Subscribe to our Mailing List

Get the news right in your inbox!

Pin it & Make it #5 #carnaval

5 februari 2016

Pin it & Make it #5 #carnaval

5 februari 2016
Last minute kreeg ik te horen dat vandaag carnaval in de klas gevierd wordt. Ik had het moeten weten, doet niet elke school dat? Het zou makkelijk geweest zijn richting winkel te trekken en een pakje te kopen. Maar, kopen, dat vond ik easy. Mezelf het makkelijk maken, daar ben ik niet zo goed in.
Verkleedkleren Carnaval Poes Liesellove
Dus trok ik in allerijl richting winkel, kocht alles wat ik dacht nodig te hebben, et voilΓ , enkele uren later outfit af. Ik liet me logischerwijs inspireren door Pinterest. Een win-win-situatie want zo blijven we op schema met de pin-it-and-make-it-challenge.Β 

Verkleedkleren Carnaval Poes LieselloveVerkleedkleren Carnaval Poes Liesellove

Als je zelf last minute nog een verkleed-outfit nodig hebt, is deze katachtige meer dan geschikt. Heerlijk simpel om te maken en zeg nu zelf, toch een fijn resultaat hΓ©? Het lijfje is gewoon een rechthoek die dicht geplooid- en gestikt werd. Logischerwijs liet ik een opening aan de hals en de armen.

Carnaval Verkleedkleren Liesellove

Carnaval Verkleedkleren Liesellove

 

Voor de staart gebruikte ik een afgedankte kapstok: in de juiste vorm plooien en daarover een koker van pelzenstof schuiven. Dat handeltje nog eens aan een elastiek stikken en klaar is kees. En dan is er nog het maskertje. Ik tekende een katachtig hoofdje, knipte het twee maal uit vilt, bevestigde een neusje en stikte de gehele handel met een rekkertje aan elkaar.
Carnaval Verkleedkleren Liesellove

Carnaval Verkleedkleren Liesellove

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nu is het nog een kwestie Axelle te leren wat carnaval is. Mijn grote mond was onder de indruk en had zelfs een beetje schrik. Vandaag gaat ze dus door het leven als een schuchter poesje… Benieuwd naar wat dat volgend jaar zal geven.

Carnaval Verkleedkleren Liesellove
En jullie? Maakten jullie zelf een outfit of gingen jullie voor de makkelijkere oplossing en kochten jullie iets? Of hebben jullie al een grote doos vol verkleedkleren klaar liggen? Hier is het de eerste keer maar wie weet hebben we straks ook een berg…
Poezenstof bij De strik in Ledeberg
Elastiek bij Liesellove
Vilt bij Veritas

26 Comments

 • Tania Stays Positive 5 februari 2016 at 08:38

  Zo'n schattig poesje!

 • Justine 5 februari 2016 at 09:11

  Mijn oudste zoon gaat nu ook voor het eerst naar school, maar ze vieren geen Carnaval πŸ™
  Ik kon me 'uitleven' in het pakje voor de jongste. Maar jouw creatie is toch echt eentje om te onthouden om ooit zelf eens te maken.

  • Liesel Love 5 februari 2016 at 16:59

   Ik ben op zich geen fan maar ah de kids blij zien doet mij dat vergeten πŸ™‚

 • Evelien 5 februari 2016 at 10:32

  Ik maakte de Olifant van LevenmetLiv. Of eerder gezegd, ik kocht de olifant en mijn buurvrouw maakte hem voor mij. πŸ™‚

  http://levenmetliv.blogspot.be/2013/02/jongens-meisjes-aan-de-kant.html

 • Marte Lambin 5 februari 2016 at 10:48

  Super cute!

 • Miss Pixie 5 februari 2016 at 11:49

  Keischattig <3

 • Lunatiek 5 februari 2016 at 15:23

  Oh zo schattig en knuffelbaar!!! Geweldig!

