekijkt…
Havermout-appeltaart Liesellove

Bijgevolg werd mijn tweede pin-project een eenvoudig receptje en leerde ik dat ik geen uren moet snuisteren in mijn mappen op zoek naar het perfecte project maar gewoon deze moet toepassen die op dat moment uitkomen…

Een gezonde havermout-appeltaart, dat werd het! Een beetje aangepast naar mijn hand want eerlijk? Voor de goedkoopte moet je dat allemaal niet doen. Te veel ‘speciale’ ingrediënten kom ik tegen in mijn recepten. Dat loopt op aan de kassa…

Havermout-appeltaart Liesellove

Zelf ook maken? Check dan het originele recept van Joan’s Story of gebruik mijn aangepaste versie.

Ingrediënten:
– 100 gram havermout
– Halve appel
– Halve banaan
– Handje rozijnen
– 200 milliliter melk
– 1 eetlepel lijnzaad
– 1 theelepel bakpoeder
– Kokosvet
– 20 noten
– Kaneel (of speculaaskruiden)

Havermout-appeltaart Liesellove

Werkwijze: 
– Verwarm de oven voor op 200°.
– Meng de havermout, het lijnzaad en de melk in een kom. Laat even staan zodat de havermout de melk kan opnemen.
– Snij ondertussen de appel en banaan in kleine stukjes. De noten hak je in grotere stukken.
– Voeg aan het mengsel de rozijnen toe, samen met de gesneden stukjes appel, banaan en noten.  Kruid naar smaak met kaneel of voeg speculaaskruiden toe. Meng het geheel.
– Neem een ovenschotel en vet in met kokosvet.
– Voeg aan het mengsel een theelepel bakpoeder toe. Meng en doe het in de ovenschaal.
– Bak de taart gedurende 20 minuten op 200° of tot de taart goudkleurig is.

Smakelijk!

16 Comments

 • MamC Blogger 15 januari 2016 at 08:21

  Mmm, ziet er superlekker uit! Zullen we zeker ook eens moeten bakken.
  Proefde jij de havermout-cranberrykoekjes al waarvoor je bij Hema zo'n ingrediëntenpot kan kopen? Die zijn ook njammie!!!

 • Els04 15 januari 2016 at 09:17

  mmm, klinkt goed!

 • Lysanne Hopman 15 januari 2016 at 09:50

  Hoi Liesellove! Super leuk dat je mijn recept hebt gemaakt! Zou je bij de bronvermelding mijn naam willen vernoemen? Je bent volgens de wet namelijk verplicht om je bronvermelding te melden. Alvast bedankt en bakze!

 • Tialda 15 januari 2016 at 10:04

  Heerlijk!

 • Bakdame 15 januari 2016 at 11:24

  mmmmm

 • Delphine Hoorelbeke 15 januari 2016 at 15:47

  hmmm ziet er lekker uit. ik pas ook recepten aan zodat je minder dure ingrediënten nodig hebt, vooral omdat je vaak veel van die dingen moet kopen om één eetlepel te gebruiken en dat met een korte houdbaarheidsdatum…

 • Aurelie E. 15 januari 2016 at 17:17

  Ziet er zeker niet slecht uit je tweede uitvoerbare Pin! Zou alleen voor mezelf de rozijntjes weglaten want daar ben ik niet zo zot van 🙂

 • Ceciel van der Pas 16 januari 2016 at 13:48

  Klinkt veel belovend het recept !! Maar wat ik ook gaaf vind is de hartjes plank! Waar heb je die beauty gekocht?

  • Liesellove 16 januari 2016 at 20:56

   Verkoop op vente exclusive 🙂 maar ze zijn van pt

 • Mieke Jansen 17 januari 2016 at 07:04

  mjammie, wil ik ook!

 • Jill Adams 18 januari 2016 at 09:12

  Deze ben ik sinds kort ook beginnen maken, aangezien ik erachter ben gekomen dat ik een heleboel voedselintoleranties heb ;-(. Blij dus met toch nog iets lekkers ;-)!

 • Jill Adams 18 januari 2016 at 09:12

  Deze ben ik sinds kort ook beginnen maken, aangezien ik erachter ben gekomen dat ik een heleboel voedselintoleranties heb ;-(. Blij dus met toch nog iets lekkers ;-)!

 • lisette 21 januari 2016 at 17:14

  Mjam, dat smaakte vast goed!

  Ik heb intussen ook mijn eerste pin uitgevoerd: https://blogliesje.nl/pin-it-make-it/

  Graag doe ik mee aan het pinterest-board.

 • Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  ×