Instagram requires authorization to view a user profile. Use autorized account in widget settings

Subscribe to our Mailing List

Get the news right in your inbox!

Pin it & make it #7 #Quinoa met rode biet

21 februari 2016

Pin it & make it #7 #Quinoa met rode biet

21 februari 2016

IMG_5626-2Ons webshopavontuur zit er op. We moesten afscheid nemen van onze droom i.f.v. ons gezin. Maar er blijven ook mooie dingen over. Vriendschappen ontdekken dankzij de webshop, daar ben ik intens dankbaar voor. ‘t Zal u niet verwonderen dat het daarbij gaat om mensen met dezelfde passie: naaien. Daarom werd er met enkele leuke madamsΒ nog eens een naaidagje gepland.

Last minute moest zij afzeggen maar in mijn hoofd zorgde haar workshop-eten van 20 december voor inspiratie. Echter, ik ben niet zo thuis in het ‘nieuwe koken.’Β Lang leve Pinterest dus, want daar pinde ik mijn hulpbron. Ik paste het recept echter aan en bekwam zo mijn eigen quinoa-salade!

Nodig voor 4 personen:
– 300 gram quinoa
– 500 gram gekookte bietjes (ik koop die kant-en-klare bij Ah)
– Feta (150 gram of meer ;-))
– Kruiden zoals peterselie, kaneel, zout, peper… (doe een beetje naar je eigen smaak)
– Een bosuitje of een sjalotje
– Rozijnen

Kook de quinoa volgens de richtlijnen op de verpakking. Laat afkoelen.Β Snijd de rode bieten in kleine blokjes. Hak de ui (en eventueel de verse peterselie). Meng dit onder de afgekoelde quinoa. Verkruimel de feta erboven. Voeg een handje of twee rozijnen toe en kruid het geheel af naar smaak met bijvoorbeeld kaneel en peper en zout. Serveer alles heerlijk koud! Ik voorzag ook nog een broodje met kruidenboter en lieve Helena voorzag nog een heerlijk slaatje. Al een geluk dat wij voor lichte voeding hingen, want ons Isabelle bakte een kei lekkere taart. Yummy!

4 Comments

 • sew bidoo 21 februari 2016 at 23:58

  dju, ge doet mij alweer honger krijgen (ik zou beter gaan slapen voor morgen vandaag word). Maar ik ga dit zeker ook eens proberen! Hmmmm….

 • Carla 23 februari 2016 at 19:06

  Ik heb hem net gepind…weeral eentje erbij πŸ˜‰ Ps: kan je mij toevoegen aan het Pinterest bord?Op mijn blogje staan al verschillende pins.

 • BIebie 29 februari 2016 at 17:51

  getest en goedgekeurd, een lekker slaatje dat bovendien snel klaar is …

 • Isabelle 11 maart 2016 at 20:04

  Zie nu pas deze foodpost! Was weeral een top geslaagde naaidag met lekker eten, en super dames!
  Snel nog ns afspreken! πŸ˜‰

 • Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  ×