  Vorig jaar een heldencape gemaakt, lekker gemakkelijk πŸ˜€ Dit jaar moest het Piet Piraat zijn, zoals de echte… dat betekende een stuk meer werk maar ik ben wel trots op het resultaat! http://lunatiek.blogspot.be/2016/02/leve-het-piratenleven-hip-hip-hoi.html

 • Nathalie V 5 februari 2016 at 16:28

  Hier werd een kangoeroe en drakenpak in elkaar geknutseld dit jaar. Het derde jaar op rij met carnavalpakken van eigen hand en ik ben er best wel trots op omdat ik nog maar 3 jaar naai.
  Neem gerust een kijkje: http://nathaliesnaaisels.blogspot.be

  • Liesellove 5 februari 2016 at 17:45

   het is tof hΓ© om dat zelf te kunnen doen πŸ™‚

 • Sarah De Baer 5 februari 2016 at 16:58

  Oh supertof !!

 • Majella Vandeputte 5 februari 2016 at 18:11

  mohow, deze is echt geweldig!!!!!!!!

  • Liesellove 5 februari 2016 at 20:48

   en super eenvoudig πŸ™‚
   zalig toch hΓ©

 • Lieve MariΓ«n 5 februari 2016 at 18:23

  Zo een verlegen poesje, is zoooooo schattig! <3

  • Liesellove 5 februari 2016 at 20:47

   idd πŸ™‚ schattig kan ze dus soms ook echt zijn πŸ˜‰

 • Sylvia @ lilyenwoody 5 februari 2016 at 22:28

  Cutie! Een idee op te pinnen!

  • Liesellove 6 februari 2016 at 08:33

   Ja hΓ©, het voordeel is dat je echt een lief resultaat hebt en dat het echt niet veel werk is! Je bent meer tijd kwijt met naar de winkel gaan dan dat je effectief naait πŸ˜‰

 • Annick @ MinnieMie 5 februari 2016 at 23:13

  Dit vind ik echt de max!!!! Ik maakte nog nooit een verkleedkostuum #oeps πŸ™‚

  • Liesellove 6 februari 2016 at 08:33

   allΓ© zeg, naaiwonder, dat wordt eens tijd hΓ© :p

 • mariecadie.com 6 februari 2016 at 08:04

  Echt super, dat poesje. En je glimt toch van trots als je dat zelfgemaakt hebt!!
  Hier een ziek kind, dus geen carnaval. Anders was het Elsa geweest. Uit de winkel. πŸ™ Let it gooooo οΏ½οΏ½

  • Liesellove 6 februari 2016 at 08:35

   jammer van dat zieke kind πŸ™ hopelijk nu al beter!
   en ah zelfgekocht is ook tof πŸ˜‰

 • lisette 6 februari 2016 at 08:56

  Mooi zeg! Een schattig poesjes!

  Ik heb me ook aangemeld voor het pinit&makeit project maar ik sta er nog niet tussen. Kan het zijn dat ik er tussendoor geschoten ben? Mijn blog is:blogliesje.nl

  bedankt!

 • Ik maak het zelf nu 6 februari 2016 at 18:22

  Slim op gelost,hier zijn de kinderen te groot om zich te verkleden…en wij houden eigenlijk niet zo van carnaval.

 • Wollige wolkjes 6 februari 2016 at 19:46

  Schattig!

  Dit is wat ik dit jaar heb gemaakt ( enkel maar voor 2 van de 4):
  http://wolligewolkjes.blogspot.be/2016/02/carnaval-2016.html

 • Barbara 6 februari 2016 at 21:51

  Oooooh, heerlijk schattig!! Dit ga ik ook pinnen πŸ™‚ zo tof! Ik maakte dit jaar ook voor het eerst zelf de kleertjes (op de blog: http://lilliepawillie.wordpress.com) en het viel ec in de smaak bij de dochter. De oudste zit nu echt in een fase waarin ze verkleden geweldig vindt, dus misschien volgt er wel meer. We hebben al twee prinsessenkleertjes en wat andere kledingstukken die ik tweedehands kocht of van vorig jaar, maar zelfmaken is eigenlijk toch echt wel leuker en origineler… πŸ™‚

 • Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  ×